Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

Gabrysia_ 09:00, 12 kwi 2014

Trawnik pięknie wygląda,ja miałam tyle filcu ,że masakra,do dzisiaj mnie ręce bolą od grabienia
Skrzynki fajnie się prezentują.
Magnolia piękna
Madzenka 21:34, 12 kwi 2014

Świetne skrzyneczki? Gratulacje dla M!
Alisonek 23:06, 12 kwi 2014

Się warzywnik robi jak ta lala architektury ogrodowej przybywa i wszystko w dobrym stylu!!!
tusiawka 23:05, 13 kwi 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Trawnik pięknie wygląda,ja miałam tyle filcu ,że masakra,do dzisiaj mnie ręce bolą od grabienia
Skrzynki fajnie się prezentują.
Magnolia piękna

U mnie też był filc. Odpuściłam jednak grabienie i działał u nas wertykulator. Kiedyś miałam dwa małe trawniczki to grabiłam sama. Po większych deszczach rozpuściły się też nawozy i trawa dała czadu, zaraz czeka mnie znowu koszenie, a to prawie godzina z kosiarą.
tusiawka 23:07, 13 kwi 2014

Alisonek, Marzenka dzięki za pochwały, M jest bardzo z tych skrzyneczek dumny. Ma mi machnąć jeszcze jedną mniejszą na zioła.
tusiawka 23:18, 13 kwi 2014

Dzisiaj z rana z przerażeniem odkryłam dziury wykopane w moich skrzyneczkach.
Na szczęście bardziej zniszczona była ta, która czeka na pomidory. W pierwszej tylko kilka cebul bylo na wierzchu.
Podejrzenie od razu padło na koty sąsiadów. Miałam już kiedyś przejścia z kotami, które na rabatach robiły sobie toaletę, a np. na wrzosach spały.
Na szczęście niespodzianek nie znalazłam, ale część małych roślinek, szczególnie koper i pietruszka, jest zniszczona.
Starą metodą nawtykałam gęsto tyczki bambusa. Nie wygląda to ładnie ale wiem, że koty lubią wracać w sprawdzone miejsca. Uszczelnialiśmy też ogrodzenie ale myślę, że kot jak się uprze przeciśnie się pod bramą.
tusiawka 18:35, 14 kwi 2014

Dzisiaj nowych niespodzianek w skrzynkach nie było. Uff
Bo na zamieszkanie w nich czekają już pomidorki.

A w donicach będą papryki.

Te większe o ostre papryczki, mniejsze tradycyjne.
Wszystko rośnie jak szalone.
Zaraz trzeba będzie siać cukinie i dynie.

I świąteczne klimaty

nicol21 23:21, 14 kwi 2014

Świetny ogród, będę podglądać!!
Jaka jest nazwa narcyzów które pokazałaś w zbliżeniu? Bardzo ładne są.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 08:28, 15 kwi 2014

jestem miłośniczką geometrycznych i minimalistycznych ogrodów jak i zdrowej żywności.
Skrzynki mistrzowskie, trzymam kciuki za obfite zbiory.
(czytałam, że z desek kompozytowych są zrobione... zwróć uwagę jak kompozyt nagrzewa się przy wysokich temperaturach, podlewanie cześciej niż w gruncie.Wiem... wiem.... że trwały i bezobsługowy materiał wiem jednak, że to w dużej mierze plastik... hmm)
tusiawka 22:33, 15 kwi 2014

Też nie kocham plastiku ale m tak wymyślił i zrobił i wygląda to fajnie. Drewno ciemne też się nagrzewa, wiem bo mam drewniany taras i choć bywa kłopotliwy nawet nie myślałam o innym.