Dorota prostymi sposobami mozna cos ladnego zrobic. Jak juz sie zacznie to intuicja sama podpowiada jak sobie prace ulepszyc aby wyszlo dobrze.
Trzeba zawsze zaczynac od prostych rzeczy.
Dzieki, ze wylozylas to wszystko po swojemu.
Deszcz nie pomaga ale dobrze że są takie róże którym on nie jest straszny.
Jak masz pogodę to działaj Elu i korzystaj z niej bo u mnie od rana padami i nici z planów ogródkowych.
Kasiu dobrze jak tylko będę miała smardze to pokażę i powiesz czy mam jesć. Ale to dopiero w przyszłym roku.
Jak przyjeżdża do mnie stały dostawca z korą to mówi 5 zl za worek a 1 zł za smardze czyli 6 zł. I rzeczywiście rozsypię a za miesiąc pokazują się na tej świeżej korze.
U mnie też dużo róż kwitnie, ale nie wszystkie dobrze się trzymają, jednak deszcz im w tym nie pomaga. Pąki nasiąknięte i gniją.
Jutro u nas ma nie padać będę musiała je troche otrzepać aby nie gniły.
Jesieni nie widać u ciebie.
Dzięki za odpowiedź. Chroń perowską bo bardzo piękna szkoda ją zasłonic.
Górka bardzo ładna.
Ja to się skupiam przeważnie na fotach a później na wpisach pod fotami mogłam lata przeoczyć. Ale bardzo ładna limka.
Ewo jeszcze odnośnie tych mozaik - jak przyjdzie czas to się zajmę doniczkami które chciałabym wyłożyć mozaiką.
Ten ostatni link najbardziej mi się podoba. Nie chcę się robić dużo, jak wiesz roboty mam i tak dużo z tym co mam a jak bym się jeszcze zaczęła bawić w te mozaiki to doba musiałaby mieć 38 godz.
Muszę jeszcze sprawdzić jak tą nalewkę robisz nie doszłam do opisu. U nas na osiedlu krzaków od groma a pod nimi pełno pigwy. więc może zrobię też taką nalewkę.
Też mam trzcinnika który jest u ciebie jeszcze nie posadzony na miejscu docelowym. Bardzo mi się podobał na fotach sklepu internetowego i zakup zrobiłam miałam obawy czy będzie ładny, ale nie zawiódł piękny nawet w czasie deszczu.
Świecznica piękna roślina szczególnie na ciemna. Zajrzałam w necie i rzeczywiście piękne krzaczki. Czy ona dopiero teraz teraz zakwita?
Przestało padać. Jutro jadę zobaczyć stan jaki jest.
Ewo ten ostatni link chyba najbardziej mi odpowiada może nie doczytałaś w moim wątku interesują mnie donice.
Te cztery pierwsze to wyższa szkoła jazdy.
Byłam na spacerze i zahaczyłam o "L" kupiłam znowu tulipany czerwone - 2 kg. ładne cebule za 30 zł bez jednego grosza. i czosnki wys. na 1,20 cm. - za 15 zł paczka 5 szt. "Gladiator" - 3 zł sztuka - w sklepach internetowych po 0k. 8 zl.
Elu, baaardzo doceniam bo w większości sama z nich korzystam, ze swoich
Czasami się udaje namówić męską połówkę do pomocy ale jakoś niechętnie ....acz z pożytkiem
Sluchajcie moj zamiar sie zaczal od Doroty, pieknie obkleila rury. Dobry pomysl. Chcialaby tez cos takiego zrobic i robie przymiarki jak mi czas pozwoli. W zasadzie mam wszystko pod reka oprocz narzedzi.
Mniej wiecej sie orientuje jakie narzedzia trzeba kupic.
Ewo kiedys byla moda na robienie mozaiki z kamienia na domach sama cos takiego przezylam w moim rodzinnym domu lustereczka i kamienie
Ale to bylo takie czasy. Wiem, ze z kamieni mozna tez cuda zrobic.
Ewo przy okazji podsunelas mi dobry pomysl odnosnie murku bloczki juz mam tylko klej i kamiorki wybrac.
Trzeba miec duzo czasu, a wiecie dobrze jak to u mnie jest.
Na szczescie nie pada ide na spacer moze zahacze o jakis sklep ogrodniczy bo mnie tam ciagnie.
tak Elu, brabanty będą cięte - w tym roku już za późno
syberyjskie tej wiosny nie będą imponujące to wsadzę tulipany, które później stamtąd wykopię żurawki też później przesadzę - tymczasem chcę uniknąć pustki i zająć miejsce bo eM chce trawę pod same tuje