Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 10:09, 23 cze 2020

Do góry
Wyszłam się przewietrzyć na taras

Sweet Laguna zapowiadał się pięknie... muszę ją wyczyścić i zobaczymy, co będzie dalej.

Teasing Georgia u mnie zdecydowanie pnąca - przeszła już na drugą stronę antonówki. Z powojnikiem Warszawska Nike

Natasha po deszczach

I taka rabatka
Podwórkowa rehabilitacja 10:08, 23 cze 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Malowniczo i poetycko
Te stipy dają niezwykły efekt, podziwiam, bo u mnie trawy rosną niechętnie.

Na takie ulewy jak w tym roku występują, to jednak za gęsto je posadziłam. Dziś mam w końcu słoneczny dzień i koniecznie muszę je jakoś ujarzmić.
Udało mi się zrobić zdjęcie dwóch rabatek na raz, bo nie było aut zaparkowanych pośrodku

Ogródek warzywny na balkonie 10:01, 23 cze 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Novalis rzeczywiście cieniutka. Może to zależy od podkładki... Nasza jest okulizowana na laxie. Jak głęboka jest ta donica? Porządny odpływ musi być, bo inaczej korzenie się topią i bez tlenu giną i gniją. Po takim podtopieniu powinnaś wymienić glebę. Najlepsza jest beztorfowa do róż albo do pomidorów. Masz tam korę na wierzchu?

Ewa donica głęboka na ok. 35cm. Na dnie jeszcze 5 cm przerwy na wodę.
Na górze pozostały jakies resztki kory, wyrzucilam ja jakis czas temu jak mi porodziłaś.
Ziemia jest dość dobra, mało torfu w środku. Dziury w donicy zrobione i juz teraz po tych ulewach ziemia tak nienamokła. Róża byla schowana pod dachem. Wczoraj ja trochę przycielam.
Ewa a dlaczego trzeba wymienić ziemię, nie wystarczy ze ta co jest przeschnie?
Przerabianie ogródka pod swój gust 09:58, 23 cze 2020

Do góry
violaskom napisał(a)

Teraz te nowe odmiany są dość niskie do 60 cm. Oczywiście mam je, ale szukam tych starych odmian wysokich ok 100 cm i powyżej. Tych już prawie nie ma.

Musze ja zmierzyc. W tamtym roku byla wyzsza, w tym jest nizsza i zwarta.

Zastanawiam sie, dlaczego u mnie montanki niezbyt chca rosnac. Mam je dwa lata i nadal takie mikre. Z tylu rozplenica.

W Kruklandii 09:56, 23 cze 2020

Do góry
Powojnik byliowy w towarzystwie carexow
Blaski i cienie nowego życia 09:40, 23 cze 2020

Do góry
Dzisiaj wielkie sprzątanie u róż i czekanie żeby można było kosić, pewnie w sobotę. Czyli czas na plewienie też się musi znaleźć wcześniej. Można też z łatwością przesadzać.
Miłej pracy dla wszystkich

Ogrodowo zakręcona. 09:36, 23 cze 2020

Do góry
Zakrecona napisał(a)

Mela

Uwielbia się brudzić i zaczyna ryć w nowym trawniku
ale słodziak
Blaski i cienie nowego życia 09:35, 23 cze 2020

Do góry
Marketówki okazały się zgodne z tym co na oakowaniu i pachnidełka

Sadzonki też na pewno ws ystkie się dobrze ukorzenią. A trochę ich zrobiłam do tej pory.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies