Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Póki życie trwa..."

"Póki życie trwa..."

benia9185 11:20, 13 paź 2017

pobawiłam sie w picassa tu myślałam o brzozach i miskantach ale co jeszcze? szpalerek rozchodników różowych ? wrzosy mi sie tez marzą jak u Angeliki.Pieknie u niej w tej brzozowej sie prezentują ,a z reszta co u niej pięknie sie nie prezentuje? No zgłupiałam juz! siedzę w robocie i zamiast robota sie zająć to mnie na planowania wzięło! a co z berberysami? 9 szt to trochę dużo by je tu gdzieś wcisnac

benia9185 11:32, 13 paź 2017

dla lepszego zobrazowania ,tu zaczyna sie taras,po lewej ma byc grill murowany ,a dalej jakieś nasadzenia,no i co przy tarasie ? wisteria ma piąć sie po belkach,które bedą w przyszłości zamocowane ,póki co podparta bidula kołkami

ElzbietaFranka 21:18, 13 paź 2017

benia9185 napisał(a)
Ten rząd cały "wyleciał" łyso tam teraz i nie mam pomysłu czym sie odsłonic od drogi? myślałam o bluszczu trójklapowym na siatce,póki co wsadziłam 10szt verigatusa ponoc radzi sobie w cieniu? ale zima dalej łyso bedzie Może w ogóle przeniose te rośliny w inna cześc ogrodu ,bo i hortensje teraz jakies słabsze były ,kwiaty małe i byle jakie nie wiem czy to faktycznie przez te dęby za siatka czy chore wszytko i byle jakie od tych porażonych tui?

Takie dorodne tuje i wylecisly? A ile one tam rosly.

Previcur bardzo pomaga. Jeszcze jest jeden srodek dobry dajacy kopa tuja, ale to nie teraz juz za pozno na wiosne mozesz im zaaplikowac. Zapomnialam nazwy ale zaraz zobacze bo wiem jak wyglada.
Magleska 22:12, 13 paź 2017

benia9185 napisał(a)
pobawiłam sie w picassa tu myślałam o brzozach i miskantach ale co jeszcze? szpalerek rozchodników różowych ? wrzosy mi sie tez marzą jak u Angeliki.Pieknie u niej w tej brzozowej sie prezentują ,a z reszta co u niej pięknie sie nie prezentuje? No zgłupiałam juz! siedzę w robocie i zamiast robota sie zająć to mnie na planowania wzięło! a co z berberysami? 9 szt to trochę dużo by je tu gdzieś wcisnac

Witałam się już tu u Ciebie ? Nie wiem ...... ale na wszelki wypadek Witam się
Bardzo fajny ten pomysł z brzozami +miskanty + ....... nie wiem co ci się podoba , ja bym dała jeżówki i najniższe piętro jakaś trawka
13:15, 14 paź 2017
albo wrzosy?
kasja83 08:34, 16 paź 2017

Magleska napisał(a)

Bardzo fajny ten pomysł z brzozami +miskanty + ....... nie wiem co ci się podoba , ja bym dała jeżówki i najniższe piętro jakaś trawka

Jeżówki są baaaardzo spoko-wdzięczne i samoobsługowe
benia9185 08:49, 16 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Takie dorodne tuje i wylecisly? A ile one tam rosly.

Previcur bardzo pomaga. Jeszcze jest jeden srodek dobry dajacy kopa tuja, ale to nie teraz juz za pozno na wiosne mozesz im zaaplikowac. Zapomnialam nazwy ale zaraz zobacze bo wiem jak wyglada.

Ogólnie do tej wiosny to 4 lata,na zdjeciu sa jak dobrze pamiętam 3 letnie? Podlałam w sobotę jeszcze previcurem i wygrabiłam igły po otrzepaniu ,bo bałam sie ,ze przez to igliwie zalegające na ziemi jakiegos znowu cholerstwa dostaną,ale nie wiem czy dobrze zrobiłam,bo może podłoże by troche zakwasiły? Jakbys Elu przypomniała sobie nazwę tego złotego środka to ja poproszę
benia9185 08:56, 16 paź 2017

Magleska napisał(a)

Maglesku ,a pewnie,ze sie witałaś Jeżówek różowych mam ogromne ilości ,ale mam na nie plan na innej rabacietu moze rozchodniki i wrzosy? albo same wrzosy? no łeb mi trzeszczy ,będę miała całą zime do dumania, bo teraz nie dam juz rady trawy zrywać,a i skrzynke z warzywami będę jedna musiała przenieśc i kilka drzew owocowych przesadzić....Choć te jeżówki? hmmm? podoba mi sie pomysł
benia9185 08:58, 16 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Jeżówki są baaaardzo spoko-wdzięczne i samoobsługowe

Wiem Ksiu namnożyło mi sie ich całe łany.Moze i macie rację pod miskantami jezówki ? i cos jeszcze?jakieś niższe pięterko czy tyle wystrczy?
benia9185 09:03, 16 paź 2017

MonikA napisał(a)
albo wrzosy?

Moniu wrzosy sa w planie tylko nie wiem czy jeżówki i wrzosy czy same jezówki albo same wrzosy ? no taka,zem niezdecydowana