Czytałąm też u dziewczyn, że Polar Bear jest ich typem oraz Silver Dolar. Phantom bywa z dołu łysy - wymagałby podsadzenia czymś, a ja chciałam zastosować żurawki - za niskie podsadzenie
Vanilki i Limelight już u mnie goszczą. Pora więc pomyśleć nad pozostałymi typami.
1. Polar Bear
2. Magical Moonlight ( ma mniejszą skłonność do przewieszania i prawie do końca pozostaje biały.
3. Silver Dolar ( ma najbardziej żółto - cytrynowy odcień wśród hortensji)
4. Phantom
Na liście pierwszy Polar Bear Pozostałych nie wykluczam jednak. To też zależy od dostępności hortensji
Zapytałam się u Bożenki, co poleciłaby na solitera?
Może być hortensja przebarwiająca na różowo, ale o większych kwiatach i kwitnąca niezbyt późno ?
Będzie niedaleko śliw wiśniowych podsadzonych przez ML i Red Barona? Do tego w plecach będzie mieć bluszcz i Miskanta Klaine Fontanne? (Ma białe pędzelki) Moja rabatka
Będzie w kwadracie tam, gdzie z dala widać białe pędzelki miskanta :
Juz sie przestałam denerwowac. Uschnie to uschnie, nie będzie roboty i spokojnie bedzie można odejsc do innego świata, nie bedzie żal, moze własnie o to chodzi?
Byłaś dziś na wątku hortensjada?
Rano Bożenka mi odpowiedziała, jakie wybrać hortensje na rosnące pojedyńczo. Wkleiła fotki. Ma śliczne.
Do zieleni hortensji i jej kwiatów ładnie by wyglądał gracilimus albo morning light. Ma kaskadowo rozkładające się trawy. Gracek jest większy.
Jest jeszcze coś takiego. https://www.ogrodowisko.pl/watek/5154-ogrody-inspirowane-natura
W ostatnim czasie dużo osób na ,, Ogrodowisku" zachwyca się takimi kompozycjami, a nawet całymi ogrodami, wstawiając linki prowadzące na strony pinterestu nie wiedząc o tym, że u nas Danusia założyła o nich cały wątek.
Iwk4 poleciła mi Buka Dawyck Purple, bardzo mi się podoba, znalazłem taka kompozycję, co to jest obok niego, albo co polecicie jako tło, żółte lub jasnozielone?