Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 11:53, 17 sie 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Fajnie zaczyna wyglądac donica jak się wyłania cegła. A w ogóle to dzięki Tobie też zamarzyło mi się jakieś ciurkadełko. Może w przyszłym roku coś zbudujemy, zima poszukam sobie inspiracji
Podziwiam Cię, że ciągle coś działasz w ogrodzie, mnie te temperatury zniechęcają do prac, a jeszcze trochę planów na ten rok też mam.

Gosiu, wszystko idzie w żółwim tempie. Upały wykańczają wszystkich, jednak o tym nie lubię pisać, bo wszędzie monotematycznie. Mała Mi ma rację.
Więc staram się pisać o czym innym
Wieczorami podlewam ogródek, przyjemnie jest wieczorami posiedzieć na tarasie i słuchać cykania konika polnego

W weekend urlopowaliśmy się w ogrodzie
Niestety w tym roku nie mamy basenu, ale i tak czas spędziliśmy miło. Muzyczka z radia cichutko leciała - jakieś stare przeboje, zgadywaliśmy, kto śpiewa, czyj utwór:
"...Jeszcze się tam żagiel bieli, chłopców, którzy odpłynęli" -Śpiewaliśmy razem z Alicją Majewską i marzyliśmy o basenie ... szukamy miejsca w ogrodzie na niego.
Ogródek Iwony 11:44, 17 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ta rabata Ewy bedzie śliczna. Trzy wiśnie, a pod nimi perovska i lawenda.
Gosiu, zobacz. To jest Perovska w połączeniu z lawendą w ogrodzie Ewy:

Ewa ma przepiękny ogród! Dobrze, że wstawia u Ciebie co jakiś czas zdjęcia swojego raju. Nie namówisz jej na wątek??
Ogródek Iwony 11:41, 17 sie 2015

Do góry
W sobotę przycięłam przekwitłe kwiatki na bylinowej. Rudbekie i pysznogłówkę. Czy po przekwitnięciu rudbekii trzeba ściąć całe rudbekie do ziemi, czy tylko częściowo? Był u mnie ładny łan, teraz musiałam je podciąć i wyglądają nieciekawie. Zastanawiam się, czy ich nie podciąć niżej ... Liliowce takie miniaturowe żółte będą kwitły po raz drugi
Teraz dalie są nr 1 na rabacie.

Nie podobają mi się puste miejsca na rabacie. Muszę inaczej zaplanować tę rabatę. Jeszcze nie wiem jak. Wysiały mi się turki, prawdopodobnie nasionka zawędrowały tu z kompostem, teraz dają nawet ciekawe połączenie pomarańczowego, żółtego i czerwonego. A miałam ich nie mieć. W te upały jednak te babcine kwiatki z wiejskiego ogrodu dobrze sobie radzą

Rododendronowy ogród II. 11:16, 17 sie 2015

Do góry
Bogdziu, pozdrawiam.
O pogodzie pisać nie będę. Ogród też musi odpocząć.
Bogdziu, czy po przekwitnięciu ścinasz całe rudbekie do ziemi, czy tylko częściowo? Był u mnie ładny łan, teraz musiałam je podciąć i wyglądają nieciekawie. Zastanawiam się, czy ich nie podciąć niżej ...
Moje małe królestwo 09:51, 17 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Olga, liczyłam, że dziś ciut ci napiszę z laptopa, nadal nie mam neta. Tylko takie byle co w telefonie.
Ciekawie Ana wkomponowała pęcherznicę w rabatkę.
Widziałam niedawno na trawniku posadzone pęcherznice- niedaleko siebie i cięte w kulki. Trzeba ją wtedy kilka razy w sezonie podcinać, ale efekt bardzo fajny.
Pomysł przesadzenia na rabatę przy tujach też fajny.
Aby działać w ogrodzie, powinnaś zrobić plan działki, narysować stałe elementy, dom, strony świata. Narysować sobie rabatkę i będziemy planować. Zdjęcia czasem przekłamiją odległości.
Czy znalazłaś jakąś inspirację, w jakim stylu nasadzeniela ci się podobają?

wieczorkiem zmierzę i porysuje sobie. tak naprawdę to ostatnio zakochałam się w trawach, bardzo podoba mi się jak jest u Ciebie połączona trawa z berberysami, żwirkowe rabaty ale podobają mi się też byliny i to co kwitnie, w tym roku nabyłam 10 odmian liliowców i je też bym chciała wykorzystać, mam kilka róż , które widziałam też w połączeniu z trawami i też mi się podobało no i chyba z 15 bukszpanów mam do wykorzystania , oczywiście nowych roslinek tez zamierzam nabyć , mózg mi się gotuje na pracy na wysokich obrotach, spać chodze ok 1 w nocy bo czytam i śledzę watki od niektórych ogrodów oczu nie moge oderwać.mam dużą działkę ale na początku chce się zając tym co widać z okien i z tarasu , druga cześć musi poczekać, ale się rozpisałam wieczorem rysunek i bedziemy działać
Moje małe królestwo 07:39, 17 sie 2015

