Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 20:45, 13 paź 2017

pestka56 napisał(a)
Ja traw nie wiążę. W zeszłym roku to zrobiłam trochę zazdroszcząc Malkul, ale wyszło co najmniej tak sobie. Wolę jak stoją takie naturalne. Wosną wiążę do cięcia, żeby łatwiej uprzątnąć.
Sekatorek też służy mi tylko do przycinania, gdy coś trzeba poprawić. Czasem też najstarsze pędy ze środka kępy po prostu wyłamuję.

Kasia jakbym nie powiazala to by dopiero bylo. Sprzatania pol wiosny. Przy takim wietrze trawa na drzewach by wisiala. Ale by sie dzialo.

Urządzenie Tepener
ElzbietaFranka 14:27, 14 paź 2017

Nie ma wyżu afrykańskiego u nas jak podawali rano słońce od 11 pochmurno i wietrznie ale można wytrzymać.
malgorzata_s... 14:56, 14 paź 2017

U mnie pogoda taka sama i liście też już na ziemi z winobluszczu wszystkie prawie.
pestka56 16:19, 14 paź 2017

To chyba u ciebie bardziej zimą wieje. Moje miskanty co najwyżej śnieg połamie i leżą.

Ja chyba sobie ten ogród w tym roku odpuszczę Co się przebiorę i wyjdę poprządek porobić, to zaczyna padać. Co za złośliwość
ElzbietaFranka 19:25, 14 paź 2017

pestka56 napisał(a)
To chyba u ciebie bardziej zimą wieje. Moje miskanty co najwyżej śnieg połamie i leżą.

Ja chyba sobie ten ogród w tym roku odpuszczę Co się przebiorę i wyjdę poprządek porobić, to zaczyna padać. Co za złośliwość

Kasiu z każdej strony wieje nie ma zmiłuj. Zebraliśmy dzisiaj liście pompa tez chodziła. Mimo wiatru, chmur i deszczu przelotne go dało się wytrzymać.
Może jutro będzie Afryka czekam na pogodę czy będą kłamać.
ElzbietaFranka 19:28, 14 paź 2017

pestka56 napisał(a)

Kasiu z każdej strony wieje nie ma zmiłuj. Zebraliśmy dzisiaj liście pompa tez chodziła. Mimo wiatru, chmur i deszczu przelotne go dało się wytrzymać.
Może jutro będzie Afryka czekam na pogodę czy będą kłamać.
pestka56 02:34, 15 paź 2017

Zobaczymy jutro.
Zrobiłam trochę zdjęć, ale tak naprawdę to nie bardzo mam co fotografować
ElzbietaFranka 13:10, 15 paź 2017

Dzisiaj bez zmian to dla tych z reszty kraju takie samo ... jak wczoraj.
Synoptycy nie potrafia w dzisiejszych czasach okreslic w jakim czasie i w jakim kierunku przesuwaja sie nize wyze, chmury.
Karmia widzow wiadomosciami pogodowymi ktorych nie ma w rzeczywistosci.
Juz wczoraj u nas mialo swiecic slonce, mysle sobie dzien przesuniecia a tu dzisiaj jeszcze wieksze chmury.
SlonecznyOgrod 13:35, 15 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Tak Daria to żwir na "szmacie" ale wykopane dosyć duże miejsca do posadzenia. Tam jak nie ma deszczów ciągłych to jest sucho trzeba nieraz podlewać. U nas ulewa ulewę goni lub pada cały dzień i w nocy to nie trzeba podlewać zreszta już październik to i po co.

A sprzątania trochę jest więcej ze względu na żwirek?
Dmuchawą wciągasz resztki po przycięciu?
ElzbietaFranka 16:35, 15 paź 2017

Oj Daria bez odkurzacza ani rusz. Dwa razy dmuchać musze jesienią liście wiosna znowu po zimie.

Trawy się ładnie przebarwić ja wieczorem wrzucę do wątku