Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:56, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja myślę, że można pisać, co się myśli. Tylko ludzie są różni i różnie odbierają to co piszemy. Czasami coś zaboli, czasami nam smutno i bierzemy do siebie.
To sprawa postrzegania świata i właściwego dobierania słów do wyrażania swoich myśli.
Zamiast pisać "dobrze, że zrezygnowałaś z czerwonego", można było napisać "ten różowy bardziej mi się podoba".
Zamiast pisać "czerwony działa na mnie, jak płachta na byka", można napisać, że "w ogrodzie lubi się kolory w odcieniach różu i fioletu".
Są ogrody kolorowe i są ogrodu minimalistyczne ogeaniczające ten kolor. W każdym można dostrzec piękno.
Ana, twój ogród był jednym z pierwszych, którym się zachwyciłam.
Po przeczytaniu twojego wątku sporo się nauczyłam. Zwłaszcza na początku twojej ogrodowej drogi, kiedy uczestniczyłam wiertualnie w zakładaniu rabat.

bedę powtarzać do usrania, to nam ma się podobać, a innym przy okazji... Będę broniła też Filemona bo nie napisała niczego złego... stwierdzenie, ze czerony kolor działa jak czerwona płachta na byka nikogo nie uraża... Ba nawet gdyby powiedziała do mnie słuchaj ależ mnie twój ogród wkuuurza przez ten kolor to bym jej odpowiedziała że trudno i dobrze, że odwiedza mnie tylko wirtualnie bo mi się podoba i nie zamierzam go dla niej zmieniać
A przecież tak nie napisała...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:21, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja myślę, że można pisać, co się myśli. Tylko ludzie są różni i różnie odbierają to co piszemy. Czasami coś zaboli, czasami nam smutno i bierzemy do siebie.
To sprawa postrzegania świata i właściwego dobierania słów do wyrażania swoich myśli.
Zamiast pisać "dobrze, że zrezygnowałaś z czerwonego", można było napisać "ten różowy bardziej mi się podoba".
Zamiast pisać "czerwony działa na mnie, jak płachta na byka", można napisać, że "w ogrodzie lubi się kolory w odcieniach różu i fioletu".
Są ogrody kolorowe i są ogrodu minimalistyczne ogeaniczające ten kolor. W każdym można dostrzec piękno.
Ana, twój ogród był jednym z pierwszych, którym się zachwyciłam.
Po przeczytaniu twojego wątku sporo się nauczyłam. Zwłaszcza na początku twojej ogrodowej drogi, kiedy uczestniczyłam wiertualnie w zakładaniu rabat.

mozna też napisać "matko jak ja nienawidzę czerwonego!"

wiecie można wszytsko napiasać i okrutnie i normalnie i łagodnie i liżąc i włążąc.- a dlaczego- a dlatego że każdy z nas jest jest inny i nei każdy waży każde słowo.
i tak jak napsiałś: To sprawa postrzegania świata i właściwego dobierania słów do wyrażania swoich myśli.

ale myślę że nikt nie pisze tu nic złośliwie niewazne w jaki sposób to napisze
no dobra zdażają sie wyjątki ale on są do rozpoznania w cągu sekundy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:21, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, ale czy wtedy czerwony podobałby się Tobie bardziej?
Czy jeśli ktoś go nie lubi, to znaczy, że i Tobie się nie podoba?

Przecież tak, jak napisała Pszczółka, nikt nie napisał tego personalnie. Znajdziesz tu miłośników i przeciwników chyba każdej rośliny. Nie oznacza to jednak, że mamy ulegać opinii obcych skądinąd osób!

Kokoszka lubi mój ogród, ale u siebie w życiu by nie posadziła takiej ilości roślin. Ja doceniam kwadraty Marzenki, choć sama mam linie faliste. Nie chcę mieć ciurkadełka, ale uwielbiam je w kilku ogrodach na forum.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:13, 20 sie 2015

Do góry
Miłego dnia
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:10, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hi, hi
Nie znałam. Kupuję
Violu, gdzie jest artykuł Danusi?

