Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mój kawałek raju II 08:16, 31 sie 2012

Do góry
Nie było za wiele tych grzybów...
Szkoda.

Miłego dnia, Aniu
Kubusiowo 08:03, 31 sie 2012

Do góry
Gosiek, już dziękowałaś, wystarczy
Głupio mi, że Ci żadnej donicy do tej hosty nie dałam, ale nie wpadłam na to a Ty nie meldowałaś...

Przywrotnik to jednak chyba alpejski jednak, też mi bardziej tak jakoś wygląda.
Tez pewnie głupio, że nie wiem, co mam, ale tę roslinke mam już od strasznie dawna, nawet juz ją wyrzuciłam z ogrodu swego czasu, tylko ta jedna kępa się jakoś uchowała.

I niniejszym składam oświadczenie w sprawie tiramisu - owszem, było; owszem, bardzo dobre
Autor - moja córka Ale proszę się nie oswajać z myślą, że każdego gości podejmuję tiramisu
Dzień wcześniej córka miała urodziny, i z tej okazji to ciasto

Tak na wszelki wypadek to piszę, żeby kolejni goście nie poczuli się zlekceważeni, jesli ciastem domowej roboty nie zostaną podjęci
Zielony galimatias 22:56, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

E, czy Ty chcesz szczepek bluszcza? Czy to żart był tylko?
Jak chcesz, to już masz

Tessi, taki żarcik Ale dziękuję dobra Kobieto no chyba, że masz kurdybanka...
http://www.oczarjk.pl/?act=494

Kurdybanka nie sadź - u mnie rośnie jako chwast...

No coś Ty?.. taki ładny a chwast?.. starszna szkoda.. bo uroczej urody kfiatki i ta nazwa... kurdebele...
Kubusiowo 22:54, 30 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A gdzie Ty byłaś dzisiaj?

Dzisiaj u Teściów a wczoraj u Tess
Kubusiowo 22:31, 30 sie 2012

Do góry
Gosia to darowane od Tess coś co nie wiesz to rzeczywiście przywrotnik ale raczej alpejski. Tak mi wójek google mówi nie żebym taka sama z siebie mądra była

Normalna jesteś, normalna przynajmniej tak wolę myśleć ...bo też tak mam z tym przycinaniem, plewieniem itp.
Kubusiowo 22:10, 30 sie 2012

Do góry
Kochani moi...

Dzisiaj powsadzałam do doniczek naparstnice, niezapominajki, kopytnika i przywrotnika (?). Tak ślicznie wyglądają ustawione w rządkach Uwielbiam ten widok Hostę biało-zieloną przerzuciłam do wielgachnej donicy, druga siedzi na razie w .....wiadrze. Może Danuś się zlituje i "sypnie" mi jedna wielką donicę

Tess jeszcze raz ogromny buziol!

Jola powiem Ci, że to tiramisu było WYBORNE! Myślałam, że ja robię świetne ale to pobiło moje na łopatki....

Asia no ja bym zostawiła w domu ale gdzieś w chłodzie... Dana mówi, żeby do garażu wynosić....

Kasia ja bym ich )(&@()&@$&JDKJW@&($!)*$!! gołymi ręcami i po nich

Aha... poza tym oczywiście sadziłam to wszystko u Teściów w ogrodzie. Wczoraj Mama II zadzwoniła i poprosiła żebyśmy przyjechali zaopiekować sie Babcią. Wie, że ja uwielbiam robić cos w ogrodzie więc mówi... przyjedziecie, cos tam sobie podłubiesz w ogród, Kuba sobie pobiega.....
Kuba sobie biegał a ja przyciełam berberysy przy wejściu, kulke cisową przy garażu, ogromną cisową kulę przy froncie i na tyłach chyba jakąś tuje (tyż kulę dużych rozmiarów) Ta ostatnia jeszcze do "wygłaskania" bo ciemno było i mało widziałam.... Czy ja jestem aby na pewno normalna????
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:49, 30 sie 2012

Do góry
Danuś - mam prośbę Sadzicie u Matiego takie duże krzewy i w ogóle.... dało by radę żebyś mi taką dużą doniczkę odłożyła - jedną sztukę Bo muszę w czymś przewieź hostę od Tess, a miałam tylko jedną sztukę taką duża
Zielony Punkt - ogród Finki 21:36, 30 sie 2012

