Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:24, 19 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Zmartwiłaś mnie, że są malutkie ale zajrzę do Ciebie wieczorem na zdjęcia

Za miesiąc to taki u mnie maksymalny czas na wysadzenie cebulowych, dużo ich nie mam to w razie czego wielkich strat nie będzie

Jak masz czas to wpadnij do mnie na głosowanie.

Przyjemnej i słonecznej niedzieli

Polinka dla Ciebie silvery. Jesli konwalniki małe to co mam napisac o silverach? To to coś zielonkawego po prawej stronie konwalnika...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:22, 19 kwi 2015

Do góry
joa napisał(a)
Przepięknie kwitną te wiosenne kwiatuszki, ale trzeba przyznać, że ogród wygląda pięknie o każdej porze roku - prawdziwy majstersztyk! Gratuluję!
Z prawdziwą przyjemnością oglądałam ogród od początków jego tworzenia i z chęcią będę go nadal podglądać. Pozdrawiam

Witaj Joa
Fajnie że sie wreszcie ujawniłaś
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:10, 19 kwi 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

Nie wiem, jak to robisz. Ja po kilku intensywnych ogrodowiskowych dniach muszę zrobić przerwę odwykową. Chyba zacznę od jutra

PS Eco polecam, choć jeszcze nie czytałam. Ale... to obowiązkowa współczesna lektura. Ciekawe, czy nas zaskoczy.

Eco znam tylko z Imienia Rozy więc warto przeczytac coś odmiennego w jego wykonaniu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:45, 19 kwi 2015

Do góry
Teraz zmykam, poświęcam czas rodzince. Melduje, ze przepiekne słonce swieci, jest wprawdzie w cieniu chłodno (+9) ale na słoncu bosko +22

Mam czujniki temperatury na ścianie zachodniej i we wscodnim częsci ogrodu wszystko musze mieć pod kontrolą chyba musze sobie terapie zafundować

Macham i zyczę miłego dnia
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:42, 19 kwi 2015

Do góry
Kochani kupujcie magnolie, wszystkim poelcam te piekne krzewy, wolno rosnące drzewa. Wiosna nic tak nei cieszy jak magnolie.
Tulipanow też mam mniej w tym roku, sporo nie wyszło. Byc moze jest to efekt zbyt mokrego początku zimy, prezcież u nas nie mal przez cały czas lało. Pogrzebię w ziemi za dwa -trzy tygodnie aby sprawdzic co sie z cebulami stało. Ale jeszcze nie lamentuje, bo mam dużo późnych tulipanów, ktore kwitną dopiero w maju, na nie jest jeszcze czas.

Nawet gdyby mi sporo zdechło to z tulipanami ńie zamierzam brac rozwodu. Tulipany i magnolie musowo w ogrodzie kazdej wiosny.

A dostawcę czerwonych zidentyfikuję, bo wiem ze miały byc w tm miejscu białe i bladoróżowe purisima, sprawdze w archiwum i dam znac, czy to mój bład (mogłam nie doczytać odmiany) czy dostawcy!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:38, 19 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Marzenko, zaspałaś dzisiaj? Dzień dobry!

Zaraz zaspałaś najpierw buszowałam na allegro (efekt buszowania zobaczycie za 1-2 tygodnie albo w całe jesli przesyłka nie spelni oczekiwan) a potem grandziłam na innych watkach zaległosci mam co nie miara, nie sposób was ogranąć a ja zawsze wszystko i wszystkich lubie miec pod kontrola
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:35, 19 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen wiem, że kupowałaś u Stefana Silvery Możesz pokazać sadzonkę?

Zastanawiam się kiedy mogę wykopać cebulowe? Hiacynty powoli przekwitają...Jeśli wykopię tak za miesiąc będzie ok.?

Doczytałam u usychających liściach Dobrze, że to nie buksy tylko czosnki

Polinko malutenkie te silvery kupowałam, nie ma na razie fotki, zrobie potem.

Cebulowe dopiero jak przekwitną im liscie, w przeciwnym razie cebule będą za słabe. Mysle, ze za meisiąc juz będzie po lisciach hiacyntow. Ja wczoraj kilka przesadziłam w inne miejsce, bo mi wylazły w najmniej spodziewanych miejscach - to efekt. Dlatego sadze je w trawach aby mnie ńie denerowały ich Usychające liście. Ale jak widać trudno im sie przedrzeć orze busz moich traw.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:32, 19 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne magnolie,ale śliwy też cudnej urody
Madżen jakie masz buki u siebie?...albo miałaś,bo wiesz że u ciebie się wszystko zmienia jak w kalejdoskopie
Buziaki niedzielne

PS u mnie słońce od rana,a miało padać,od trzech dni zapowiadają deszcze i nic,wczoraj było zimno i coś tam sobie lekko pokropiło,ale deszczem to tego nie można nazwać

Ja mam 8 zwykłych czerwonych purpurea, bezodmianowe, mozna nazwać pospolite. Beda z nich słupy plaskie robiące bordowe tło rożom. Mam jednego szczepione tricolor, z ktore planuję zrobić kulista korone, ale na razie choruje i nie chce rosnac...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:29, 19 kwi 2015

Do góry
Macham ze słonecznego Wrocławia, donoszę że Ciepło wraca od zachodu
Opuchlaki 10:25, 19 kwi 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
niezapominajko.
Kupiłaś środek chemiczny przeznaczony wyłącznie dla profesjonalistów.
Wobec tego przypomnę definicję:T