Artykuł o lawendzie na głównej stronie "Trzy kolory lawendy"
Pomóżcie wyczarować mi ogród 12:58, 20 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)

Ha, ha; z tą winą to Iwonko zawsze jest tak, żeby na kogoś zrzucić. Znasz kawał jak to facet mówi do kolegi: Wziąłem rozwód. Wina była po obu stronach: żony i teściowej

Hi, hi
Nie znałam. Kupuję
Violu, gdzie jest artykuł Danusi?
Ogródek Iwony 12:40, 20 sie 2015

Do góry
Viola napisał(a)
W dzisiejszym artykule Danusi widziałam taki murek podobny do Twojego, od razu pomyślałam, żebyś popatrzyła Pięknie teraz z ta cegiełką Iwonko

Violu, jaka to gazetka? Może kupię ?

Czy może chodzi o artykuł Danusi na stronie głównej o lawendzie ?
Ogródek Iwony 12:39, 20 sie 2015

Do góry
Kochani, dziękuję za wasze wpisy i wsparcie. Odpiszę wieczorkiem.
Muszę pomyśleć jak, żeby nie wywołać następnej burzy
Teraz jadę do miasta pozałatwiać kilka spraw. Może odwiedzę szkółkę i nacieszę oczy. Ale kupować nic na razie nie będę. Czasem lubię pochodzić sobie i tylko popatrzeć
Buziaki dla wszystkich.
Miłego dnia
W Kruklandii 09:50, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Juzia, zmieniaj sobie po rabatce, przesadzaj, dosadzaj, kombinuj, może coś się uda
Ja na początek bym wydrukowała fotkę - to co cię zachwyca, rozszyfrowała roślinki na niej i sadziła wg zdjęcia. Zobaczysz, ze nie osiągniesz efektu takiego jak na zdjęciu. Ale bliskie ideałowi. Zdjęcia oszukują
Ty będziesz miała piękniej. Buziaki na dobranoc
Aha, i sadź bliżej siebie, ciasno. Najwyżej będziesz później przesadzać. Może w tym jest tajemnica?

Iwonko ja sadzę za gęsto....gęściej się nie da Tylko rośliny słabo rosną
Ale jak już urosną (jak np na wyspie) to się robi total buszzz
Teraz muszę rozplenice zabierać, bo pod nimi już nic nie widać, a są tam jeżówki, małe buksy, berberysy...

Z tą fotką to też nie będzie po mojemu tylko skopiowane. Muszę sama coś wykombinować.
Ale fotka na lodówce...taka motywująca....to jest to!

Buziaki na dzień dobry!
Ogródek Iwony 09:23, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Vanilki i Limelight już u mnie goszczą. Pora więc pomyśleć nad pozostałymi typami.
1. Polar Bear
2. Magical Moonlight ( ma mniejszą skłonność do przewieszania i prawie do końca pozostaje biały.
3. Silver Dolar ( ma najbardziej żółto - cytrynowy odcień wśród hortensji)
4. Phantom
Na liście pierwszy Polar Bear Pozostałych nie wykluczam jednak. To też zależy od dostępności hortensji

Bardzo dziękuję za powyższe rozważania o hortensjach, zwłaszcza Polar Bear (nie miałam, kupiłam od razu 3 do jednego dołka).
Bardzo mi pomogły w systematyzacji wiedzy o hortensjach.

Żółty i czerwony? Ależ oczywiście! Przecież chodzi o własną drogę.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 09:03, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja mam tak:

W nogach dywan z trzmieliny, a z boku z żurawki - otoczone bukszpanem :}

Super ten buk, z czego masz te płyty ?
Ogród na glinie 09:03, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dlatego zimowych obierek już na kompost nie będę wrzucać.

Jeśli wiosną te obierki maja iść do gruntu to faktycznie nie należy ich wrzucać.
Ale jeżeli wiosną ten kompost się będzie przerzucać a latem znowu, to powinny się rozłożyć.

