Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogródek Anity 07:05, 24 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anitko miło spędziłaś dzień z Małgosią. Magnolia cie zachwyci, tylko w tym roku nie widzę u niej pąków kwiatowych?

Hej Marzenko!
Wydaje mi się że takie małe są...ale nie wiem, nie znam się, w,szkółce wybierała ją pracownica, i mówiła ,że są . Zobaczymy. Pozdrawiam Cię
Ogródek Anity 21:47, 23 mar 2014

Do góry
Piekne zakupy super Magnolia ! Będę obserwować jak sie rozwija u Cibie pozdrawiam serdecznie M
Ogródek Anity 21:44, 23 mar 2014

Do góry
Anitko miło spędziłaś dzień z Małgosią. Magnolia cie zachwyci, tylko w tym roku nie widzę u niej pąków kwiatowych?
Ogródek Agam 21:04, 23 mar 2014

Do góry
Artur321 forsycje chyba wszędzie już kwitną. Moja magnolia przesadzana na jesieni też zaczyna kwitnąć.

Mathildis na miejscu właściciela to pogoniłabym taką babeczkę raz dwa . Z powolaniem to chyba sie minęła... Zdjęcia z nasadzień wgram jutro, rabatka nie skończona.... i niewiele widać.

Wczoraj urobiłam się za wszystkie czasy. Od 9 do 17.30 w ogrodzie. Zbierałam igły spod sosen, ciełam rośliny przy oczku, pociachałam carexy stare jeszcze sprzed ogrodowiska, kule tujkowe przy świerku. Nie wyglądają ładnie, wyszly suche gałęzie i sama nie wiem co z nimi robić. Skosiłam trawę, zwertykulowałam połowę i zgrabiłam. Mimo jesiennej wertykulacji siana było sporo. Podlałam azofoską cebulowe i dolistnie świerki i choiny kanadyjskie bo coś żółte po zimie.
Dzisiaj miałam leżeć plackiem, ale rano stwierdziliśmy z rodzinką że jedziemy do Krakowa teraz to padam na pysk, tak brzydko powiem... ale fajnie było .
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:00, 23 mar 2014

Do góry
rozplenice little boy - idę czytać.... moja magnolia w trawniku rośnie.. żyje... i u nas w ogrodzie prawie każdym jest jakieś wielkie wypasione drzewo
W ogródku Ani 20:15, 23 mar 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Aniu, to miło że pomimo tylu przeciwności odezwałaś się jednak. Pięknie wiosennie u Ciebie. Moja magnolia też jeszcze w pąkach. Zdjęcia są z poprzedniego roku. Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Iwonko, odezwałm się, zawsze z przyjacółmi wszystkie niepowodzenia lepiej się znosi, mam nadzieję że te niedobre chwile kiedyś przeminą.

Ogródek Anity 20:04, 23 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajny dzień miałayście i zakupy fajne szczególnie magnolia. Pozdrówka.

No wyobraź sobie, że jeszcze nie miałam magnolii....! A mój mąż tak je lubi....więc w końcu jest!
A spotkanie było bardzo miłe!
Ogródek Anity 20:01, 23 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Anitko, śliczna ta twoja nowa magnolia...ta nowość o ciemnych kwiatach też urocza, ale cena jakaś kosmiczna....
Pozdrawiam słonecznie, bo u nas dziś leje

Moja magnolia malutka, a te z kosmiczną ceną, to już drzewisk były, więc cena chyba adekwatna, tyle że dla klientów Z grubszym portfelem . Ja też kiedyś kupiłam iglaków za ponad 300zl, a nie był duży, tyle, że niepospolity.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:23, 23 mar 2014

Do góry
Magnolia, rabatki, tulipki botaniczne, żonkile i ciasteczkowy muminek - wszystko poczytałam i wszystko piękne i urocze
Ogródek Anity 19:02, 23 mar 2014

Do góry
Fajny dzień miałayście i zakupy fajne szczególnie magnolia. Pozdrówka.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:54, 23 mar 2014

Do góry
Przyroda wariuje, mówiłam eMusiowi by zobaczył co nowego zakwitło i ładne zbliżenia zrobił - i masz -(oczywiście po odsiewie tego co już pokazywałam

To jeszcze zrozumiałe - cebulica i pierwiosnek ząbkowy - ale magnolia Susan to naprawdę przyspiesza

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:14, 23 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Niesamowite, że ta magnolia już kwitnie. Wydawało mi się że na razie są tylko m.stellata, białe.
Zapisuję nazwę i poszukuję.

