Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 08:34, 23 cze 2020

violaskom napisał(a)
Jak idzie remont? Widać koniec?

Koniec to bedzie za dwa miesiace Juz jest drugie okno dachowe i izolacja w czesci, w ktorej byl balkon. Wczoraj przy montowaniu drugiego okna znalezli miejsce z grzybem w dachu. I belki i izolacja mialy grzyba....dobrze, ze to wszystko szlo do wyciecia. Grzyb wygladal na starego, bo pocierajac miejsce nie mialo sie brudnych rak. Byc moze deski uzyte do budowy dachu byly za swieze i przykryte izolacja i folia wytwarzaly za duzo wilgoci. Innych miejsc nie znaleziono
W czasie jak bedziemy samodzielnie dokanczac sypialnie,firma rbedzie robic garaz i elewacje. No a za pare miesiecy czeka nas lazienka...

violaskom 08:43, 23 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Koniec to bedzie za dwa miesiace Juz jest drugie okno dachowe i izolacja w czesci, w ktorej byl balkon. Wczoraj przy montowaniu drugiego okna znalezli miejsce z grzybem w dachu. I belki i izolacja mialy grzyba....dobrze, ze to wszystko szlo do wyciecia. Grzyb wygladal na starego, bo pocierajac miejsce nie mialo sie brudnych rak. Byc moze deski uzyte do budowy dachu byly za swieze i przykryte izolacja i folia wytwarzaly za duzo wilgoci. Innych miejsc nie znaleziono
W czasie jak bedziemy samodzielnie dokanczac sypialnie,firma rbedzie robic garaz i elewacje. No a za pare miesiecy czeka nas lazienka...

Łazienkę odnawiasz starą, czy dobudowujesz nową? Remont nigdy nie jest przyjemny, ale później jest super jak wszystko nowe i świeże. Eddie jest cudowny. Cmoknij go w nos!
violaskom 08:50, 23 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Masakra jaki busz sie zrobil

Te tez w tym roku powariowaly. Kolor maja baardzo ciemny i sa szerokie i nabite.

Ojej jeszcze nigdy nie widziałam takich tłustych ostróżek. Wyhodowałaś jakąś nową odmianę! Czy one są wysokie, bo ze zdjęcia nie widać. Jarzmianek i ostrogowców jak zwykle zazdroszczę. U mnie nie chcą rosnąć. Ciekawa jestem twojej pysznogłówki. One ostatnio u mnie awansowały i teraz napalona jestem na wszystkie odmiany.
KasiaBawaria 09:07, 23 cze 2020

violaskom napisał(a)

Łazienkę odnawiasz starą, czy dobudowujesz nową? Remont nigdy nie jest przyjemny, ale później jest super jak wszystko nowe i świeże. Eddie jest cudowny. Cmoknij go w nos!

Stara..wszystko odpada. Kafle polamane, odkleily sie. Szafka od 5 lat sie nie domyka a prysznic nie ma drzwi od dwoch lat. Gorna lazienke narazie zostawiamy bo jeszcze jest ok, choc kolory nie moje.
KasiaBawaria 09:08, 23 cze 2020

No wlasnie ostrozki byly w tamtym roku szczuple. A w tym tluste i szerokie pewnie zasluga nawozu bo i kompostu dostaly, i obornika. Musze sfocic jakie sa wysokie.
Pysznoglowek tez jestem ciekawa, bo mam 6 odmian od najmniejszej, takiej 40 cm do metrowej.
violaskom 09:15, 23 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
No wlasnie ostrozki byly w tamtym roku szczuple. A w tymy tluste i szerokie pewnie zasluga nawozu bo i kompostu dostaly, i obornika. Musze sfocic jakie sa wysokie.
Pysznoglowek tez jestem ciekawa, bo mam 6 odmian od najmniejszej, takiej 40 cm do metrowej.

Teraz te nowe odmiany są dość niskie do 60 cm. Oczywiście mam je, ale szukam tych starych odmian wysokich ok 100 cm i powyżej. Tych już prawie nie ma.
Gosiek33 09:37, 23 cze 2020

O Eddim czytałam, biedny, pomiziaj go. Bardzo współczuję tych ataków. Czy agresja narasta też w psach?
Przed laty owczarek niemiecki mało na śmierć nie zagryzł mojej yorczki. Dobrze, że dało się ją odratować.
Kaganiec nie jest najlepszym wyjściem. Może być niebiezpieczny dla psa w kagańcu, zaatakowanego bo ten nie ma jak się bronić. Na dodatek metalowy bywa bardzo groźnym taranem. Kaganiec i smycz jest właściwym zabezpieczeniem dla agresywnych osobników.

Ostróżki niesamowite
Dominika11 09:40, 23 cze 2020

piękne rabaty

piesio cudowny
KasiaBawaria 09:58, 23 cze 2020

violaskom napisał(a)

Teraz te nowe odmiany są dość niskie do 60 cm. Oczywiście mam je, ale szukam tych starych odmian wysokich ok 100 cm i powyżej. Tych już prawie nie ma.

Musze ja zmierzyc. W tamtym roku byla wyzsza, w tym jest nizsza i zwarta.

Zastanawiam sie, dlaczego u mnie montanki niezbyt chca rosnac. Mam je dwa lata i nadal takie mikre. Z tylu rozplenica.

KasiaBawaria 09:59, 23 cze 2020

Dominika11 napisał(a)
piękne rabaty

piesio cudowny