Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Mirka 09:24, 08 wrz 2017

Hehe wszystkie się zarzekamy że wiecej cebul nie kupimy e jak tu nie kupić jak cena okazyjna zawsze gdzieś się upchnie Ja jeszcze nic nie kupiłam nieczasowa jestem Pozdrawiam w ciepły słoneczny piąteczek
Kindzia 09:24, 08 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

"Dzizas" 180 tulipanow to duzo. Musze pobiec i dokupic. Z tym wolaniem to sie usmialam dobrze to okreslilac - wolaja i jak tu byc gluchym.

Skromnie zauważam, że kupiłam 210... Na cycka pójdzie 180 różowych, duży cycek, nie może być mniej...
Kindzia 09:30, 08 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Hehe wszystkie się zarzekamy że wiecej cebul nie kupimy e jak tu nie kupić jak cena okazyjna zawsze gdzieś się upchnie Ja jeszcze nic nie kupiłam nieczasowa jestem Pozdrawiam w ciepły słoneczny piąteczek

Mireczko, w zeszłym roku nie kupiłam Nie lubię ich sadzić...i nie ma mowy o wykopywaniu.
Z sadzeniem na cycku będzie zabawa, mam tam wysypane na grubo dość drobniutką korą...już to widzę : rozgarnianie, wykopywanie ziemi do wiadra, zakopanie, rozgarnięcie kory...nie chcę myśleć Na dodatek mam busz na cycku. Będzie zabawa

Wczoraj, jak wracaliśmy od babci (ma 92 lata), to widziałam po drodzę panią patrzącą przez okno i zastanawiałam się czy kiedyś będzie mi się tak nudzić żeby popołudniami przez okno wyglądać... To odnośnie czasowości

Ja też pozdrawiam serdecznie z nadzieją, że jutro się wygrzeję jak jaszczurka Czego i Tobie życzę
Monia81 09:36, 08 wrz 2017

Kasiu to w L wychodzi lepiej, bo ja w B płaciłam 3,79 za 7 cebulek mój Emuś po spotkaniu u Was, jakoś coraz lepiej znosi te zakupy i chciejstwa, już nie mówiąc o tym że ten trawnik u Was kochani to zwalił go z nógale najlepsze było stwierdzenie w samochodzie w drodze powrotnej: no to co Kochanie zmieniamy.... ależ się wtedy uśmiałam
Kindzia 09:48, 08 wrz 2017

Monia81 napisał(a)
Kasiu to w L wychodzi lepiej, bo ja w B płaciłam 3,79 za 7 cebulek mój Emuś po spotkaniu u Was, jakoś coraz lepiej znosi te zakupy i chciejstwa, już nie mówiąc o tym że ten trawnik u Was kochani to zwalił go z nógale najlepsze było stwierdzenie w samochodzie w drodze powrotnej: no to co Kochanie zmieniamy.... ależ się wtedy uśmiałam

Tak, faktycznie lepiej. Przy większej ilości cebulek to ma znaczenie.

Dobry objaw Musisz to pielęgnować!
Monia81 09:53, 08 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Tak, faktycznie lepiej. Przy większej ilości cebulek to ma znaczenie.

Dobry objaw Musisz to pielęgnować!

Pielęgnować muszę i odpowiednio dobrze wykorzystać buziol
I oby pogoda fajna trafiła się na ten weekend:
Kasik 09:58, 08 wrz 2017

Monia81 napisał(a)

Monika- poczekaj ze zmianami jak wszystko podrośnie, bo drugi raz będziesz zmieniać. A tego nasi mężowie nie lubią.
Wykorzystaj zapał Męża na kolejne nasadzenia. - Tą metodą kroczysz na przód.
Kasik 10:00, 08 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Skromnie zauważam, że kupiłam 210... Na cycka pójdzie 180 różowych, duży cycek, nie może być mniej...

Juz to widzę, jak wiosną cały cycek w kolorze. Super. Sama sie dziś wybiorę, ale chciałabym krokusy kupić.
Z tulipanami kłopot bo nie ma jak teraz posadzić. Za gęsto No wiem, że mi mówiłaś , że będzie gęsto.
Monia81 10:10, 08 wrz 2017

Kasik napisał(a)

Monika- poczekaj ze zmianami jak wszystko podrośnie, bo drugi raz będziesz zmieniać. A tego nasi mężowie nie lubią.
Wykorzystaj zapał Męża na kolejne nasadzenia. - Tą metodą kroczysz na przód.

Kasiu właśnie nie zmieniam, chociaż mam wrażenie, że na tych rabatach trochę pusto mam, że odległości za duże, ale mam świadomość, że to będzie rosło, dlatego wstrzymuje się jak tylko mogę
Margarete 11:12, 08 wrz 2017

Kindzia napisał(a)

Ja bym ją bardzo chętnie kupiła...tylko nie mam gdzie posadzić...ale jeżeli wywalę Red Leonardo, to ona jest na pierwszym miejscu! Piękna!!! Mam koło 60 róż, a ziemi 10 ar...już nie mam gdzie...

Dlaczego chcesz wywalać Red leonardo?
Ja mam tego zwykłego i jestem nim nieustająco zachwycona - to najzdrowsz i najsilniej kwitnąca róża u mnie