Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:09, 20 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mira piekny ten aster vasterival. Nie wyrzucaj. Ide dalej ogladac.

Ten aster ma maleńkie kwiatki a to co mi się w nim najbardziej podoba to ciemne gałązki - ja na razie rozpoznaję astry jeszcze nie wiem które mi się podobają - jest nadzieja że ten temat to ogarnę
Co mam /nie mam wyrzucić? nie planuję

tu ta największa plama

Kwiaty we włosach 16:40, 20 wrz 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ela masz rację, z telefonu kiepskie zdjęcia, jednak wolę aparat.
Te owoce na tym mały krzaczku to owoce berberysu. Irgę kiedyś miałam ale tak się rozbestwiła,że ją zlikwidowałam.

Rzeczywiscie to ognik a u dolu jest berberys.
U Mnie wymarzl. Irga musi byc trzymana w ryzach podcinan bo inaczej ma pedy po 2 m i robi sie klebowisko.

Juz mi sie wszystko myli.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:18, 20 wrz 2017

Do góry
mira napisał(a)

Poważnie ? nie masz ani róż ani hortensji ? upas oczywiście jest praca choć z hortensjami prawie wcale

i uświadomiłaś mi o co chodzi z tą królową tak to prawda trzeba wiele czasu żeby były piękne

przeszłam dziś przez ogród i pojedyncze kwitną

Chopin

summer song

okrywowa

Źle zrozumialas mam roze i hortki, roz wiecej. Wczesniej na twoim watku byla mowa co kto woli. Wiec odpisalam ze nie wybieram. Dla mnie roza i hortensja jest piekna.

U mnie pieciorniki kwitly jak nigdy pieknie mnostwo kwiatow rozowe i zolte. Obcielam wiosna. U nas mokro duzo deszczu i to widocznie im sluzylo.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:09, 20 wrz 2017

Do góry
Mira piekny ten aster vasterival. Nie wyrzucaj. Ide dalej ogladac.
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:57, 20 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Widzisz ja mam blisko(około30 km) i brakuje mi czasu ...byłam 3 raz w tym roku i to na chwilkę

Zrebaczek ma sie dobrze...to rasa zimnokrwista taka do pracy...a w dzisiejszych czasach hodowane jako konie rzeżne,bo do pracy w rolnictwie koni już się nie używa
No niestety jak będzie miał 7-8 miesięcy sprzedamy go.
Mamy tylko jedną klacz tak hobbistycznie...ona tylko spac:eruje i je no i rodzi co rok żrebaczka..........;d

Basiu odnosnke zrebaczka , jak piszesz co roku masz takiego. Co roku sprzedajecie mam pytanie czy ty wiesz w jamie miejsca te źrebaczki sa sprzedawane. Dlaczego sie pytam bo roznie zwierzeta trafiaja.
Siostra ma psa owczarka niemieckiego i wlasciciel szczenieka przyjechal zobaczyc w jakie miejsce idzie.

Nie mam zwierzat w domu oprocz swinki morskiej bardzo sie przywiazuje i w razie smierci bardzo przezywam. Kazdego cielaka pamietam z domu ktory mial gwiazdke na czole a ktory kulke czy roslana plame.
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:49, 20 wrz 2017

Do góry
Monia grzybkow duzo. Podgrzybki i prawdziwki. Ja tak prawde mowiac mam ich dosyc, zaczne rozdawac niech sie mecza inni z obieraniem juz mam zapasy.

Lilia bardzo ladna napisz jak sie nazywa jak znasz. Cebulek "dzieci" tez duzo.
Ogród z łezką II 12:13, 20 wrz 2017

Do góry
Smardze tez mam jak rozsypie kore sosnowa. Jestem bojazliwa odnosnie ich jedzenia, slyszalam, ze to rarytas na stole.

Te są dopiero dobre! Aksamitny smak...na masełku podsmażyć i do zupki
Ogród z łezką II 12:11, 20 wrz 2017

Do góry
Smardze tez mam jak rozsypie kore sosnowa. Jestem bojazliwa odnosnie ich jedzenia, slyszalam, ze to rarytas na stole.
Skąpana w słońcu 12:06, 20 wrz 2017

Do góry
Jestem pierwszy raz u Ciebie masz kolorowo pieknie. Nie mam na mysli porzadku bo bym kpila. Jak piszesz, ze jest to plac budowy, ale kiedys nadejdzie koniec i bedzie pieknie. Najwazniejsze, ze sa juz nasadzenia.
Podobaja mi sie roze Twoje, ale jeszcze rok poczekam z zakupami nowych niech odrosna najpierw te ktore kupilam w tym roku.
Juz wiem, ze wiele roz kupilam pochopnie, ale dam im szanse jeszcze w przyszlym roku.
Ogród z łezką II 11:52, 20 wrz 2017

Do góry
Kasiu zyje bardzo smaczne bo osobista reka nazbierane. Smak lepszy niz u kotleta. Przez tyle lat chodzilam obok nich myślałam ze to psiury.