Irysy - tak czułam, że mają żółtą plamkę. Będą idealne tym bardziej. Wsadziłam je między liliowce, gdzie wypełnią czas oczekiwania na kwitnienie. I to jak wypełnią!

Już widzę, że magnolię ma w ofercie Pudełek z Pisarzowic, dobrze że niedaleko.

U Pudełka masz pewność, że trafisz w odmianę..... a wiesz,że spotykamy się w Pisarzowicach 17 maja

Irysy między liliowce jak najbardziej

Prze weekend czyściłam bylinówki i robiłam fryzurki kostrzewom, posadziłam białe i czerwone liliowce i twojego ostrogowca, docelowo będzie miał inne miejsce, ale na razie musi się rozrosnąć
Ogródek Anity 15:25, 23 mar 2014

Do góry
Anitko, śliczna ta twoja nowa magnolia...ta nowość o ciemnych kwiatach też urocza, ale cena jakaś kosmiczna....
Pozdrawiam słonecznie, bo u nas dziś leje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:09, 23 mar 2014

Do góry
Niesamowite, że ta magnolia już kwitnie. Wydawało mi się że na razie są tylko m.stellata, białe.
Zapisuję nazwę i poszukuję.

Irysy - tak czułam, że mają żółtą plamkę. Będą idealne tym bardziej. Wsadziłam je między liliowce, gdzie wypełnią czas oczekiwania na kwitnienie. I to jak wypełnią!

Już widzę, że magnolię ma w ofercie Pudełek z Pisarzowic, dobrze że niedaleko.
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:49, 23 mar 2014

Do góry
na magnolii - może się coś przyjmie a ten modrzew zeszłoroczny ma się dobrze
mamusia i synek (przezimował )

zraz po zdjęciu starej opaski zabezpieczyłem przed przypadkowym wyłamaniem

magnolia gwiaździsta pąk różowy później bieleje...................cyprysik nutkajski Gloria Polonica -ten ciapaty
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:27, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Magnolia soulangeana Sundew, jej kwiaty w kroplach deszczu

Chcesz powiedzieć że ona kwitnie teraz? Jest prześliczna, zjawiskowa. Poszukam sobie, w końcu trzy drzewka magnoliowe, to o wiele za mało.
Melduję, że wsadziłam podarowane irysy na żółtej rabacie, która miejscami jest też biała. Mówiłaś, że te irysy mają białe kwiaty, a może mają w środku żółtą plamkę? I chyba są wczesne, reszta dopiero wyłazi z ziemi. Może masz gdzieś zdjęcie poglądowe, to zachwycę się już teraz, nie czekając czy i jak zakwitną? .
Ogródek Anity 13:59, 23 mar 2014

Do góry
Oooo, dziękuję Ci
Jestem tu w wersji sportowej
Fajnie było, a magnolia już posadzona!
Całuski Małgosiu
P.s. Oczywiście moja Luna poczuła twoją Lunę i strasznie mnie obwachiwała...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:17, 23 mar 2014

Do góry
Słońce już za chmurami, ale z wiosennym deszczykiem też miło

Magnolia soulangeana Sundew, jej kwiaty w kroplach deszczu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:16, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Jaka piękna ta magnolia Agatko Moja jeszcze nie kwitnie ale pąki już mocno nabrzmiałe.
pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:53, 23 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, poszalałaś ostro, podczytuję w przerwach na wyprostowanie pleców, więc jestem na bieżąco, a przy okazji wiadomo, co i u innych się dzieje i pośmiać się można
Rabata z różami będzie piękna. U mnie nadal tylko miejsce na rabatkę różaną, jak skończę porządki w starym zaczynam działać w nowym, a na razie pakuję wszystkie rośliny w doniczki.
Trawnikami też się nie zajmuję, od tego są panowie w ilości wystarczającej tylko na razie czasu na to nie mają.
Pozdrawiam już niedzielnie.

Mariola.. ty masz dwa ogrody do obrobienia... wiec współczuję .. ja mam zakwasy I brak czasu, a mam przymusowe wolne.. i tez brakuje .. wiec rozumiem .. i doceniam, że zaglądasz...
Dzisiejsza Magnolia dla Ciebie .... zapowiadają końcem miesiąca śnieg i -3.... oby się mylili....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies