Sadzenie peonii drzewiastych
ta była w doniczce tak posadzone, że szczepienie było nad ziemią, zaszczepiona w literę V
na dno dołu dałam obornik koński, na to ziemię wymieszaną z torfem kwaśnym
pod kątem włożona w ziemię
Tak fenkuł to gagatek ale na szczęście jedna mokra i zimna zima i nie ma fenkułów.
To odmianowe paprocie. Nie mam tych zwykłych ze względu na ekspansywność. Tnę wszystko do wazonów i raczej nie żałuję.
Z tych kamiennych czarnych wysiałam właśnie wszystko na rok przyszły ale zbiorę nowe. A te cytowane (cruentus) mam dopiero od maja od Tomka - zbiorę nasiona chętnie. Mam nadzieję, że przyjdzie osuszające słońce i wiatr.
Pod szklarnią, nie powinno być tak wysokich roślin (cień) ale obiecuję sobie, że w sierpniu zrobię z tym porządek.
Bo widzisz ja bym starała się trochę schowsć ten taras. Teraz jest on jakby przyklejony do ściany i na jej pustym tle sprawia wrażenie takiego. Nie wiem, może to moje wrażenie
Dobre miejsce mu znalazłaś. Pytam, bo ja ze swoimi tańczę po całym ogrodzie i nie mogę znaleść im miejsca.
Na kiermaszu byłam i nie masz czego żałować. Pustki, szkółki mają branie więc nikt pewnie nie miał ochoty przyjeżdżać na TP. Jedynie było fajne stoisko Rozarium, ale nie Ci z pod Jarocina. Mieli same angielki, dość duże po 80 zł. No i chyba byli z Rosa Ćwik.