Miło
Zimno było, ryby schowane pod grzybieniem,
a ja w pracy, Leszek nie robi fotek
W dniu zakupów
Wodowanie pokazywałam kilka postów wcześnjej
Filter filteros jest do Japończyków, które zakupimy jak przezimują nam
Euro koi
Widzę że kupiłyśmy identyczne filtry. Uważam że to najlepiej zainwestowane pieniadze. Wodę mam kryształ, widoczność do samego dna. Jedynie pompa co bierze wodę się zatyka i muszę ja czyścić i to będzie kolejny zakup.
Czyści się go szybko, przyjemnie i swoje robi. Lampa UV plus ten filtr i woda naprawdę czyściutka.
Niestety okazało się, że wlot wody i wpływ ma odwrotnie niż miałam i wiosną muszę zdemontować skalniak.. bo teraz dopięte ale nie uporządkowane.
Ale to był dobry zakup U mnie przydał by się jeszcze większy, ale wyczyszczenie szczotek raz na 2-3 tygodnie załatwia sprawę. Czyści się szybko, 15 minut i posprzątane .. mój koszmar czyszczenia gąbek 2 razy dziennie co zajmowało koło godziny jest już odległym koszmarem. A woda i tak byłą taka sobie
Powoli Dorotko trawnik wraca do życia, popadało, odpoczęłam przez lato i dobrze, że w porę przyszło zniechęcenie, bo teraz mam ochotę wracać do zielonych zajęć
Strefa relaksu jest na etapie tworzenia, lubię jak się coś zmienia
Super, że dzielisz się opinią, eM chciał f.ciśnieniowy, ale prosiłam, żeby się nie spieszył z decyzją, bo ja byłam za jak najbardziej biologiczną filtracją i nie raz czytałam jak co chwila czyściłaś filtr... czyli dobrze wydane pieniążki
EM jeszcze wszystko uszczelnia, coraz bliżej do odpalenia
Po uruchomieniu kaskady i strumienia przy pomocy samej pompy woda w stawiku już się oczyściła, ale ryby w końcu rosną i chcę mieć ze dwa kohaku i ze dwa showy
Ekstrakt ze słomy jęczmiennej wlewam do oczka wodnego. Mam dokładna rozpiska ściągnęłam z netu. Na butelce opis po angielsku ściągany z Holandii a produkują w USA.
Ekstrakt zapobiega tworzeniu się glonów stabilizuje wodę. Mam krystaliczna wodę - odstukac - jak widziałaś na moich forach.
Butelka kosztuje ok 100 zl. Zamówiłam 3 butle będę miała na 3 lata za jedną przesyłką.
moje oczko ma ok + - 15 tys litrów więc 1 butla wystarczy.
Wstawię u siebie fotkę butelki na priv podam gdzie kupiłam
Dziękuję za kontakt odn chustawki jeszcze można ją rozłożyć sama radość. Jak postawie we brzozach to wstawać nie będę
Ogród masz przepiękny,a jesienna odsłona moim skromnym zdaniem jeszcze bardziej to uwidacznia Działania w oczku imponujące, dorastam do decyzji o przystosowaniu oczka do ryb. Ja mam oczko jak trzeci element przydomowej, roślinno-stawowej oczyszczalni ścieków. Na chwilę obecną wodę wykorzystuję do podlewania ale alternatywą jest umieszczenie w oczku ryb. Podobają mi się ryby w stawach u innych, jak na razie