Kupiłam sobie wczoraj małe narzędzie to podważania chwastów. Cyknę fotkę jak znajdę ładowarkę do baterii.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 08:37, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

No chyba nie twoja, tylko koparkowego

Ha, ha; z tą winą to Iwonko zawsze jest tak, żeby na kogoś zrzucić. Znasz kawał jak to facet mówi do kolegi: Wziąłem rozwód. Wina była po obu stronach: żony i teściowej
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:01, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O Matko, jak cudnie
Jak w bajce

Jest mi niezmierne miło słyszeć takie słowa, od Was wszystkich, tym bardziej, że tworzę rabaty ogród czasami niezgodnie z zasadami..... że trzy kolory..... że żółty brzydki.... i takie tam. Cieszę się, że się podoba, choć wiele rad otrzymuje poza forum od mojego mentora ogrodowego

Juzia napisał(a)

Zakładałam taki, bo tak kazali
Jak się nie ma pojęcia o czymś to się słucha mądrzejszych
Posłuchałam....wyszło nawet ładnie....ale to nie to.

Trzeba słuchać mądrzejszych, bo można wielu błędów "początkujących" uniknąć, ale wszystkie rada trzeba przesiać przed sito i wybrać te, którą pasują do Ciebie, trzeba też poszukiwać i nie bać się próbować nowych rzeczy, które nie są popularne na forum

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:31, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Filemon, proszę cię, nie pisz w ten sposób.
Każdy ogród jest inny, a ty dzielisz je na takie, które akceptujesz i te, które na ciebie źle działają.
Ja mam w ogrodzie czerwony i żółty i biały, niebieski ...
Sporo pracy mnie kosztowało, by kolory dawały wrażenie płynności, by się nie gryzły. Ale jak czytam u innych takie wpisy, to mam doła, że kolory mojego ogrodu są nieakceptowalne. Nie chcę się czuć gorsza czytając takie wpisy. Czasami milczenie jest złotem.
A co, gdyby Ana nie zrezygnowała z koloru czerwonego?
Any ogród zachwyca bez względu na dobór koloru begonii... Pozdrawiam

Nie wiem czemu się każdy mnie tak czepia, napisałam że nie lubię i mam do tego prawo. Nie powiem że kwiat w kolorze czerwonym jest brzydki bo nie jest ja po prostu nie lubię tego koloru bo źle na mnie działa. Jak ktoś lubi to niech ma ja na to popatrzę chwilę i ok jak ktoś ma czerwoną kuchnie to też niech ma, też może być ładna ale ja bym takiej nie chciała. Moim zdaniem to niech każdy piszę to co myśli a nie to co wypada.
Ogródek Iwony 07:26, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, zostały 10 dni urlopu. Wszystkie prace w ogrodzie ze względu na aurę przesunięte w czasie. Za gorąco było, by przekopywać roślinki. Zostało planowanie. Przy wiśniach będzie hortensja - jedna. Dlatego analizuję, którą wybrać i mam wrażenie, że jak jakiejś nie wybiorę - będę żałować.
Trudny wybór. No i mój pan hortensjowy na urlopie. a ja u e-Ma w tym tygodniu. Poczekać muszę.
Ścianka musi też jeszcze poczekać.
Proza zwykłego życia Chwilowo skupiona jestem na sprawach nieogrodowych. Uciekają weekendy, czas leci między palcami ...

iwonko mogę Cię prosić o namiar na pana od hortek, bo mój ma już tylko pojedńcze egzemplarze, z góry dziękuje
Jurajski Ogród 05:53, 20 sie 2015

Do góry
Cudne widoki. Fajnie wyjść z kubeczkiem kawy do ogrodu rano i mieć takie widoki o poranku
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 01:52, 20 sie 2015

Do góry
L00zak napisał(a)
Iwk4 poleciła mi Buka Dawyck Purple, bardzo mi się podoba, ...

Ja mam tak:

W nogach dywan z trzmieliny, a z boku z żurawki - otoczone bukszpanem :}
Na Łowieckiej 01:31, 20 sie 2015

Do góry
Wróciłam się jeszcze raz do pięknej analizy porównawczej hortek i wybieram na solitera Polar Bear. Dzięki Ilonko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:24, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mira, Ana - widzę wspólne ogniwa: fajne dzieci, pasje i doba, co ma 24 godziny
A z obiadami mi schodzi dłużej: czterech chce pomidorową z ryżem, a dwóch rosół z makaronem. I tak 4 palniki naraz zajęte
a widzisz, ja mówię, że to nie restauracja i wszyscy jedzą to co jest.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies