Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pachnący różami, malowany bylinami 22:23, 25 lip 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jakiś ślimak mutant...choroba wie co to Okropnie wygląda. Jak znajdę coś podobnego to napiszę.

Danusiu, chyba masz rację. To też mi wygląda na zmutowanego ślimaka wodnego.
Na szczęście żaby są normalne i bardzo cieszy mnie ich widok.
Woda w ogrodzie to taki "żywy telewizor" Z czasem, chyba zrobię oczko wodne z wodą, która będzie w obiegu. Te donice to faktycznie wylęgarnia komarów. Póki co służą rododendronom.

Larwy komarów

I żabki

Ogród bez reguł 22:22, 25 lip 2020

Do góry
Pomidory w tunelu szaleją, ale kolorki dostaje tylko Sungold, i to dopiero pojedyncze owoce. Jeszcze przyjdzie trochę poczekać...

Ale jestem z nich zadowolona. Dużo owoców, zdrowe krzaczki. Powinny być dobre zbiory
Mój ogrodowy pamiętnik 22:21, 25 lip 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

To jest właśnie jasny róż z odrobiną jakby żółci w środku. I ten żółty jest na początku kwitnienia potem już tylko różowy.
Cała sadzonka:

One pewnie rosną wyższe ale ja je mam od wiosny więc jeszcze młode są .

Śliczna
Mój ogrodowy pamiętnik 22:19, 25 lip 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Hurra. Dzisiaj piękna pogoda. Posadziłam wreszcie biednego derenia, który od paru miesięcy wegetował w donicy. I poleniuchowałam .
Rabata skarpowa. Diva Fiore jak zawsze niefioletowa. Sesleria jesienna kwitnie.

Rewelacyjne dekoracje
Ogród bez reguł 22:18, 25 lip 2020

Do góry
Dziś był ciężki dzień. Bardzo niefajna pogoda, strasznie duszno i gorąco, nie było czym oddychać. A ja postanowiłam nadrabiać zaległości ogrodowe No i nadrobiłam, sama jestem w szoku, że się udało

Kupiłam korę i samodzielnie zatargałam do ogrodu. Wyrzuciłam ją na rabatę. Dołożyłam resztę kompostu i ziemi liściowej. Przekopałam wszystko, dodając wiórki rogowe i mączkę bazaltową. Tak jakby się już wyrównało
Skoro już opróżniłam kompostownik, to idąc za ciosem przerzuciłam kompost z dwóch pozostałych, przesypując go przy okazji popiołem i zlewając gnojówką.
Podlałam cały ogród, z pomidorami w tunelu włącznie. Ziemia była taka sucha, że woda stała dobre kilka minut, zanim zaczęła wsiąkać. Jutro ma u nas podać, i życzę sobie tego ze wszystkich sił, bo takiej suszy to tutaj dawno nie było...
Zrobiłam oprysk RT. Zadołowałam dawno już zapomnianą magnolię i hortensje, próbując je sobie poustawiać do sadzenia. No i tyle.

W ogródku emerytki 22:16, 25 lip 2020

Do góry
Jestem totalnie zakochana w trawach

Pachnący różami, malowany bylinami 22:13, 25 lip 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ewo, cudnie masz w ogrodzie, róże i liliowce masz przepiękne, a czy wiesz, że dzisiaj - nareszcie - zakwitł mi najbardziej wyczekiwany kwiat? Tak, to "Senne marzenie Mimi" od Ciebie. Śliczny jest. Ma w sumie cztery pąki kwiatowe.

Stwór nader dziwny, nie mam pojęcia, co to...

Agnieszko bardzo, ale to bardzo cieszę się, że "Senne marzenie Mimi" jest już u Ciebie, i że ma kwiaty. Oczywiście najważniejsze, że ci się podoba. Dziękuję za miłe słowa. Mam wrażenie, że w tym roku z kwiatami jest nieco gorzej. Nie bardzo mam czas ,żeby się nimi godziwie zająć i muszą radzić sobie same.
Porządkuję dalszą część ogrodu. Bawię się w brukarza i maluję kratki i pergole dla róż.
Dzisiaj dołączył kolejny element ścianki różanej. Jeszcze tylko jeden i będzie koniec tego projektu

Moja praca brukarska
wybrukowana ścieżka podoba mi się dużo bardziej.

Ja i mój ogródek, a może ogród 22:11, 25 lip 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Kostka układana przeze mnie osobiście - jestem z siebie dumna

Gratulacje, pięknie wyszło, podoba mi się szalenie jak ten chodnik się wije.

