Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

malkul 15:13, 20 sie 2015

ana_art napisał(a)

a widziałaś ciasto bez jajka
to lody zołzo!!!

a to poproszęAnetko
Iwk4 15:13, 20 sie 2015

Miłego dnia
Zielona 15:15, 20 sie 2015

...kupię Ci czerwone filiżanki, bo rozpaliłaś mnie do czerwoności. Czerwone serce maluję i wysyłam z wyrazami sympatii

No i... podpisuję się pod Twoimi słowami ręką, która wciąż kontuzjowana i bez przerwy boli, ale... nikt za mnie nie zrobi

Zielona 15:21, 20 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Zamiast pisać "dobrze, że zrezygnowałaś z czerwonego", można było napisać "ten różowy bardziej mi się podoba".

Iwonko, ale czy wtedy czerwony podobałby się Tobie bardziej?
Czy jeśli ktoś go nie lubi, to znaczy, że i Tobie się nie podoba?

Przecież tak, jak napisała Pszczółka, nikt nie napisał tego personalnie. Znajdziesz tu miłośników i przeciwników chyba każdej rośliny. Nie oznacza to jednak, że mamy ulegać opinii obcych skądinąd osób!

Kokoszka lubi mój ogród, ale u siebie w życiu by nie posadziła takiej ilości roślin. Ja doceniam kwadraty Marzenki, choć sama mam linie faliste. Nie chcę mieć ciurkadełka, ale uwielbiam je w kilku ogrodach na forum.

malkul 15:21, 20 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

A ja myślę, że można pisać, co się myśli. Tylko ludzie są różni i różnie odbierają to co piszemy. Czasami coś zaboli, czasami nam smutno i bierzemy do siebie.
To sprawa postrzegania świata i właściwego dobierania słów do wyrażania swoich myśli.
Zamiast pisać "dobrze, że zrezygnowałaś z czerwonego", można było napisać "ten różowy bardziej mi się podoba".
Zamiast pisać "czerwony działa na mnie, jak płachta na byka", można napisać, że "w ogrodzie lubi się kolory w odcieniach różu i fioletu".
Są ogrody kolorowe i są ogrodu minimalistyczne ogeaniczające ten kolor. W każdym można dostrzec piękno.
Ana, twój ogród był jednym z pierwszych, którym się zachwyciłam.
Po przeczytaniu twojego wątku sporo się nauczyłam. Zwłaszcza na początku twojej ogrodowej drogi, kiedy uczestniczyłam wiertualnie w zakładaniu rabat.

mozna też napisać "matko jak ja nienawidzę czerwonego!"

wiecie można wszytsko napiasać i okrutnie i normalnie i łagodnie i liżąc i włążąc.- a dlaczego- a dlatego że każdy z nas jest jest inny i nei każdy waży każde słowo.
i tak jak napsiałś: To sprawa postrzegania świata i właściwego dobierania słów do wyrażania swoich myśli.

ale myślę że nikt nie pisze tu nic złośliwie niewazne w jaki sposób to napisze
no dobra zdażają sie wyjątki ale on są do rozpoznania w cągu sekundy
malkul 15:23, 20 sie 2015

dobra dziś w drodze wyjątku zjem na czerwonym tlerzyku (dawaj anetko to ciasto z jajkiem bo mi jeżyk do d...y ucieka)
Matka 15:31, 20 sie 2015

Coś mi na ten temat wiadomo
Magda70 15:34, 20 sie 2015

malkul napisał(a)

niestety na tym forum faktycznie źle znosi się krytykę

Małgorzato - nie uogólniaj Całe forum źle nie znosi krytyki. Jak zawsze są wyjątki.

Są osoby mniej i bardziej wrażliwe na czyjeś słowa...chyba to bardziej z tego wynika

Pszczółko - Ty jak zwykle trafiasz w samo sedno
malkul 15:38, 20 sie 2015

Magda70 napisał(a)

Małgorzato - nie uogólniaj Całe forum źle nie znosi krytyki. Jak zawsze są wyjątki.

Są osoby mniej i bardziej wrażliwe na czyjeś słowa...chyba to bardziej z tego wynika

Pszczółko - Ty jak zwykle trafiasz w samo sedno

chlipię i obraziłam się bo mnei skrytykowałaś!
Magda70 15:39, 20 sie 2015

No i zaczęłam się zastanawiać czy lubię czerwony
Lubię - na Boże Narodzenie mam dodatki czerwone

Aneta...a może zamiast ciasta masz jakąś sałatkę?? Bo ja chetnie bym coś skosztowała