Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 19:55, 17 cze 2020

Do góry
ElaS napisał(a)
Dech zapiera. Róże masz takie piękne

Dziękuje i pomyśleć, że pare lat temu 40 róż mi wymarzło. Szkoda tylko, że akurat na czas ich kwitnienia takie ulewy mamy bo one tego nie lubią. Woda potrzebna teraz wiem, rodki się cieszą. Obawiam się tylko o choroby grzybowe póki co nawet mszycy nie mam.

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 19:52, 17 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)

O tak, sieskość to jest to

To ciekawa jestem, jak się będzie prezentować. A jeszcze bardziej mnie ciekawi miejsce na różę

miejsce Ewa, jak poniżej na załączonym obrazku - ta kratka po lewej stronie na trawniku. Strona południowa - słońce od rana - powiedzmy tak do 18?

na dole wzdłuż obrzeża przy tarasie będą chyba lawendy, bo trawa tam nie chce rosnąć - jeszcze nie zdecydowałam, ale tym sadzonkom za domem nie jest dobrze, bo za mokro i za dużo cienia. Może je przeniosę tu na przód na tą patelnię, chociaż w sezonie jesienno-zimowym ich widok może mnie drażnić
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:52, 17 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
a co to takiego fiolet ciemny podobne to do bodziszka moze ? jaka konkretnie odmiana ?nie mowie o szalwi ani nie o naparstnicach boskie polaczenia ❤
Liliowo i kolorowo:) 19:50, 17 cze 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ach te róże

No u mnie teraz gdzie nie spojrzysz to róże ok.70 szt, musze policzyć, jeszcze dużo jest w pąkach ale niestety u mnie leje i leje, pełno płatków, ani kosić a plaga ślimaków mnie zje.
Porobiłam pare fotek pomiędzy burzami i ulewami i nie zdążyłam bo znowu leje.
Ula ta róża to jest chyba Chopen? To jest ta co tak Ci się u mnie podobała ale urosła bardzoooo

No i pierwszy kwiat edenki

Dortmund kolejny mój gigant, musze ją zmierzyć na szerokośc a w tle jaśmin

Biała Alba cudny zapach

Ptasi gaj 19:22, 17 cze 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Zaczyna kwitnąć piękna róża. Nie wiem co robić ma kilka łodyg na ok 1,5 m i później ma peruczke w kwiatach a dół goły. Może ją przyciąć od spodu jeszcze to muszę przemyśleć

Elu a może spróbuj poprowadzić te pędy poziomo. Czytałam, że róże lubią kwitnąć w najwyższym punkcie, a jak mają poprowadzone poziomo pędy, to głupieją i wypuszczają dużo krótkopędów z kwiatami.
A poza tym ślicznie masz.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:22, 17 cze 2020

Do góry
Może ktoś rozpoznaje tę roślinkę?
Doświadczalnia bylinowo-różana 19:05, 17 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Parę dni później widoczek wieczorny.

Pełen zachwyt. Wieczorne zdjęcia są niesamowite. Widokóweczki. Cuuuudne!
Stipa, szałwia i przywrotnik - mistrzowskie połączenie.
Brzozowy raj 18:56, 17 cze 2020

Do góry
Hej, widzę, że też zaczynasz przygodę
Fajnie się zapowiada, czosnki piękne
A ja tak w sumie z pytaniem:
Czy to hortensje bukietowe na tych pniach? Bo już zgłupiałam
Pozdrawiam
Mój ogrodowy pamiętnik 18:54, 17 cze 2020

Do góry
Dzisiaj deszcz, słońce, deszcz, słońce...

Ogródkowe perypetie:) 18:47, 17 cze 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Ula.. liście barbuli..

Dzięki. Urwałam sobie u Ciebie małą sadzonkę i się przyjęła. Właśnie takie powcinane liście. Nie byłam pewna tylko się domyślałam.
Ostatnio straciłam też czarną trawkę od Ciebie. Dziwne bo zimę przeżyła i w jednym tygodniu zniknęła. Czy ślimaki by ją jadły??? Chyba muszę z tej zachcianki zrezygnować
Mój ogrodowy pamiętnik 18:46, 17 cze 2020

Do góry
Początki róż. Na razie pojedyńcze kwiaty. Oprócz królowej, która już jest w pełni kwitnienia.

Wąski cienisty przedogódek 18:42, 17 cze 2020

Do góry
j
Mój ogrodowy pamiętnik 18:40, 17 cze 2020

Do góry
Rozczochrańce .

Jeżówki Glowing Dream zawsze pierwsze.

Ogródkowe perypetie:) 18:39, 17 cze 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Comtesse de Segur

Ta górna przypomina mi moją Comtessę w żółtym wydaniu. Też ma jakby dwa środki i kwitnie gronami. Najwięcej miałam 19 kwiatów na gałązce.

Ale masz różany ogród, niesamowity
Niby ogródek pszczółki Majki 18:28, 17 cze 2020

Do góry
Modrzew "Blue Dwarf" już posadzony. Czekam jeszcze na kilka roślinek do lekkiego uzupełnienia nowej rabaty hortkowej. Chyba muszę sobie obiecać, że niczego już w tym roku nie kupię, a w planach jeszcze mam zakupić niskie hortki bukietowe
Liliowo i kolorowo:) 18:26, 17 cze 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
A to moja NN kupiona jako pnąca angielska, nowy nabytek, troche wygląda jak Pilgrim, zmienia kolory w miarę rozwiktania i ma taki żólty środek, pachnie.

5a mi się kojarzy z Graham Thomas. Zapytaj Małej Mi.
Doświadczalnia bylinowo-różana 18:23, 17 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Mam pytanie, nawet 2.Te trawy to stipy? I co to są za niskie roślinki z tymi żółtymi kwiatuszkami?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:18, 17 cze 2020

Do góry
Ewelina dzięki! Czytałam to już gdzieś. Może doczekam się na moich białych 30 cm jakiegoś kwiatka, kiedyś!

Trzy mini kalafiorki znalazłam! Ale fajnie jutro będą na obiad

Za to za domem potop... Masakra.. woda z działki sąsiada powyżej spływa do mnie heh
Zielonym do góry... :) 18:16, 17 cze 2020

Do góry
Kopie maz bo ja po przejsciach kregoslupowych mam zakaz (kopie jak nie ma darni), rabata zrobiona w 85%, posadzilam krzewuszki, lawendy (niestety czesc starych przesadzanych i niestety rozkrzaczonych... jak sie zezle to kupie sobie ladne nowe - ale to moze za rok... dam tym szanse , bodziszki od Malgosi (teskno mi za widokiem na Lanckorone), cyprysiki i irge. Pomyslilam ostrozki z naparstnicami - wiec za rok bedzie podmianka. Roslinki male to dosadzilam jeszcze przewrotnika - docelowo w inne ma isc miejsce ale tam jeszcze maz nie wie ze bedzie rabata

Aga dla Ciebie moje trytomy (z ktorych codziennie zbieram wieczorami jakies 20-30slimakow)

Mirkowy ogród (początki) 18:14, 17 cze 2020

Do góry
JoannA napisał(a)
Moim zdaniem to dereń świdwa.

Joasiu to jest ten krzew po lewej stronie na końcu działki przed tą jedną brzozą.
Ciekawe on już tam rósł jak działkę kupiliśmy. Tam były same chaszcze i em to oczyścił . Są tam jeszcze mniejsze te niby derenie. Zrobię zdjęci temu mniejszemu to zobaczysz Joasiu
Derenia Świdwę zaraz sobie wygogluję .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies