Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:05, 09 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Jeszcze ci kwitną abisyńskie? Ja już myślę o ich wykopaniu.

Basiu no kwitnie, późno go sadziłam i tym samym dlatego też późno zakwitł, ale cieszy teraz a wykopywać mieczyki i dalie to już powoli będę, dalie wszystkie połamane przez ten orkan, więc nie ma na co patrzeć... ach ta pogoda... o Twoich przygodach wyjazdowych też czytałam...
ElzbietaFranka 11:19, 09 paź 2017

Monia bylam w Tychach rok temu w pazdzierniku, ale juz nie bylo roslin bardziej wiankowo i zniczowo.
Trzy lata temu bylam wiosna bylo w czym wybierac siostra nakupila roslin z moja pomoca.
Oj tak wszystko sie przebarwia jedynie irgi zielone stoja w miejscu z kolorem.
Pogoda brzydka raz slonce raz chmury jak duza nadejdzie to pada. Wody od groma pozalewane.
Monia zapisuje sie na te cebulki lilii w przyszlym roku bardzo mi sie podobaja bo w tym roku to juz pewnie nie da rady.
Monia81 21:46, 09 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Monia bylam w Tychach rok temu w pazdzierniku, ale juz nie bylo roslin bardziej wiankowo i zniczowo.
Trzy lata temu bylam wiosna bylo w czym wybierac siostra nakupila roslin z moja pomoca.
Oj tak wszystko sie przebarwia jedynie irgi zielone stoja w miejscu z kolorem.
Pogoda brzydka raz slonce raz chmury jak duza nadejdzie to pada. Wody od groma pozalewane.
Monia zapisuje sie na te cebulki lilii w przyszlym roku bardzo mi sie podobaja bo w tym roku to juz pewnie nie da rady.

U mnie Elu też już widać, że za dużo deszczu, ta pogoda w tym roku wyjątkowo kapryśna...
Ze trzy tygodnie temu wykopywałam te lilie, i małe cebulki wysłałam już Iwonce, także jak na razie nie mam, ale w przyszłym roku spokojnie ci wyślę mam lilie, teraz już wszystkie wymieszane, także nawet nie wiedziałabym, które ci cebulki wysłać, żeby trafić na te właściwe, nie pozaznaczałam sobie, ach czasu brakuje...a zimno się zrobiło...
Monia81 21:48, 09 paź 2017

Weekend miałam wyjazdowy i grzybki się trafiły, takie okazy m.in. borowików i prawdziwkówno i jeszcze wielkie wiadro podgrzybkówtakże znowu suszę....

AgataP 09:16, 12 paź 2017

Monia81 napisał(a)
Weekend miałam wyjazdowy i grzybki się trafiły, takie okazy m.in. borowików i prawdziwkówno i jeszcze wielkie wiadro podgrzybkówtakże znowu suszę....

Ja cię chromolę ale olbrzymy - chyba czekały na Ciebie... piękne
gobasia 11:56, 12 paź 2017

piękne grzyby ...u nas to takich jak na lekarstwo ,same podgrzybki
Monia81 19:50, 12 paź 2017

Agatko, Basiu no takie fajne nam się grzybki trafiły na koniec sezonu zbierać już nie będę, samych wysuszonych grzybków to mam prawie 4 kg, no i zamrożonych, ale co najlepsze mój eM nie lubi grzybów jeść, zbierać może

A w ogrodzie nic nie zrobione, lało...
patrycja 20:56, 12 paź 2017

Ale dorodne, piękniusie
Szkoda że u mnie takich nie ma.
inka74 21:02, 12 paź 2017

Grzyby wielkość WOW!
SlonecznyOgrod 21:35, 12 paź 2017

Grzyby tez lubie zbierać. Ładne okazy masz.