Dzisiaj już znacznie chłodniej, wreszcie jest czym oddychać Byliśmy trochę na działce . Poleżałam na leżaku i chłonęłam śpiew ptaków, zapachy ...jest cudownie!!
Dziękuję W moim ogrodzie zawsze jest kolorowo i ja tak lubię. Malutko masz róż, u mnie jest ich 80. U Ciebie wcale nie jest nudno, lubię do Ciebie zaglądać. Białe to orliki, a nazwy tych różowych nie znam.
Madziu ta krzewuszka Red Prince czy Bristol Ruby?
Mam akurat tę pierwszą, ale jak dla mnie nie wiem, czym się różnią
Oczywiście moja słabo kwitnie, bo jej nie cięłam, w tym roku nie zapomnę
Też właśnie robię zdjęcia, żeby coś wstawić
Dlatego ja różom pozawalam rosnąć, niewiele mam niskich róż.
SOUVENIR DU DR JAMAIN masz bardzo dobrze posadzoną, moja jest w półcieniu i mimo iż nie było upałów już zaczęło jej przypalać płatki. Może zasil ją jakąś gnojówką, u mnie w ciągłości się robi ze skrzypu i skórek banana.
Dziękuję za tyle miłych słów pod adresem moich ogrodowych osiągnięć.
Pozdrawiam i zapraszam, jeszcze wiele róż do pokazania jest w moim małym ogródeczku.
Moje funkie zimują w donicach w ogrodzie, znoszę je w jedno miejsce i tak stoją do wiosny, aż mają ładne liście. Wtedy znajduję im miejscówki. Tych donic mam całkiem sporo, a to z braku dla nich stałego miejsca. W cieniu są dekoracyjne całe lato.
Tu pod hortensjami rosną w skrzyneczce funkie. Mam jeszcze w innych miejscach posadzone w skrzyneczki.
Tu na dole zdjęcia widać troszeczkę skrzyneczkę i donicę , a w nich srebrno szare funkie.