Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:59, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Świetnie, ale czerwieni jeszcze za mało, dawaj duże liście

Danuś - te duże lisci to kany których widziałaś ile mam, tyle że dziś nie byłam w stanie je wyjąć i rozdzielić bo tak mi kregosłup nawala - pamietam o nich jednak i mam nadzieję że za 2 dni to zrobię
Co do czerwieni - to wsadziłam 3 róże rabatowe - teraz jeszcze słabo kwitna bo młode, ma dużą czerwoną parkową, zaś między różami są begonie. Boję sie że jak dodam np czerwonego krwawnika lub tojeść to róże zaczną chorować bo one nie przepadaja za towarzystwem. Z aróżami są liscie piwoni które lada moment przebarwią się na czerwono. Mam zamiar wprowadzic jeszcze czerwone elementy - tak jak mi radziłaś z tymi porcelanowymi kwiatami
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:53, 27 sie 2017

Do góry
Świetnie, ale czerwieni jeszcze za mało, dawaj duże liście
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:38, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasia ma moc niesamowitego umieszczania detali. Jestem ciekawa mojej podpowiedzi o "ognistym" ogrodzie") Ale że do nocy robiłaś, to jestem godna podziwu. Co za tempo
Ja już takiego nie mam Starzeję się chyba

Danus nie ma co się nad moim tempem zachwycać bo już na przeciwbólowych jadę, a wcale ciężkich roślin nie przesadzalam...
Twoja podpowiedx była rewelacyjna! W realu wyszło fantasycznie, lepiej widać niz na fociach. Nie zdążyłam powsadzać kan bo mi kręgosłup dał mocne ostrzeżenie, dziś nic nie robiła, dobrze że wczoraj była balanga u znajomych a dziś obiadek w Tanowie bo mnie nie kusiło... A boli jak cholera więc włączam tryb oszczędzanie...
Co do dodatków to pomalowałam jedną klateczkę na czerwono (jest w lewym górym rogu). Dosadziłam begoni - świetny miałaś z nimi pomysł, fantastycznie zgrywają sie z różami

a dziś umieściłam drugą - białą centralnie na środku większej rabaty(jutro fota) do niej włożę czerwoną doniczkę i bluszcza

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:31, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasia ma moc niesamowitego umieszczania detali. Jestem ciekawa mojej podpowiedzi o "ognistym" ogrodzie") Ale że do nocy robiłaś, to jestem godna podziwu. Co za tempo

Danus nie ma co się nad moim tempem zachwycać bo już na przeciwbólowych jadę, a wcale ciężkich roślin nie przesadzalam...
Twoja podpowiedx była rewelacyjna! W realu wyszło fantasycznie, lepiej widać niz na fociach. Nie zdążyłam powsadzać kan bo mi kręgosłup dał mocne ostrzezenie, dziś nic nie robiła, dobrze że wczoraj była balanga u znajomych a dziś obiadek w Tanowie bo mnie nie kusiło... A boli jak cholera więc włączam tryb oszczędzanie...
Co do dodatków to pomalowałam jedną klateczkę na czerwono (jest w lewym górym rogu) a dziś umieściłam drugą - białą centralnie na środku większej rabaty(jutro fota) do niej włożę czerwoną doniczkę i bluszcza
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:21, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A płytki leżą z boku razem z innymi uzbieranymi materiałami z odzysku Zbieram jeszcze.

Że też juz nie mam staroci, pozbyłam sie niemal wszyskiego Ale ciekawa jestem Twojego pomysłu, czuje że obie należymy do grupy tych co największą pasją jest tworzenie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:18, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeżówkę posadziłam z białą różą (wpisała się jakby tam rosła dawno) i obiecane krzesełko z Krakowa

Jeżówki z rózą - kurcze, nato nie wpadłam, myślałam że taki zestaw to nie bardzo a tu widze jest i to bardzo, bardzo Powiem Ci że te jeżówy bardzo szybko rosną - mnie przyrosły ponad dwukrotnie za rok

A krzesełko - bajka -oj do Kuferka trza się wybrać, że też Warszawianki trzeba żeby Krakus poznał gdzie co ma
Chwasty w trawniku 19:12, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapytaj o skład firmę Substral.

myślałem, że może ktoś ma i jest to napisane gdzieś z tyłu ale tak zrobię jak piszesz Danusiu
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 19:02, 27 sie 2017

Do góry
Jak zobaczysz gąsienice i jaja - pryskaj Spintorem, u nas pomogło, jajka uschły a gąsienice zdechły.

Jak zobaczysz nitki na liściach.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:00, 27 sie 2017

Do góry
A płytki leżą z boku razem z innymi uzbieranymi materiałami z odzysku Zbieram jeszcze.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:55, 27 sie 2017

Do góry
Jeżówkę posadziłam z białą różą (wpisała się jakby tam rosła dawno) i obiecane krzesełko z Krakowa

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:43, 27 sie 2017

Do góry
Melduję, że mam fotkę umiejscowienia śmietankowej jeżówki
Madżenie ogrodnika sezon 2017 18:41, 27 sie 2017

Do góry
Ja miałam u klienta, zobaczyłam takie powywijane nerwy liściowe, nitki - objaw charakterystyczny żerowania, w środku gąsienice i jaja, Witek popryskał Spintorem. Załatwiło gąsienice i chyba jaja, bo po zgnieceniu są takie suche, a nie mokre.
Nawożenie, zasilanie trawnika 18:37, 27 sie 2017

Do góry
W ciągu doby powinieneś podlać, a jak nie spadnie deszcz, to może być niedobrze.
Przydomowa oczyszczalnia - co może rosnąć 18:37, 27 sie 2017

Do góry
Nie.
Chwasty w trawniku 18:36, 27 sie 2017

Do góry
Zapytaj o skład firmę Substral.
Problemy techniczne 18:35, 27 sie 2017

Do góry
Na wiadomości prywatne do Ronina
tylko on nie siedzi na Ogrodowisku 24 godz. na dobę, pracuje dla nas charytatywnie.

https://www.ogrodowisko.pl/wiadomosci/new?user_id=1
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:20, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Spodobał mi się ten płotek z drągów.

Danusiu, miło Cię widzieć
Mam takich płotków kilka w ogrodzie
przy drodze świeżynka

w podwórku donica

w przyszłej bacówce

bardzo lubimy drewno
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:59, 27 sie 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
wieczorne ujęcia sprzed tygodnia, kamyczki dołożone

Spodobał mi się ten płotek z drągów.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 08:36, 27 sie 2017

Do góry
Mam prośby od forumowiczów o zgłaszanie do blokowania i zamykania wątków. Nie znam sprawy i nie będę rozsądzać. Wątki zamykam na tydzień. Dla ochłonięcia dyskusji. W przyszłą niedzielę otworzę i proszę napisać do mnie zainteresowane osoby czy - oraz co- mam usunąć z dyskusji.

Proszę o uspokojenie.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 08:22, 27 sie 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies