Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:46, 31 mar 2014

Pola napisał(a)
Kasiu, ale cudne zdjęcia magnolia pięknie się prezentuje, ja już takiej nie wcisnę w ogrodzie, no ale chciejstw to my mamy zawsze sporo

Pola- Ty nic nie mów- Twoje cisy biją na głowę.

Ale ciesze się, że moje magnolki się podobają, Wiesz one -"pierwszy raz" zakwitną .......u mnie.
Kasik 20:48, 31 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia , wiosna u Cieie bardziej zaawansowana niż u mnie ale nie ma sie co dziwic. .

Pozdrówka Bogdziu. Wiosna ma to do siebie, że zagląda wszędzie. Byłam u Ciebie i też ją widziałam
grembosia 20:51, 31 mar 2014

Kasiu, piękna ta Twoja magnolia, dorodne już drzewko. Ja również posadziłam w weekend świeżą Susan, tylko moja to taki krzaczor niezbyt ciekawy. Mnie jakoś magnolie nie lubią, to już trzecia. Chyba za bardzo przy nich grzebałam, a one tego nie lubią.
Rozchodnik bardzo okazały, one rzeczywiście pięknie przyrastają i bez problemów można je mnożyć.
Hebe pięknie przezimowało, u mnie kilka przeżyło bez okrywania, no ale zimy właściwie u nas nie było.

Pięknie dziękuję za miłe słowa w sprawie mojego ogrodzenia.
Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów buksikowych
Kasik 21:13, 31 mar 2014

Zakupy :
Nakolanniki- uważam, że fajne - już wypróbowałam. i roślinki - super tanio. Jakość zdjęc kiepska, ale robiłam je prawie po ciemku i poruszone. Nie mam lepszych- bateria w ładowaniu.

hanka_andrus 21:18, 31 mar 2014

Jeżówka, liatra. Wysadzaj je szybko do gruntu. Ja kupowałam białą liatrę, a dostałam kolejną liliową. Ale to dobre rośliny dla takich ogrodników jak ja. Prawie bezobsługowe.
Nakolenniki obejrzałam,i podobają mi się.
Dzięki, Kasiu.
Kasik 21:29, 31 mar 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jeżówka, liatra. Wysadzaj je szybko do gruntu. Ja kupowałam białą liatrę, a dostałam kolejną liliową. Ale to dobre rośliny dla takich ogrodników jak ja. Prawie bezobsługowe.
Nakolenniki obejrzałam,i podobają mi się.
Dzięki, Kasiu.

U mnie Haniu jeszcze trwają prace nad przygotowaniem rabat. Trzeba likwidować łąkowa trawę- taką co latami ugorem leżała, a i ziemia ciężka. Robota dla wroga. I tak pomału idziemy i odchwaszczamy. Strona z wystawą południową czeka na swoją kolej, a tym samym roślinki kwitnące czekają- one przecież potrzebują słońca. Dlatego ja też nie szaleję. Do tej pory udało nam się zrobić rabatę z kwaśnolubnymi, zagospodarowaliśmy trochę miejsca przy domu i tam też już roślinki posadzone, przed domem, przy ogrodzeniu. Reszta musi poczekać -wszystkiego nie da się ogarnąć, ani zdrowotnie, ani finansowo.
Mamy jeszcze sad (50 drzewek) no i warzywniak się jakoś rozrasta. To wszystko żeby było ładnie trzeba dopilnować.

A co najważniejsze- trzeba zostawić trochę czasu , by tym się cieszyć.
Pozdrawiam
malgorzata_s... 21:31, 31 mar 2014

Nadrobiłam zaległości Magnolka śliczna a w nakolanniki też zainwestuję Buziaki zostawiam Czytałam że widzimy się w maju napisz na pw gdzie nocleg
Kasik 21:31, 31 mar 2014

grembosia napisał(a)
Kasiu, piękna ta Twoja magnolia, dorodne już drzewko. Ja również posadziłam w weekend świeżą Susan, tylko moja to taki krzaczor niezbyt ciekawy. Mnie jakoś magnolie nie lubią, to już trzecia. Chyba za bardzo przy nich grzebałam, a one tego nie lubią.
Rozchodnik bardzo okazały, one rzeczywiście pięknie przyrastają i bez problemów można je mnożyć.
Hebe pięknie przezimowało, u mnie kilka przeżyło bez okrywania, no ale zimy właściwie u nas nie było.

Pięknie dziękuję za miłe słowa w sprawie mojego ogrodzenia.
Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów buksikowych

Nasza Susanka też dopiero do nas przywędrowała, zobaczymy co to za Pani

A nad buksikami to się zastanawiam, jeszcze nie mam dla nich miejsca.
Kasik 21:37, 31 mar 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nadrobiłam zaległości Magnolka śliczna a w nakolanniki też zainwestuję Buziaki zostawiam Czytałam że widzimy się w maju napisz na pw gdzie nocleg

Widzimy się. NA magnolke Susankę czekam, bo coś mój Black Tulpan pokazuje na razie same listki.

Buziaki
makkasia 23:39, 31 mar 2014

Kasik piękne zdjęcia Szczególnie podoba mi się kwiatek śliwy wiśniowej, nie mogę doczekać sie na kwitnienie u mnie kupiłam moją już po kwitnieniu ...
zakupy, zakupy mniw cieszą najbardziej te ogrodowe