Do góry
Olga, liczyłam, że dziś ciut ci napiszę z laptopa, nadal nie mam neta. Tylko takie byle co w telefonie.
Ciekawie Ana wkomponowała pęcherznicę w rabatkę.
Widziałam niedawno na trawniku posadzone pęcherznice- niedaleko siebie i cięte w kulki. Trzeba ją wtedy kilka razy w sezonie podcinać, ale efekt bardzo fajny.
Pomysł przesadzenia na rabatę przy tujach też fajny.
Aby działać w ogrodzie, powinnaś zrobić plan działki, narysować stałe elementy, dom, strony świata. Narysować sobie rabatkę i będziemy planować. Zdjęcia czasem przekłamiją odległości.
Czy znalazłaś jakąś inspirację, w jakim stylu nasadzeniela ci się podobają?
To tu... 07:12, 17 sie 2015

Do góry
Ja mam dobrą chemicznie wodę, ale przy używaniu przez sześciu domowników i nawiewaniu czegokolwiek z zewnątrz - raz w miesiæcu wymienialiśmy wodę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:42, 16 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Najważniejsze, że popadało i słońce już nie palu.
U mnie też troszeczkę popadało w nocy.

Czytam tu i tam, że dużą część Polski objęły chmury deszczowe!
Ogródek Iwony 20:11, 16 sie 2015

Do góry
Kilka kropli dotarło. Nadal wiszą chmury.
Ogródek Iwony 19:39, 16 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, za to trawnik - jak niemal u wszystkich
Buziaczki.

u mnie to samo masz rację Iwonko jak tam ja miałam trochę deszczu poszło do Ciebie troszkę ? Miłego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:30, 16 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Aureola bardzo dobrze rośnie w półcieniu, na słońcu będzie mocno blaknąć, na słońce podobno ta zwykła Macra się nadaje i Albostriata

Teraz rozumiem, dlaczego Toszka radziła do donicy hacone macra. Tam jest słońce
Ogródek Iwony 17:24, 16 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Olga, w nocy popadało troszkę. Teraz słońce i 30 stopni. Burza poszła daleko od nas

u mnie temperatura podoba a do tego wiatr
Ogródek Iwony 15:05, 16 sie 2015

Do góry
olga80 napisał(a)
czy w Borach Tucholskich padało, bo na końcówce borów deszczu brak a zapowiadała się burza błyski grzmoty a wszystko przeszło bokiem

Olga, w nocy popadało troszkę. Teraz słońce i 30 stopni. Burza poszła daleko od nas
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:19, 16 sie 2015

Do góry
Najważniejsze, że popadało i słońce już nie palu.
U mnie też troszeczkę popadało w nocy.
Ogródek Iwony 15:56, 15 sie 2015

Do góry
Donica zostaje. Tylko zdejmuję z niej kamień. Pod spodem jest stara cegła, jak w pozostałych.
Ogródek Iwony 15:45, 15 sie 2015

Do góry
Mirelko, dziś odpoczywam
I marzę o basenie.
Muzyczka, kanapa w cieniu, kawusia, M, ...
Czasem słońce czasem deszcz 10:11, 15 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Chyba się wybierzesz na plantację

ale nie wiem co gdzie i jak i za ile
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 01:12, 15 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Muszę się odezwać
Werbena, jak werbena, ale takie tło pięknego chodniczka nie każdy może mieć
Jazzy, często tu wchodzę i podziwiam te smaczki

Iwonka, miło mi bardzo, że zaglądasz do mnie Cieszę się, że Ci się u mnie podoba Wiele tego nie ma, ale za dwa lata będzie już w miarę ok - powtarzam to sobie jak mantrę
Pozdrówka
Moja codzienność - ogród Oli 00:36, 15 sie 2015

Do góry
Ja też leżę i dobrze M śpi. Inaczej by nie uwierzył, że to można własnymi rękami. Super wszystko wychodzi.
Hortensjada 23:41, 14 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Obawiam się, że do jutra ich już nie będzie

A mnie sie dzisiaj udalo kupic LimelLighty,Vanille Fraise i sundae Fraise, dzięki za cynk o Lidl
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies