Magda graby ach te graby, bedą i u Ciebie. Miały byc bez palików...... A tak bedą do mojej emerytury z palikami... Jesli znow je trzeba bedzie wykopywać....i pomysleć, ze juz żwirek był rozwieziony po calosci.... I przez godzine walczyłam z agro..... I potem to zdejmowalismy... Ehhhh nie dane mi jest skończone przedpłocie...
Najwazniejsze, ze kostrzewa po skubaniu i lawenda po cieciu już ruszyły na przedpłociu. Ciekawe czy berberysy pod grabami spełnią swoją rolę.... odstraszaczy sikające psy..... Na razie berberysy malutkie.....
Musowo jesienia trzeba łan iryskow posadzic
Kancikuów nie lubie robic, chociaż bez nich trawnik masakrycznie wyglada.... Podziwiam cie za dzisiejsze kancikowanie
Znalazłam odpowiedź, moje maja podmokły grunt dlatego tak wolno rosna... Lawendy, ktore rosna w ich nogach stale wymieniam bo gniją z znadmiaru wody....Wisnie nie lubia nadmiaru wody, już to wiem przez amanogawy...
Zapinsowalam po tobie te fotkę
Holendrzy sadzą hortensje z rozplenicami, to ich narodowe polaczenie. Ja mam 4 rozmiary rozplenic od mińiturek po giganty o wielkosci miskantow Własnie sie zastanwiam czy do incredibal nie dosadzic jakiejś trawy bo z obwódka bukszpanowa zbyt ciemnozlono jest. Myslę o stipie.
Dokładnie tak jak piszesz niektore źródła nie polecaja cięcia zimowego (luty/marzec) ale dopiero w czerwcu.
Te potffory tak rosna , ze je zdążycie jeszcze przyciąc. Jesli jednak ręcę będą Was swędzić prosze zrobic probę, uciąć jednemu czubek i zobaczyć po 1-2 dniach czy z rany nie wypływają soki. Jesli płynie juz nie ruszamy, tniemy dopiero pod koniec maja/poczatek czerwca gdy wypuszcza długie badyle a liscie zrobią sie duze. I ciemnozielone. Ale jak znam graby to tak szybko młodziutki, nierozkrzewione sadzonki nie rusza
Kasia czekam na Twoj lasek bukszpanowy i czekam aż bedzie ci sie słabo robiło na mysl o cieciu bukszpanow ja mam już torsje na sama mysl
Czytałam że kolor piwoni ksztąltuje się po ok 3 latach, wiec jest szansa na zmiane wybarwienia...
Ja pewnie się o kolorach moich piwoni jeszcze w tym roku nie dowiem.....
Aga dziwny masz klimat czekam na ferię kwitnienia Twych magnoli. Pokaż proszę dokładnie Rustica Rubra, bo chyba ja w poprzednim ogrodzie miałam i nie mogłam jej zidentyfikowac