Skoro zamieszczasz informację na portalu społecznościowym o legalnym zakupie ,,Dursbanu" oznacza to ni mniej, ni więcej, że ukończyłaś specjalistyczne szkolenie w zakresie stosowania środków ochrony roślin w Rzeczypospolitej Polskiej potwierdzone zaświadczeniem o ukończeniu tego szkolenia.
Dziwnym staje się zatem fakt, że zadajesz podstawowe pytania dotyczące zastosowania wysoko szkodliwego chemicznego środka ochrony roślin w miejscu gdzie spotykają się wyłącznie amatorzy ogrodnictwa.
Mam dla Ciebie jeszcze jedną radę, abyś zawsze przed zakupem jakiejkolwiek substancji chemicznej zapoznała się wcześniej z ulotką dołączoną do produktu.
Z ulotki wynika że:
Dursban stosuje się w okresie masowego wylęgania gąsienic na polach uprawnych rzepaku ozimego, kalfiora, kapusty głowiastej i brokułów.

Władek o czym ty piszesz, w wielu sklepach internetowych mozesz Dursban kupic bez zadnych ograniczeń. Ustawodawca jakos nie ogranicza dostępu do tej ciezkiej chemi. To chyba nie Niezapominajka ma sie na tym znac lecz organy nadzorujące obrót chemia. I jak sie do tego wszystkiego ma lansowanie Roundapu w żelu w tak opiniotwórczym programie jak Maja w ogrodzie? Etykę schowano w kieszeń.
Zgadzam si z Toba, ze to cholerstwo nie jest godne polecenia. Po zastosowaniu dwa lata temu latem mysłam, ze siebie, psa i cały ogród otruje tym gazem, ktory sie ulatniał przez prawie dwa tygodnie. Notabene wcale nie wpłynął na larwy opuchlakow. Dopiero nicienie pomogły mi ograniczyc ich populacje.

Nawigatorka lej wrotycz (mozesz kupic suchy wyciąg z ziela) lub kup nicienie. Ja juz wszystko stosowałam łacznie z Ema5 z wrotyczem, wrotycz, nicienie, Dursban, opryski nocne doroslych osobników, ograniczenie zurawek (przysmak opuchlakow) w ogrodzie. W trzecim sezonie moge powiedziec ze jest ich mniej ale wciaz sa.
Ogród Tosi 09:59, 19 kwi 2015

Do góry
Toska zapiski zapiskami a na fotki czekamy
Miejsko & sielsko 09:58, 19 kwi 2015

Do góry
Ewka coby ospale nie było była to zarzucam hasło , że dla dobrej energii trzeba teraz czerwona donicę znależć!
Cmokam siarczyście wspaniała kobieto, jesteś dla mnie wzorem! I to nie ściema, tak czuje i musze Cie poznac osobiście.
Eksperymentarium 09:52, 19 kwi 2015

Do góry
Karabela leźy i dogranie z leżaczka już sobie to wyobraziłam

Pięknych wiosennych kolorów nabrał ogród, chyba uśmiech na twarzy wywołują te kolory?
"W kolorze blue" 09:50, 19 kwi 2015

Do góry
Ja sie pogubiłam w Twoich wylewach? Czy te, ktore są dostepne są tylko do pomp?
Napisz coś wiecej u Ciebie, moze pomogę szukać w necie?
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:45, 19 kwi 2015

Do góry
Gosiu mam nadzieję ze kawa dzisiaj w ogrodzie możliwa ?
U mnie piekne słonce, wprawdzie aura wiosenna , ma być +14 w najcieplejszym momencie ale słońce jest łaskawe.
Typografia ogrodu 09:43, 19 kwi 2015

Do góry
Chciałabym swojego Boćka miec w ogrodize ale muszę sie zadowolić orzelatującymi lub chodzącymi po okolicznych polach
Wierzb tak bardzo mi nie szkoda, one sa tak ekspansywne ze na pewno odbiją....o ile pamietam w tym miejscu lasek brzozowy będziesz kontynuowac?
A moze jakieś szlachetne dęby posadzisz? Ja tez uwielbiam topole , to takie piekne polskie drzewa a lubia pić wodę podobnie jak wierzby.

Szkoda tego cudownego warzywniaka, ale jak Ciebie znam to będzie jeszcze piekniej.
Zazdroszcię Ci areału ogrodowego i wiem, że moj kolejny dom na emeryturze bedzie mały na wieeeeeelkiej działce z dała od zgiełku na wzgorzu.
Ogród niby nowoczesny ale... 09:35, 19 kwi 2015

Do góry
O matko one dalej piją, to ja wymiękam, za słaba głowę mam

Kupiłam 18 konwalników i nie zamierzam trzech sezonow czekac.
Madziu przypomnisz wygląd swojej pergoli. Proszę zrob to, mocowanie, jak jest ustawiona, jakie ma wymiary. Bo od tygodnia z powodu pergoli mam rozpad pożycia małżeńskiego... Moja ma byc wielka 5x4 M i M twierdzi, ze przez nią dom odleci.... W czasie wiatrów... A belki zamowione.....

Mała Eleczka 22:50, 18 kwi 2015

Do góry
Aga do 17 czy juz do 18 mają czynne?
Moja codzienność - ogród Oli 22:44, 18 kwi 2015

Do góry
Miałam tyły i to jakie, zeby premiere ściany przeoczyć, słów brakuje dla określenia efektu!,
Ja juz miejsce na trawie zajęłam, skoro leżaczek przez ciebie zajęty, to ja na kocyku leżę i się gapię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:33, 18 kwi 2015

Do góry
Sebek osaczony jesteś przez kobiety
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies