Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród cioci 21:37, 08 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Gosiu - wielkie dzięki. Było po prostu cudownie Wróciłam tak odprężona i pozytywnie naładowana jak dawno nie była. Naprawdę u Was spędziłam fantastyczne chwile Jesteście świetni, i macie śliczne gniazdko rodzinne. I nawet cel został osiągnięty czyli magnolia "przesadzona" chociaż.... jak o tym tak pomyślę to miejsce wybrane przez Krzysia też jest niczego sobie
Dziękuję Wam obojgu gorąco i mam nadzieję na jeszcze niejedno takie spotkanko Buziaki gorące

Było mi strasznie miło cię gościć i mam nadzieję że tych spotkań będzie wiele No i tym oto sposobem dowiedziałam się że mam miejsce na dwie magnolie albo jeszcze inne drzewo Jaki wielki ten mój ogród
Ogród cioci 21:33, 08 lut 2014

Do góry
Gosiu - wielkie dzięki. Było po prostu cudownie Wróciłam tak odprężona i pozytywnie naładowana jak dawno nie była. Naprawdę u Was spędziłam fantastyczne chwile Jesteście świetni, i macie śliczne gniazdko rodzinne. I nawet cel został osiągnięty czyli magnolia "przesadzona" chociaż.... jak o tym tak pomyślę to miejsce wybrane przez Krzysia też jest niczego sobie
Dziękuję Wam obojgu gorąco i mam nadzieję na jeszcze niejedno takie spotkanko Buziaki gorące
Ogród w Wienheim 21:37, 07 lut 2014

Do góry
Ja wreszcie dotarłam do mojego archiwum sprzed kilku lat.

Tak wyglądał Hermannshof na początku kwietnia ( chociaż kwiecień kwietniowi nierówny niestety) bo w tamtym roku w Berlinie leżał jeszcze w kwietniu śnieg i było 4 stopnie

Wrażenie robiła ta przeogromna magnolia. Chyba podobnie ogromne widziałam tylko w Kornwalii
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:25, 06 lut 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Ufff to raczej na bukszpanach i magnolii ich nie mam. Chociaż magnolia ma listki tak jakby przypalone, brązowiejące...
No i wrzosy prysnę, Alinko dzięki bo nie wiedziałam że tak wcześnie trzeba.

U mnie tak obajwiało się podduszenie korzeni od nadmiaru wody w upalne deszczowe lato
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 06 lut 2014

Do góry
Ufff to raczej na bukszpanach i magnolii ich nie mam. Chociaż magnolia ma listki tak jakby przypalone, brązowiejące...
No i wrzosy prysnę, Alinko dzięki bo nie wiedziałam że tak wcześnie trzeba.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:00, 06 lut 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

spróbuj narysować, to się ułoży- i Tobie będzie łatwiej i mnie uda sie pomóc bardziej konkretnie.
Narazie

Narysuję, bo sama też się pogubiłam.
Dzięki za pomoc i cierpliwość do mnie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:53, 06 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Nie męczę więcej, muszę to jeszcze lepiej przemyśleć.

spróbuj narysować, to się ułoży- i Tobie będzie łatwiej i mnie uda sie pomóc bardziej konkretnie.
Narazie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:52, 06 lut 2014

Do góry
nie miałam jej nigdy, więc nie mam doświadczeń, ale zakwita w czerwcu, więc nie powinna długo spać
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:50, 06 lut 2014

Do góry
Aga, machnij to 'na płasko'- na papierze, co? Zarys rabaty, na oko i punkty stałe- brzozy, planowana wiśnia, Coniki, Sumak- tak uda się lepiej to ogarnąć.
Ty sobie radzisz z takimi wyzwaniami.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:26, 06 lut 2014

Do góry
nie wiem gdzie te jeżówki miały być.
za rózami coś, a gdzie stipa brachytricha? Za tym czymś, obok?
To może z boku tez ta stipa brach- wysokość większa, ale ona jest lekka w pokroju, a będzie zespalać
Pszczelarnia 11:08, 06 lut 2014

Do góry
właśnie- końcówka kwitnienia, tuż po nim
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:36, 06 lut 2014

Do góry
u mnie jest bardziej zielona, taka trawiasta. Pewnie to zależy od ilości światła, ja mam ja w półcieniu.
tak to ta ode mnie.

Hm, co by jeszcze mogło być innego?
Tak na szybko nic mi nie wpada do głowy, pomyślę jeszcze.

Białe jeżówki - ale tak zupełnie po sąsiedzku, czy pomiędzy nimi byłaby jakaś zieloność?
Gdyby była to by fajnie było.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:08, 06 lut 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

też mi się wydaje że Beatlesy trzeba na coś wyższego zamienić.
Sesleria- może może być. Wg mnie Heuflera, jesienna za jasna, lepsza będzie zielona zieloność Heuflery.
Tylko tak myślę czy nie powinna być jeszcze ciut wyższa. Bo róża będzie miała ze 40- 50 cm?

