Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Piotr_ 12:46, 07 kwi 2015

Wotaj u cb wiosennie a ja mam śnieg jeszcze jak tam jukka sie miewa z wymiany
Agania 13:29, 07 kwi 2015

Kindzia napisał(a)
Moje krokusy też już skończyły.

Taką niebiesko-żółtą magnolię masz jak Ania na linku pokazała??? Matko...nawet nie wiedziałam, że są niebieskie!!!

Krokusy jeszcze mnie cieszą....Nie wiem, która Ania ją pokazywała, domyślam sie, że to nasza Mała Mi?.....Kasiu niewątpliwie jest nowością na rynku, dla mnie jedną z prawdziwych perełek w ogrodzie, jestem jednak sceptycznie nastawiona do tej niebieskości, pewnie kwiat będzie w rozkwicie całkowicie biały...jestem niecierpliwa i bardzo ciekawa jej kwiatu, bo ma chyba jeden pąk kwiatowy
Agania 13:34, 07 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
To już wiem dlaczego moja cebula ładnie urosła a potem padła Ma za ciepło

Czekam na twoje magnolie Już za momencik

Głupia ja, też ją przegrzałam....to co mi zostało z cebuli Globo już się hartuje na tarasiku, tak jak Joasia doradziła....magnolie już nie mogą wytrzymać, byleby tylko pogoda im dotrzymała w tym kwitnienu
Pszczelarnia 13:42, 07 kwi 2015

Agania napisał(a)

(...)Wiśnie japońskie, Śliwy ozdobne, grusze i rajskie jabłonki już się wiosennie rozkręcają

Jak się nazywa dokładnie ta ze zdjęcia? Ma takie mocno różowe, czerwonawe kwiatki?
Agania 14:08, 07 kwi 2015

Piotr_ napisał(a)
Wotaj u cb wiosennie a ja mam śnieg jeszcze jak tam jukka sie miewa z wymiany

Nie zazdroszczę śniegu, u nas wiosennie...tydzień po świąteczny ma być cieplejszy
Juka ma się dobrze, ale jeszcze nie posadzona w ogrodzie, rabata z jukami, jeszcze nie posprzątana po zimie, pomoc eMa potrzebna...z moją kontuzją kolana niewiele mogę w ogrodzie podziałać
Milka 14:15, 07 kwi 2015

Agania napisał(a)

Kalifornijki mają jeszcze fajniutkie miękkie igiełki w dotyku
Parasolowate magnolie należą do lata, są zdecydowanie późniejsze, kwitną jak już są ziolone...nie potrafię u niej poznać pąka kwiatowego, teraz to jeszcze takie golasy sterczą

Mam kalifornijkę i uwielbiam jąNo ja też nie potrafię, a moje identycznie wyglądają
Agania 14:15, 07 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Jak się nazywa dokładnie ta ze zdjęcia? Ma takie mocno różowe, czerwonawe kwiatki?

Ewa, nie pamiętam jak ona się nazywa i dokładnie nie wiem czy to jest wiśnia ozdobna, czy brzoskwinia, bo jednego roku, miała kilka owoców i prawie mi przemarzła, ledwie sobie radzi u mnie.
Znalazłam w necie taką odmianę brzoskwini o podobnych kwiatach
http://m.e-ogrody.pl/Ogrody/51,135418,13638351.html?i=1
lub taką o pełnych
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/282-drzewa-kwitnace-wiosna/photos
szemusia 16:12, 07 kwi 2015

Aganiu, u Ciebie już wiosna na całego, skoro drzewka lada moment będą kwitły w pełnej krasie
Madzenka 17:08, 07 kwi 2015

Aga dziwny masz klimat czekam na ferię kwitnienia Twych magnoli. Pokaż proszę dokładnie Rustica Rubra, bo chyba ja w poprzednim ogrodzie miałam i nie mogłam jej zidentyfikowac
Agania 12:31, 08 kwi 2015

szemusia napisał(a)
Aganiu, u Ciebie już wiosna na całego, skoro drzewka lada moment będą kwitły w pełnej krasie

Wiosna i tak u mnie się spóźnia, magnolie rok temu, już zdobiły ogród, pierwszy tydzień w kwietniu zaczął się zimnem i krokusy u mnie dopiero kwitną, a u większości już przekwitły