Nie taki najzwyklejszy znowu . To rhododendron ponticum "Roseum", u mnie też w tej chwili kwitną - zawsze jako ostatnie. Łatwo je rozmnożyć przez odkłady.
Tak pomyślałam,że takie mini poletko z lawenda mogłabym zrobić, tam dosyć ciężka ziemia chyba,ale na wzniesieniu więc jak się podlewać nie będzie to powinna mieć w miarę warunki
Tam też widać krzewuszke i róże. Róż jest 3 w linii prostej. Co przed nimi posadzić? Trawy jakieś? Czy jednak pierwszy pomysł że przed różami pas lawendy.
Co ile sądzi się lawendę?
Zrobiłam dziś kilka fotek ogrodu z góry. Telefon ma opcję dużego kadru więc skorzystałam.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z obecnego wyglądu trawnika. Był tragiczny. Zakup wertykulatora z aeratorem to było dobre posunięcie. Od ubiegłego sezonu zrobiliśmy już dwie wertykulacje i jedną aerację.
Tu mocno po prawej widać nową rabatę ze świdośliwami. To dopiero początek. Z pewnością się powiększy ale jeszcze nie mamy pewności jak.
Jest opcja na placyk z płyt betonowych i ustawienie ogniska.
Dorotko, nie tylko zapach róż ale i uroczą projektantkę tego zaczarowanego świata:0) dobrze, że takie miejsca istnieją, a ty dzielisz się swoim królestwem i wiedzą, macham wesoło w pochmurne popołudnie
Dzień dobry Elu
Bardzo lubię moje widoki, przestrzeń, łąki i pola za ogrodzeniem, a latem zapach zboża.
Domy mam dwa. Jeden stary sprzed wojny. To w nim urodziła się moja mama. Postanowiłam go wyremontować. Koszty zniszczyły nasz budżet ale teraz bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Latem korzystamy z niego. Urządziłam go trochę w stylu wiejskim. Najbardziej wszystkim podobają się drzwi
Ale pokój też ma swój urok.