To bardzo dobre grzyby. Wiem, że nie wszyscy je zbierają, podobnie jest ze smardzami
Ogród z łezką II 11:38, 20 wrz 2017

Do góry
Kasiu zyje bardzo smaczne bo osobista reka nazbierane. Smak lepszy niz u kotleta. Przez tyle lat chodzilam obok nich myślałam ze to psiury.
Ptasi gaj 11:34, 20 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
U nas bz., znaczy się zimno i leje

I co? Żyjesz?

Zyje, bardzo smaczne, susze tez kanie wiec zapach na calego. W seszlym roku to bylo suszenie piekna pogoda temperatury jak w Grecji. W tym roku trzeba sie wspomoc piecem.
Ptasi gaj 11:32, 20 wrz 2017

Do góry
Wczoraj pieknie dzisiaj znowu leje i chlodno ale nie ma wiatru.
Ogród z łezką II 10:54, 20 wrz 2017

Do góry
U nas dzisiaj słoneczko cały dzień. I dosyć ciepło.

U nas bez zmian praktycznie Dzisiaj jeszcze większa zimnica i leje...
Mirkowy ogród (początki) 09:29, 20 wrz 2017

Do góry
Nie wiem jak w Łodzi ale tutaj przy takich ulewach watpie, aby sie przedziorek ostal na truskawce. Przedziorek nie znosi wody.
Jest zasada masz przedziorka opryskaj rosline woda.

Moze u truskawki jest inaczej.
Dziękuję Elu to i dla mnie cenna informacja.Też mam poletko truskawek tylko ja ekologicznie bez chemi.
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:24, 20 wrz 2017

Do góry
Piekne kolory, wczorajsza pogoda dala mozliwosc do zrobienia takich zdjec.
Zauwazylam, ze ciebie duzo waskich i wysokich drzew.
Tez mam buczki czerwone, ale w tym ruku nie za bardzo urosly majowe mrozy zniszczyly paczki.
Mirkowy ogród (początki) 09:17, 20 wrz 2017

Do góry
Nie wiem jak w Łodzi ale tutaj przy takich ulewach watpie, aby sie przedziorek ostal na truskawce. Przedziorek nie znosi wody.
Jest zasada masz przedziorka opryskaj rosline woda.

Moze u truskawki jest inaczej.
Lubię go :) 08:48, 20 wrz 2017

Do góry
Nie od razu Krakow zbudowano. Ogrod to wieczna rozbudowa, dobudowa, przerobki i wszystko naraz. Pozdrawiam.

to już wiem, zdążyłam się przekonać, że wiecznie coś się zmienia... ale to chyba cały urok ogrodowania
Gożdzikowa - wiejski ogród 00:35, 20 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Bylica Elu...jutro jak będą mieli to dokupię ze 2 sztuki...a jak nie to bedę próbowała wiosną rozmnozyć...strasznie mi się podoba

ta to prezent z ub Skierniewickich targów

Basiu dla mnie to najpiekniejsza roslina ze srebrzystych jest poprostu piekna. Ja w tym roku zamowilam na probe i przyslali mi takie jedno malenstwo i jeszcze trzymalam dosyc dlugo w doniczce bo sie balam ja wkopac do ziemi ze zmarnieje. Wkopalam w polowie lipca od kwietnia dostawa do ziemi na skalnisku tak sie rozrosła patrzylam na nia dzisiaj tez ma takie małe bombelki kwiatowe.

Obowiazkowo dokupie moze jeszcze teraz jak znajde.
Gożdzikowa - wiejski ogród 00:19, 20 wrz 2017

Do góry
Gobasiu napisalam glupot i musislam wrocic do wpisu myslalam, ze to twoje trawy, a to od Szmitow.

Moze wiesz co to za trawa ta rozowa i potem po prawej stronie obok tej rozowej ale u dolu. Piekne barwy. Dzisiaj byla ladna pogoda wiec trawy byly w pelnej krasie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies