Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:23, 06 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
To zdjęcie sprzed 10 lat??? Coś Ty Danuś...wyglądasz tak samo, nie starzejesz się, czy co???

Tak Kasiu a dokładnie 07 czerwca 2007roku, byliśmy po urlopie z Grecji.
Dziękuje za komplement ale sama jak zobaczyłam to zdjęcie haha / będe nieskromna/ ale to samo pomyślałam, że nie jest tak zleHahaha ale ogród za to bardzo własnie dzisiaj przytachałam czerwonego klona bo tamtego ze zdjęcia już dawno nie ma Nie kupuje juz na pniu tylko z siewki.
Urszulla 19:00, 06 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Podswietlane jest dalej jak i inne czesci ogrodu, daje to uroku, tylko zarosło mi za bardzo i musze to zmienić. Mój Marek mi ciągle buczy, że za dużo tam nasadziłam i nic nie widać.

To dobrze że buczy zimą zrobisz remonty a wiosną ruszysz z oczkiem. Fajna ta 10-letnia fotka oczko musisz wyeksponować. Może z Katką naradę zimową zrobisz.
Urszulla 19:12, 06 wrz 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Ta na zjęciu to jest Limelihht, od początku sztywne pędy ma i piękne kwiaty, jeżeli nie lubisz przebarwień i pełne to polecam. Phatnom jest badziej ażurowa i bardziej się przebarwia. U mnie Polar się za bardzo wygina ale kwiat ma piękny chodz wole limkę, Moonlight sie najmniej odbarwia chodz u mnie słabo rosnie. Ula to zalezy tez od miejsca, gleby, naslonecznienia i wody bo bardzo lubią. Mam w różnych miejscach hortensje i różnie rosną i kwitną. Jak zrobie nowe zdjecia to pokaze i opisze. A kazdy kto do mnie przyjdzie to zachwyca się właśnie kolorem "wanilki" Dla mnie pięknośc to Pinky/ patrz str.585 zamiesciłam zdjęcia odpowiadając Eli /

To mi rozjaśniłaś chyba Moonlight

Vanilke mam, narazie się pokłada i jakąś rzadka trzeba czasu. Dolary na początku też mnie nie powalały. O Pinky piszesz co roku a dla mnie zbyt mocna w przebarwieniu.
ElzbietaFranka 23:05, 06 wrz 2017

Dziesięć lat to szmat czasu i dla ogrodu i dla człowieka.
Sęk w tym, żeby zawsze dobrze wyglądać mieć w genach młodość.
Nie widziałam ciebie, ale ufam Kindzi ze tak jest, że dobrze wyglądasz a jeszcze jak sama tak twierdzisz, że nie jest tak źle to czego chcieć więcej.

Tak trzymać fota jak z romansu.
danuta_szwajcer 07:42, 07 wrz 2017

Urszulla napisał(a)

To dobrze że buczy zimą zrobisz remonty a wiosną ruszysz z oczkiem. Fajna ta 10-letnia fotka oczko musisz wyeksponować. Może z Katką naradę zimową zrobisz.

Ula remont komina mam teraz a oczko koniecznie na wiosne musi byc uporzadkowane, narade z Wami moge zrobic, dobry pomysł Jeszcze przed domem musze uporzadkowac rabaty.
danuta_szwajcer 07:49, 07 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Dziesięć lat to szmat czasu i dla ogrodu i dla człowieka.
Sęk w tym, żeby zawsze dobrze wyglądać mieć w genach młodość.
Nie widziałam ciebie, ale ufam Kindzi ze tak jest, że dobrze wyglądasz a jeszcze jak sama tak twierdzisz, że nie jest tak źle to czego chcieć więcej.

Tak trzymać fota jak z romansu.

Fote dałam z powodu jak moje oczko ładniej kiedys wyglądało niż teraz a zainteressowanie poszlo w innym kierunku hahaha, ale miło słyszeć, staram się dbać. W nocy padało ale teraz słoneczko wita i ciekawe czy taki będzie dzień? Mam do skonczenia rabate co wczoraj kupiłam roślinki, potem zrobie zdjęcia jak pogoda dopisze. A grzybów to Ci zazdroszcze Pozdrawiam
Kindzia 10:42, 07 wrz 2017

Gwarancję Ci daję Elu, że Danusia ciągle tak wygląda I zawsze ja uśmiechniętą widzę Super Kobitka

Urlop w Grecji...też 10 lat temu byłam
danuta_szwajcer 19:08, 07 wrz 2017

Kindzia napisał(a)
Gwarancję Ci daję Elu, że Danusia ciągle tak wygląda I zawsze ja uśmiechniętą widzę Super Kobitka

Urlop w Grecji...też 10 lat temu byłam

No Kasiu aż się zaczerwieniłam, ale komplementa, dziękuje Ci bardzo Buziaki A gdzie byłas w Grecji? Ja pojechałam bo marzeniem było zobaczyć Meteory, cudo
ElzbietaFranka 19:18, 07 wrz 2017

U was juz swieci slonce drugi dzien tutaj niestety nie siapi i wiatr wieje.

Moja chrzestna ma 89 lat i na rowerze jezdzi. Zabieraja jej rower bo potrafi jezdzic po calym Slasku. Mowie im zainstalujcie jej dzipiesa. Jak rower zamkniety to idzie do sasiada pozyczyc i dalej jezdzi.
Mam jej geny podobno
danuta_szwajcer 11:36, 08 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
U was juz swieci slonce drugi dzien tutaj niestety nie siapi i wiatr wieje.

Moja chrzestna ma 89 lat i na rowerze jezdzi. Zabieraja jej rower bo potrafi jezdzic po calym Slasku. Mowie im zainstalujcie jej dzipiesa. Jak rower zamkniety to idzie do sasiada pozyczyc i dalej jezdzi.
Mam jej geny podobno

hahaha no super, bardzo lubie takich ludzi z werwą, z pasją, zapewne ten rower to dla niej życie Dobrze, że taka sprawna Tobie życze sędziwego wieku w sprawności, to należy się cieszyć takimi genami Ja to raczej oddziedziczyłam wszystkie choróbska przewlekłe niestety Oj Elu jaki dzis piękny słoneczny dzień od rana, już dużo zrobiłam a za chwile ide kosic ogród bo z rana długo mokro jest. Potem zrobie nowe zdjęćia i tej rabaty co mniej więcej dokończyłam bo była taka rozgrzebana i mnie to denerwowało. Jeszcze mój nowy nabytek klonik znowu po raz kolejny będe szukała dla niego miejsca