Jesienna nie pasuje, to nie ta zieleń. A heuflera to ta, którą mam od Ciebie, tak? Ona jest dla mnie niebiesko zielona, o te zdjęcia najbardziej oddają jej wygląd http://www.bluestem.ca/sesleria-heufleriana.htm.
Tak, róża jest wysoka w porównaniu z Nozomi, 50 cm, to do kolan wyjdzie. Masz jeszcze jakąś wizję trawkową? Co by pasowało?

Podpowiedzcie jeszcze jakie rośliny z tą różą by pasowały? Może mi się coś poukłąda w głowie. Miałam tam wsadzić w dalsze partie białe jeżówki jak planowałam Nozomi, ale teraz nie wiem sama. Nozomi miała krócej kwitnąć, więc jeżówki miały przejąć władzę po róży, a teraz już trzeba będzie ostrożniej, bo ta kwitnie cały sezon. Czekam na natchnienie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:04, 06 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dzięki Magnolii, Pszczółce, Grabiom i Ewie za pomoc w podejmowaniu decyzji. Jednak więcej za przemawia za Stadt Rom. Ona mi się bardzo podoba, tylko bałam się trochę tego koloru. Ale jak mówicie, ze będzie dobry, to nie będę się zastanawiać. Tylko teraz the Beatles już będzie za niska chyba, trzeba to będzie jeszcze przemyśleć. Może sesleria któraś? A za różą co pasuje? Muszę zrobić rysunek tego co tam rośnie i docelowo zostanie. Będzie łatwiej coś wymyślić. Jednak taka burza mózgów jest bardzo dobra, bo albo cżłowieka utwierdzi, że dobrą drogą idzie, albo da do myślenia jak się za bardzo na coś zapatrzy.
Pozdrówka. Dzięki jeszcze raz za wsparcie w myśleniu.

też mi się wydaje że Beatlesy trzeba na coś wyższego zamienić.
Sesleria- może może być. Wg mnie Heuflera, jesienna za jasna, lepsza będzie zielona zieloność Heuflery.
Tylko tak myślę czy nie powinna być jeszcze ciut wyższa. Bo róża będzie miała ze 40- 50 cm?
Pszczelarnia 09:00, 06 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To, żeby zmienić temat.
Zostawiam Wam łąkę pod brzozami:

Ewa to Twoje, takie cudne?
Ech!
Czas na zmiany.... 08:56, 06 lut 2014

Do góry
Agatko a możesz jakoś zlokalizować to miejsce na piwonie? Na planie, czy jakoś? Nie moge sie zorientować gdzie to jest.
Wtedy łatwiej będzie zdecydowac czy to dobre miejsce.
Wiem że nudna jestem, wiecznie o to samo pytam.

Ogródeczek jagody99 19:39, 05 lut 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Haniu dziekuje za odwiedziny teraz jak mam tylko jedna prace I weekend wolne lubie te moje spacery zawsze cos wypatrze no a te ptaszki zajelo mi to troche czasu zanim sie udalo je sfotografowac
Widzialam tez drzewo ktore ma wyrazne paczki jakos to za wczesnie no ale moze ten gatunek tak ma
Haniu wiesz moze co to za drzewo

Nie widziałam czy ktoś odpowiedział , moim zdaniem to magnolia. Dużo macie wróbelków w tej Ameryce. Wnusia modelka upiększy kazde zdjęcie.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:32, 05 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mam taką wizję
różowe - wiśnia piłkowana (wiśnia tylko przez chwilę na wiosnę będzie różowa )
jasnozielone - the Beatles
zgniozielone - kamienie
białe - róża

rozumiem Twoje rozterki, jak kupować, to przemyślane
zobacz jak na rysunku jest- te róże będą widoczne najbardziej od strony trawnika. Od wjazdu sa przesłonięte bzami ( chyba to bzy?), a od strony podjazu zaplanowałas Beatlesy- w razie gdyby Cie wnerwiał tamten widok od podjazdu posadzisz coś ciut wyższego na miejscu Beatlesów- np.jakieś trawy średnie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:16, 05 lut 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
White Cover też ładna.
Ale Twój poprzedni wybór wg mnie jeszcze lepszy, chyba że strasznie jest żarówiasta ( ale możemy polegać na Ewie)

Magnolia, na mnie nie polegajcie, bo ja niedokładna jestem. Ale mi ta róża pasuje u Agi do całości.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:03, 05 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
White Cover - tak śliczna, że aż boje się, że za piękna do mojego ogrodu .
Idealna. Ciekawa jestem, jakiego rodzaju to jest biel (taka z magentą, czyli szara?, kremowa, śnieżna).

i czy się sama oczyszcza, czy nie ma na niej zżółkłych, starych płatków. Przy jasnym kolorze to ważne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies