Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Zszywkowy ogród marzeń :) 12:56, 21 sie 2017

Do góry
Pisze jeszcze raz wszystko ładnie, ale nie podoba mi sie ta studnia na widoku. Cos trzeba z tym zrobic. Czy z niej korzystasz tzn czy ja otwierasz.
Jezeli nie to sprobuj ja zamaskowac dookola drewnem chodzi mi na wysokosc kregu otocz ja siatka plotkiem z wikliny (wikline dostankesz we wszystkich superm budowlanych), obwiaz sznurem powrozem. Mozesz obtoczyc drewnem kominkowym np z brzozy dookola i polaczyc deseczkami.

Zrob wieksza rabate posadz wyzsze rosliny np. Tuje szmaragdy aby ta studnie zamaskowac mozesz je przycinC, albo obojetnie jakie krzaki aby jej nie bylo widac zrobic miejsce w razie czego dostepu.

Od studni zrob chodnik zwirowy na ok 1,5 m lub wyloz plytkami chodnikowymi.
Mozna to wszystko ladnie zrobic.

Mozna jeszcze studnie zaizolowac i obsypac ziemia i zrobic skalniak udekorowac kamieniami i posadzic rosliny skalne.

Ja mam szambo na dzialce i musialabys dlugo szukac gdzie ono jest tak jest zamaskowane.

To tyle pozdrawiam napisz z jakiego rejonu Slaska na "pw" bo widze znajome widoczki to odpisze.
Zszywkowy ogród marzeń :) 12:24, 21 sie 2017

Do góry
Witam Patrycja? Chyba nie byla jeszcze u ciebie. Piekne kwitnienie w srodku lata. Jezowki bordowe piekne duzo ich masz. Jestem na ostatnjej stronie watku wiec ide ogladac jeszcze.
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:15, 21 sie 2017

Do góry
Monia ta horta to wanilla ma bordowe lodygi kwiat tez podobny chociaz pinki tez ma podobny kwiat.
Ogrodowe kreacje 12:09, 21 sie 2017

Do góry
Jak nasialas i popikowalas to sadz gdzie sie da w jednym szeregu dwuszeregu jak zostanie to w trzecim szeregu.

Znowu chmury wychodza ze strony Okecia i zaczyna padac.
Ptasi gaj 11:14, 21 sie 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

Pytam, bo znowu spadła kwasowość pod największym rododendronem i zastanawiam się czy jeszcze mogę zakwasić.

Kasiu zakwaszac zawsze mozesz wsyp kory pod niego i polej woda wierzchnia ziemie zmieszaj z kora. Smialo mozesz do konca sierpnia podlac ja jeszcze raz chce je podlac nawozem albo podsypie kora.
Ptasi gaj 09:17, 21 sie 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu nawoz w proszku do rododendronu i innych kwasnych do rozcienczenia w wodzie "agrecol". Myslalam, ze jeszcze dam rade roze nawiezc, ale leje a to juz ostatni dzwonek.

Trawy az czarna taka dorodna, syn podlewal.

Pytam, bo znowu spadła kwasowość pod największym rododendronem i zastanawiam się czy jeszcze mogę zakwasić.
Ogród bacowej 07:01, 21 sie 2017

Do góry
Pieknie. Wszystko w pelni rozkwitu, zawsze bylo ladnie i jest przepieknie.
Bacowa jak nazywa sie ten powojnik kwitnie bardzo ladnie.

Elu , to jest klematis : Sweet Summer Lowe , pachnący z drobniutkimi kwiatkami.
Ptasi gaj 00:27, 21 sie 2017

Do góry
Kończę już na dzisiaj następne foty za kilka godzin.
Przestało padać.
Moja glebo terapia 00:25, 21 sie 2017

Do góry
Ja swoje trawy sadziłam właśnie o tej porze to jest najlepsza pora, jeszcze się ukorzenią. Na wiosne to traw nie ma jest byle co, kupowałam w tym roku przez internet i przyszły ledwo z ziemi wychodziły.
Nigdy w życiu tego nie zrobie.
Najlepiej jest teraz kupować i zadołować z doniczka lub ewentualnie jak masz gdzie przetrzymać - masz tą piwniczkę.

Tak proso jest z roku na rok nie przemarza.

Moja glebo terapia 00:19, 21 sie 2017

Do góry
Przejrzałam sporo stron twojego wątku wszystko pięknie kwitnie róże też.
Szukałam tej róży pięknej - czy to nie ta Dzidziusiowa. Jeżeli nie to co z tą różą wiem, że coś się z nią działo może odbiła.
Dobrze się przyjęły te hortki.
Moja glebo terapia 00:02, 21 sie 2017

Do góry
Jestem byłam juz u ciebie jak zobaczyłam tą ulewę w twoim ogrodzie a później tą cudowną różę.
Za nim pamiętam dobrze jest rozsadzać te niebieskie trawy do dwa lata i nie podlewać ich one czym większa susza tym mają ładniejszy wybarwienie.
Ide dalej.
Ptasi gaj 23:51, 20 sie 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Wow ależ masz piękne trawy

Może i moje kiedyś takie będą. Sadzone na wiosnę i to jeszcze z podziału jedna na kilka to prawie nie widoczne ale światełko jest bo widać że się przyjęły, więc na przyszły rok jest szansa że je będzie widać
A co to za jedna taka delikatna nad rozplenicą?

Dzięki za odwiedziny - zajrzę do Ciebie to zobaczę trawy.
Te trawy dopiero będa ładne za ok. 2 tygodni jak ich kwiatostany wyrosną, już już mają grube pędy na czubkach.
To proso bardzo delikatna to o niej pisałam, że deszcz ja bardzo namoczył i się położyła trochę.
Ptasi gaj 23:41, 20 sie 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Elu trawy masz cudniaste☺Moje dopiero nabierają masy,z każdym rokiem coraz ładniejsze.Dawno i ja fotek nie robiłam ale jak dziś mogłam na działkę jechać tk cały dzień lało no i nie pojechałam.

Oj Mirka trochę deszcz pokrzyżował moje plany ale cóż woda też potrzebna.

Za to zrobiłam wszędzie porządki z Emem bo nic nie robimy tylko siedzimy w ogrodzie a w garażu i drewniaku Sodoma i Gomora.
Więc cieszę się, że zrobiłam wreszcie porządek bo wiosną nie było czasu.

Mieliśmy kośić trawe bo juz wysoka, teraz dostała wody i jeszcze bardziej wyrośnie, może przestanie to w tygodniu wykosimy.
Ptasi gaj 23:38, 20 sie 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Wpadłam z rewizytą i zachwyciłam się trawami u ciebie,
ja w temacie traw jestem debiutantką

Ja kocham trawy i róże. trawy u mnie wyrośnięte - róże jedne starsze drugie młodsze. Starsze juz pięknie kwitną młode pewnie też za trzy lata dopiero bedę w pełni sił pokazać swoje kwiatostany, o ile znowu jak tego roku - mróz im bardzo zaszkodził i musiały na nowo nawiązać pączki.

Ale u ciebie mnóstwo kwiatów przepięknych więc jest na czym oko zawiesić.
Ptasi gaj 23:33, 20 sie 2017

Do góry
Foty z każdej strony.

Dereń bardzo wyrósł jest piękny i jak go tu podcinać chyba go zostawię.

To zakamarek mojego ogrodu między tujami a kurnikami rośnie trawa po lewej i sekwoja po prawej

Elu trawy masz cudniaste☺Moje dopiero nabierają masy,z każdym rokiem coraz ładniejsze.Dawno i ja fotek nie robiłam ale jak dziś mogłam na działkę jechać tk cały dzień lało no i nie pojechałam.
Ptasi gaj 23:24, 20 sie 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ela trawy zachwycają kiedy moje takie będą.A to fioletowe na 3 fotce to budleja?

Te foty były robione ok. 15 dni temu.
Wczoraj z samego rana zrobiłam jeszcze foty jak była rosa na trawach dosłownie krople pokażę później najpierw te wcześniejsze. Teraz to się wszystko szybko zmienia bo podlewane były jeszcze wczorajszy i dzisiejszy deszcz im dobrze zrobił

Gosia to samosiejka, od kilku lat sam się rozsiewa pod różnymi postaciami ten akurat jest młody i będzie taki zwisający. To jest amarantus czyli szarłat. Bardzo ma cenne nasiona przeczytaj w internecie.
Doskonale nadaje się na suche bukiety. Bardzo dekoracyjny, wyrasta nawet na 1,5 metra.

Jeżeli chodzi o trawy to ok. 3 lat trzeba liczyć juz na piękne wiechcie.

Ja w przyszłym roku na wiosnę juz będę rozsadzać bo jedna o druga się ocierają.
Ptasi gaj 23:19, 20 sie 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Trawy masz imponujące
Moje w trzecim roku zaczynaja dopiero być konkretne
Rybki glodomory

Jak oglądam zdjęcia z 2014 roku to nie moge uwierzyć, że to te trawy. Wiesz jakie sprzedają w ogrodniczych doniczka 2 litry i jeden góra dwa badyle sterczą.
Muszę foty poszukać dla porównania.
Po dzisiejszym deszczu proso się pochyliło nic nie ruszałam aby nie połamać jak przyjdzie słońce i wyschnie do podwiążę.
Proso jest bardzo ładne delikatne zwiewne ale jak zboże troche wiec deszczu i się pokłada.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:56, 20 sie 2017

Do góry
Witam jestem An-te u ciebie chyba pierwszy raz.
Oglądam wątek od tyłu i patrzę na róże tą Pease mam jest piękna bardzo ładnie kwitnie i obficie na bardzo duże kwiaty. Idę dalej oglądac.

Witaj Elu w moich ogrodowych progach, fajnie, że zajrzałaś
pozdrawiam i zapraszam częściej

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:48, 20 sie 2017

Do góry
Witam jestem An-te u ciebie chyba pierwszy raz.
Oglądam wątek od tyłu i patrzę na róże tą Pease mam jest piękna bardzo ładnie kwitnie i obficie na bardzo duże kwiaty. Idę dalej oglądac.
Ptasi gaj 22:40, 20 sie 2017

Do góry
Trochę kwiatów

Niektóre róże kwitna bardzo obficie drugi raz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies