Gaik brzozowy na tyłach różanki na rodkowej wjazdowej zageszcza się
Bylinówka kwietna pomiedzy Doorenbosami, mikołajki są wieeeelkie
I na koniec lawenda
Nikt chyba nie ma tak miszmaszowej wielkiej rabaty Planuję oprócz mis z wodą, o których jakis czas temu pisałam postawić tam drewniano-materiałowe proste hipsterskie leżaki, żeby opdoczywac w cieniu brzóz, sosen i tych wszystkich kolorowych kwiatów
Witam wszystkich. Daria będę się dalej przesuwać ale to dopiero na jesień. Mirko -maj- czerwiec też moje ulubione miesiące, tylko że maj był taki sobie. Teraz ulewy, wichury.
Witam,
Ponad miesiąc miesiąc temu posadziłem w swoim ogrodzie kilkanaście doorenbosów. Jednopienne i dwupienne. Na dwupiennych na pniach pojawiły się niepokojące wypustki. Czy jest się czym martwić czy może jest już po drzewach? Co takiego? Jakiś ratunek? Dodam jeszcze tylko że na tych drzewach wszystkie liście zwiędły i zbrązowiały.
Cześć Asiu, jak zwykle miło Cię gościć Przywiązujemy się do naszych pupili, są jak członkowie rodziny i dlatego rozstania nie są łatwą sprawą. Jednak wydaje mi się, że mimo tęsknoty nie warto ani sobie, ani kolejnemu zwierzakowi odmawiać radości z bycia razem i miłości..
Wygląda na to, że jest dobry sezon na rajskie jabłuszka A modliszki też na "żywo" nie widziałam. Buziaki odsyłamy razem z Krysią :***
W tym roku miałam urodzaj na niezapominajki, jednak zostały już po nich tylko wspomnienia
Cudownie urósł ten ogród
A ten powojnik japoński przy szałasie jest fantastyczny, może szaleć. U mnie musi być ograniczany ale chyba sobie gdzieś zrobię jeszcze sadzonkę, całkiem łatwo się przyjmuje
Mam taki oto widok z tarasu Jakie mielibyście pomysły na zasłonięcie tej urodziwej ściany? W tym roku wsadziłam wiśnię kanzan, ale teraz się zastanawiam czy to wystarczy, może dwie brzozy byłyby lepsze, tylko czy nie za blisko tuj? Ogródek w tej części ma wymiary 20x20, rosną już w nim trzy amanogawy w szpalerze i dwie śliwy wiśniowe i wierzba mandżurska.