Do góry

To zupełnie odwrotnie niż te, które mnie straszą
U sąsiadki rosnie bardzo wysoka, stara grusza, klapsa. Od lat gruszki psują się już na drzewie. I takie psujące się spadają na daszek niewysokiej wiaty. A że są duże, i z wysoka spadają to taki hałas robią, że ja aż podskakuję...
Zielony Punkt - ogród Finki 21:30, 30 sie 2012

Do góry
dzięki Tess, a to takie twarde psiuchy, nawet ich nie tykam, bo tyle komórek kamiennych, że mi zęby polecą. Stąd robią tyle hałasu.
Zielony Punkt - ogród Finki 21:24, 30 sie 2012

Do góry
Ponieważ wiem, jak głośno i niespodziewanie walą gruszki spadające na daszek to i ja z Tobą Marto posiedzę
Ogródek Hanusi po zimie 19:34, 30 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
An-tre,Ana,Tess,Danusza,Martek- Miłe dziewczyny, dzięki za wizytę,chociaż ja u Was ostatnio rzadkim gościem.
Nadrobię późną jesienią, albo zimą.A teraz już czas do spania...... babcie tak długo nie siedzą przed kompem.
Ściskam serdecznie!

Dziewięćsiły,już rozkwitły,trzeba uciąć do zasuszenia.....

To nic myślami jestem
Ogród na Cedrowej 16:43, 30 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Wczoraj zrobiłam zakupy
Pojechałam najpierw do mojego ulubionego ogrodnicz. i kupiłam 2 ostatnie Lime - takie marnoty, ale innych już nie mieli Wracając do domu, zauwarzyłam nowy ogrodniczy w którym jeszcze nie byłam, więc zawróciłam i wstąpiłam. A tam ......... przepiękne duże Limki i to w całkiem niezłej cenie więc dokupiłam jeszcze 2 Trochę później byłam zła, że kupiłam te w 1 ogrodniczym ale posadzę je razem w jednym dołku, poleję nawozem i może będzie ok
A plan na dzisiaj : ustawienie i wkopanie Czyli wisienka na torciku

Witaj, Aguś przybiegłam do Ciebie z ogrodu w Alei Lipowej, bo tam napisałaś, że limlajtki kupiłaś
Piękne egzemplarze Wyczytałam, że z okolic Warszawy jesteś, więc może mam niedaleko do tego sklepu?
Gdzie je kupiłaś?

Pięknie Ci wysżła ta tabatka z limkami

Dobrze że coś naskrobałam u Justi, bo dzięki temu do mnie przybiegłaś ;
Limki kupowałam w Chotomowie w ogrodniczym - między Łomiankami a Nowym Dworem Maz.
Adresu nie pamiętam ale mogę namierzyć jak będziesz chciała

Witaj,
widzę,że robimy zakupy w tym samy miejscu Lubię tam jeździć, bo mają spory wybór i ceny w chyba OK.
Pozdrawiam!
Jeszcze nie dotarłam do końca, ale fajne masz pomysły-gratulacje!
Zielony galimatias 15:01, 30 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

E, czy Ty chcesz szczepek bluszcza? Czy to żart był tylko?
Jak chcesz, to już masz

Tessi, taki żarcik Ale dziękuję dobra Kobieto no chyba, że masz kurdybanka...
http://www.oczarjk.pl/?act=494

Kurdybanka nie sadź - u mnie rośnie jako chwast...
W Gąszczu u Tess 13:55, 30 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
2.

Mnie sie to połączenie najbardziej podoba.
i od razu pytam jak się nazywa ta żurawka bordowa bo mam taką samą ale nie było na niej nazwy.
W Gąszczu u Tess 13:08, 30 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Tereniu, super rośliny, kolorystyka zgrana, może ukłąd ciut zmienić?

Jak?
W Gąszczu u Tess 13:08, 30 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

no i super

a runianka zostaje między żurawkami/

No Gosia odradza. Mnie się chyba z runianką podoba...
W Gąszczu u Tess 13:06, 30 sie 2012

Do góry

ciąg dalszy przymiarek kolorów:

5.

6.

Mnie najbardziej podoba się zestaw stonowany, to jest ten na zdjęciu numer 2.
W Gąszczu u Tess 13:04, 30 sie 2012

Do góry
Koniec zdjęć rabatki.
Jeszcze tylko przymiarki, która z bordowych żurawek najlepiej pasuje do citronelki:

Ponumerowałam zdjęcia

1.

2.

3.

4.
W Gąszczu u Tess 13:01, 30 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

no i super

a runianka zostaje między żurawkami/
W Gąszczu u Tess 12:58, 30 sie 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies