Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Dorota123 19:17, 08 paź 2017

Rabata trawiasta w pełnym rozkwicie wygląda przepięknie.
ElzbietaFranka 21:35, 08 paź 2017

Muszelka napisał(a)

Moje borówki też mają od dwóch tygodni liście w różnych odcieniach czerwieni (ale nie wszystkie odmiany).

Dlaczego chcesz wyrzucić borówki i jagodę kamczacką? Przecież mają takie pyszne i zdrowe owoce!

Nim dojrzeja to wczesniej albo ptaki albo bazanty obdzibia i po borowce. Jagoda mam 3 sezon krzaki duze, owoce kwasne ze skrzywia czlowiekiem.

W poblizu mam plantacje borowki owoce jak wisnie, codziennie jemy. Zreszta ten rejon gdzie mam działkę to ogromne sady jablek gruszek, czeresni i innych owocow (zaglebie sadownicze, Grójec, Tarczyn, Gora Kalwaria)
ElzbietaFranka 22:21, 08 paź 2017

Jestem pod duzym wrazeniem ogladanych zdjec bo fota to obciech u "Muszelki" cos pieknego uczta dla oczu.
Muszelka 22:50, 08 paź 2017

Aaaaa, rozumiem. Ptaki rzeczywiście potrafią wcinać borówki. A u Ciebie przecież "Ptasi gaj"

Czas owocowania, wielkość i smak borówek zależy, nie tylko od ph gleby, ale również od odmiany. My zasadziliśmy różniste. I objadamy się nimi od początku lipca aż do października (jeszcze trochę wisi).

U mnie na borówkach tylko kosy się stołują. Ale za to, jakie urządzają wieczorem koncerty!
Monia81 08:32, 09 paź 2017

Elu piękny winobluszcz, ależ ładnie się przebarwia trawiszcza zachwycają, ład i porządek masz w ogrodzie, pięknie wszystko wygląda, pozdrawiam
ElzbietaFranka 13:39, 09 paź 2017

Monia81 napisał(a)
Elu piękny winobluszcz, ależ ładnie się przebarwia trawiszcza zachwycają, ład i porządek masz w ogrodzie, pięknie wszystko wygląda, pozdrawiam

Moniu czekam jeszcze na przebarwienia bluszczy ktore oplataja drzewa sosnowe, te jeszcze zielone.
Lubie jak bluszcze pna sie po drzewach w przyszlym roku posadze zimozielone bluszcze pod sekwojami. Opadaja im igly jesienia i nieciekawie w zimie wygladaja trzeba konary bluszczem zamaskowac. Chociaz przy slonecznej pogodzie sekwoje sie ładnie przebarwiają.
hanka_andrus 20:34, 09 paź 2017

Obejrzałam kolorowy płot i doczytałam o eksmisji borówki i jagody. Skoro masz dostęp do owoców, to nie widzę sensu, żeby te krzewy w ogrodzie zajmowały miejsce.

Na pogodę wpływu nie mamy, a trochę pokwękać trzeba, żeby się odstresować.

Dziękuję za zaglądanie do mnie. Pozdrawiam
ElzbietaFranka 22:47, 09 paź 2017

Pokażę teraz ile mam wody w suchych oczkach

Tutaj rura w środku aby lepiej można było wypompować bo jest woda ale ono jest za płytkie.

Do kompostownika wejść nie można datura się cieszy bo ma tyle wody pod dostatkiem i to jakiej gnojówka

ElzbietaFranka 22:53, 09 paź 2017

Najgorzej obawiam się o tuje bo stoją w wodzie.

Z tego dołka woda cieknie wzdłuż tui. Wpuszczona rura bo można chociaż pompować i odbarczyć trochę aby tyle wody nie było

Z tego dołka płynie woda wzdłuż tui

Liście brzozy wszędobylskie

Rybki jeszcze pełne wigoru

ElzbietaFranka 22:59, 09 paź 2017

Tutaj grunt trochę wyżej więc jest dobrze - kalina zmienia kolory

Klon jawor przebarwia się

Widok z wysokości jeża