Duże zmiany u Ciebie, ogród nabrał masy, cudnie wszystko wygląda.
Osiedlowy ogródek 22:08, 25 lip 2020

Do góry
A u mnie znowu ćma zaatakowała i zerzarła mi mój mikrusi i tak już żywopłocik a właściwie sadzonki, które kiedyś nim będą jak nie zje ich do końca...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:08, 25 lip 2020

Do góry

i eM cyknął mi fotki

Piękne fotki Miło Cię widzieć Aganiu
Buziaki Kochana.
W Dolinie Muminków 21:58, 25 lip 2020

Do góry
Anusia napisał(a)
Basiu pięknie robicie zarówno w domu i na zewnątrz. Przy schodach pewnie coś wyczarujesz. Ceny roślin w tym roku rzeczywiście poszły w górę. Ech jak zawsze pod górkę a oprocentowanie na lokatach mizerne. Trzeba inwestować.

Dziękuję Anusia za komplementy. Staramy się jak możemy. Są miejsca gdzie ogród bardzo mi się podoba
Ja na inwestycjach się nie znam ale kupiłam sobie skarpete na oszczędzanie

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 21:33, 25 lip 2020

Do góry
[
Mój drugi ogród- mały, ale komfortowy 21:32, 25 lip 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Witaj

Pod kompostownikami będziesz miała kostkę?

Wisteria rośnie duża i mocna. Bez problemu pokryje pergolę nad tarasem. Masz tam dużo słońca?

Między tarasem a ogrodzeniem możesz posadzić duże krzewy. Miejsce na cięcie od strony siatki też będziesz musiała mieć. Graby lub buki mogłabyś tam spokojnie prowadzić.

Dziękuję za odwiedzimy bardzo mnie one cieszą
Kompostowniki będą delikatnie schowane za garażem, będą stały na gołej ziemi a między nimi obsypana kora, żeby błotka nie było

Taras jest wysunięty przed dom, na południowej wystawie - dużo tam słońca.
Z boku tarasu chciałabym coś zimozielonego i szczelnego- postawiłabym na cisy, no chyba, że choinę kanadyjską -ale nie chciałabym, żeby zasłona była ażurowa..
Potrzebuję osłon, żeby stworzyć zaciszne miejsce, a póki moją działkę można obejść dookoła i pozaglądać w każdy zakamarek.
Jeśli pergola to też drzewka od siatki? czy już z nich zrezygnować? Pergola na całym tarasie? Zupełnie nie wiem jak "ugryźć" to miejsce.

na czerwono miejsce na żywopłot i może coś jeszcze (90cm szerokości)

Czy można wstawiać tu zdjęcia-inspiracje z internetu?

Mój ogrodowy pamiętnik 21:28, 25 lip 2020

Do góry
Moja Kismet Red. Widziałam ją dzisiaj w LM ale oni te rośliny za mało podlewają i aż żal patrzeć w jakim one są w stanie a było naprawdę kilka rodzajów jeżowek, przetaczniki, złocienie, hakonki i mnóstwo innych traw i bylin. Kupiłam tylko ziemię.
Teraz będę truć werbeną bo aktualnie na nią zlewam mój zachwyt .

Ogród pod akacjami 21:26, 25 lip 2020

Do góry
Witam ponownie.

Pozdrawiam.
Maria J.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:20, 25 lip 2020

Do góry
Ciąg dalszy dolnej rabaty.

W ogródku emerytki 21:20, 25 lip 2020

Do góry
Wczoraj skończyłam "nianiowanie" i przyznaję, że to ciężka praca.
W ogrodzie robotę można sobie dawkować, przy dziecku nie dało się i to przez 9 godzin.
Dziś dochodziłam do siebie, cyknęłam tylko parę zdjęć
Dalie w moich ulubionych ogrodowych kolorach.

Róża Aprikola cały czas ma nowe kwiaty............................... Jeżówka
Chwasty w trawniku 21:18, 25 lip 2020

Do góry
Tomi napisał(a)
Na części trawniku występuje taka trzcina czy to trawa nie jestem w stanie określić
Grupowicze nie znalazłem wątku na ten temat, czy ktoś miał z tym problem i jak pozbyć się?
Trawnik założony w tym roku

Pozdrawiam

He he, jak bym swój trawnik widział

Zapytałem właśnie kilka postów wstecz czy na chwastnice (bo to właśnie ona) można zrobić oprysk środkiem Puma 069 ew na młodym 6 tygodniowym trawniku.
Myślę, że większa część postów w tym temacie mówi właśnie o tym chwaście i jego zwalczaniu...
Mój ogrodowy pamiętnik 21:17, 25 lip 2020

Do góry
Pogoda jak malowana to i ogród lepiej wygląda .

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:14, 25 lip 2020

Do góry
"Mulberry Wine" /Griesbach-Hardy 1970/

"Prayer for Peace"

"Fraszka"

KONIEC
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies