Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Zieleń to życie 2012 13:58, 04 wrz 2012

Do góry
To nie to samo drzewo. To zupełnie inne liście są
Wydaje mi sie, że sfociłas, Irenko, dąb czerwony.
Ogród nad Rozlewiskiem 13:54, 04 wrz 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Ja też, zawsze czatuję na widoczki znad Rozlewiska!

Wczora z wieczora zajrzałam do Gąszczu, pooglądałam, powzdychałam, ale nic nie pisałam, bo najzwyczajniej w świecie mi się nie chciało klikać. Przepraszam, Tereniu, ale taka prawda. Leń ze mnie wylazł i rozpanoszył się po całej kuchni...

Wybaczysz????

No jakże mogłabym nie wybaczyć, skoro mnie to samo dopadło?
Moja energia życiowa obecnie - w skali od 1 do 10 - wynosi minus 10
Ogród nad Rozlewiskiem 13:51, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Zerknęłam, czy jakieś nowe pejzaże zobaczę

No nie zobaczyłaś Mam poczucie winy, że nic nie wrzucam, choć mam, ale doba za krótka
Nawet obiecywać nie będe, ze coś wrzucę, bo pewnie obietnicy nie dotrzymam...
Hirutkowy raj:)) 13:25, 04 wrz 2012

Do góry
Krysiu zastanawialas sie nad Danica - zobacz jak ladnie wyglada na Zielen to Zycie!
Fotka Tess

co u Ciebie? pozdrawiam!
Mój jesienny ogród 13:20, 04 wrz 2012

Do góry
Ania Monte, za rok będę miał 2 ładne datury, Ciężki jest z nimi żywot ale ładne są i lubię ten wieczorny zapach który się niesie po podwórku. Gdy będziesz chciała mieć znów u siebie, daj znać.
Danusiu, ścinam w połowie marca gdy zaczyna się sypać, bo inaczej by mi wiatr rozniósł po całym podwórku. Chyba że jest jakaś nawałnica z mokrym śniegiem i go powali, ale rzadko się to zdarza. Nigdy go nie zabezpieczam i sobie daje radę. Najładniejszy będzie w październiku i listopadzie, gdy zrobi się żółty i wiechetki będą srebrzyste i puchate.
Tess, mogę Ci dać sadzonkę.
Karola, jak mógłbym go ściąć na jesieni, gdy jest najładniejszy.
Irenko, ja cały czas się piszę na twoją afrykę no i na inne też. W Wrocławskim ZOO byłem jest pięknie, są ładne trawki i drzewa.

O....! 13:17, 04 wrz 2012

Do góry
Dzięki, Marzeno za instruktaż
Półtora metra - przeżyję
Kupiłam sobie miniaturową, ale chodzi za mną też taka większa, a nawet kilka większych, bo tyle odmian widziałam, że nie mogę się zdecydowac na jedną
O....! 12:43, 04 wrz 2012

Do góry
no ładny ten kolorek,mnie też się podoba ..
ale faktycznie teraz ( po czasie) się zastanawiam, czy nie pospieszyłam sie z przesadzaniem...?
ale w końcu zawsze tak jest u mnie, jak chcę przesadzić to nie zważam na porę roku i fazę rozwoju rośliny... i jakos rosną...
Tess, wracam do budlei - moja ma już dobrych kilka lat, nieraz przemarzła, ale zawsze odbija... przycinam ją mocno na wiosnę - teraz ma ok 1,5 m wysokosci i podobną szerokość
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 12:09, 04 wrz 2012

Do góry
Ta ciemna żurawka wygląda jak Palace Purple, ale pewnosci nie mam, zdjęcie potrafi zniekształcać, a i zurawki różną barwę przybierają w zalezności od stanowiska.
Też taką mam, i w pełnym słońcu jest ciemnozielona, a w półcieniu bardzij brązowo-borodowa

Jak masz patelnię, to limki raczej nie sadź. Może później, jak się trochę cienia dorobisz
Planujesz jakieś wysokie nasadzenia? Tuje, krzewy?

A co to są okrywowe horti?
Żurawka - Heuchera 10:46, 04 wrz 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

oraz dwie nieznane mi żurawki

Pierwsza to może być Earth Angel. Pod taką nazwa ja kupiłam w ub. tygodniu.
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 10:45, 04 wrz 2012

Do góry
Dzięki Tess Ziarenka codziennie podlewane, mam nadzieje że ładnie wzejdą
Róży młode pąki są ciut jaśniejsze-róża to był mój pierwszy chyba zakup na ogródek.
Żórawki ciemnej nie mam pojęcia jaka to, co do jasnej muszę nazw na internecie poszukać bo w tej chwili nie pamiętam, to moje jedyne żórawki, chciałabym limki ale nie wiem czy na mojej patelni przeżyją chyba żę pod tujkami.
Co do dostępności hortensji to cud że tą opłakaną anabelke znalazłam, są grandiflory lub te okrywowe horti a limki nigdzie nie widziałam,o dębolistną pytałam to może za rok będą.
Dzieki za nazwę kwiatków lubię wiedzieć co mam
Może dziś podjadę po borówki i wrzosy do miasta
Zazdroszcze Tess warszawskiego wyboru i wystaw, u nas mało co sie dzieje
Kolorowe rabaty 10:07, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ja się poddaję - nie mam pojęcia. One wszystkie do siebie podobne
A jeżówka piękna.

I w temacie mody się nieco podciągnęłam

Można się pośmiać czasami prawda ?)))))))))
Mój jesienny ogród 09:28, 04 wrz 2012

Do góry
Na zdjęciach widać, że jesień nadchodzi...

Twój miskant Robercie, jest powalający

Pozdrawiam
Spotkanie u Greglis - wrzesień 2012 08:57, 04 wrz 2012

Do góry
Rany, jakie te ozdoby ogrodowe są piękne! I te duże i te małe i te całkiem malutkie
A skrzacik z Anglii - wymiata
Miniaturowy ogródek 08:50, 04 wrz 2012

Do góry
W Duchnicach. To tuż przed Ożarowem Maz.
Miniaturowy ogródek 08:45, 04 wrz 2012

Do góry
Nie Tess, nie znalazłam jeszcze. Gdzie widziałaś?
Pszczelarnia 08:41, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A teraz zagadka. Co to jest? To drewniane, do czego służy? Wskazówka - temat ogrodowy, rodem z Anglii.

W zyciu bym nie wpadła na to, że to przyrząd do robienia doniczek z papieru Ciekawe jak się sprawdzają takie papierowe?
Gosiu, gratulacje!

Ewo, miłego dnia
Rododendronowy ogród II. 08:27, 04 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na razie nie mogę sie podzielic bo ciągle jestem na etapie dokupywania .Może ktos ma nadwyżki. Pozdrawiam i zyczę miłego dnia.

Aleja nie w tym sensie, że od Ciebie, Bożenko
Przecież doczytałam, że dopiero nabyta
Miłego dnia
Rododendronowy ogród II. 07:49, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tereniu ja kiedyś bardzo dawno temu na działce pracowniczej miałam pysznogłówkęi tak stale chorowała że wcale jej już nie chciałam miec w tym obecnym ogrodzie ale przez te lata wyhodowano nowe odmiany z dużymi kwiatami i w różnych kolorach i jak dostałam na spotkaniu u mnie od Ani asc to gdy zakwitły z zachwytem na nie patrzyłam i prawie nie choruja może pojedyncze listki ale to jest niezauważalne. Do tego świetnie wyglądają połaczenia ich kolorów no i bardzo długo kwitną . Same zalety, koniecznie kup.

Dziekuję Bożenko za wsparcie mojego chciejstwa Kupię - no, chyba, ze od kogoś wycyganię

Na razie nie mogę sie podzielic bo ciągle jestem na etapie dokupywania .Może ktos ma nadwyżki. Pozdrawiam i zyczę miłego dnia.
To właśnie tu 01:14, 04 wrz 2012

Do góry
40 arów?
O matko! To dopiero przestrzeń i pole do popisu...
Rododendronowy ogród II. 01:10, 04 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tereniu ja kiedyś bardzo dawno temu na działce pracowniczej miałam pysznogłówkęi tak stale chorowała że wcale jej już nie chciałam miec w tym obecnym ogrodzie ale przez te lata wyhodowano nowe odmiany z dużymi kwiatami i w różnych kolorach i jak dostałam na spotkaniu u mnie od Ani asc to gdy zakwitły z zachwytem na nie patrzyłam i prawie nie choruja może pojedyncze listki ale to jest niezauważalne. Do tego świetnie wyglądają połaczenia ich kolorów no i bardzo długo kwitną . Same zalety, koniecznie kup.

Dziekuję Bożenko za wsparcie mojego chciejstwa Kupię - no, chyba, ze od kogoś wycyganię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies