Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:12, 03 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:11, 03 maj 2020

Do góry

Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 08:10, 03 maj 2020

Do góry
Z powodu epidemii ogród jest na razie zamknięty, rozpoczęliśmy dużą przebudowę związaną z poważnymi pracami ziemnymi.

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:56, 03 maj 2020

Do góry
Wczoraj już nie miałam czasu, ale oto i one
Brzozy doorenbos ruszyły.

Plamy na trawniku 07:35, 03 maj 2020

Do góry
Zapomnialem napisał(a)
Dzień dobry,

Zmagam się z problemem brzydkiego trawnika, który rośnie nie równo. Wygląda jakby rosło na nim kilka rodzajów traw z czego jeden rośnie bardzo szybko. Czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? Poniżej załączam kilka zdj.

Tu gdzie zielone- gleba żyzna lub więcej nawozu lub sika suczka, bo widzę też miejsca wypalone, więc główny problem obstawiam, że tutaj załatwia się suczka. Czyli wraz z moczem do gleby dostaje się azot który w nadmiernej ilości wypala trawę, a jeśli akurat spadnie deszcz albo podlejesz to mocz się rozcieńczy i tym samym nawozi trawę i jest zielona.

Przy krawężnikach zasuszona, bo jest beton, beton się nagrzewa i trawa ma za mało wody, wtedy wysycha.

Te owalne pasy -- zapewne dawałeś nawóz i tak właśnie spadł, jak sypałeś,.
Przerwa na kawę... 05:46, 03 maj 2020

Do góry
Na tyłach króluje Salmon van Eijk z pojedynczymi sztukami samych van Eijków
Przerwa na kawę... 05:36, 03 maj 2020

Do góry
Mój standardowy miks się w tym miejscu rozszedł. Miały być Negrity z Balleriną a są Negrity z niewiadomo czym. I to kupowane w gotowych mieszankach w L, wersja niby premium
Przerwa na kawę... 05:30, 03 maj 2020

Do góry
Do tego tulipana nie jestem w stanie nic dopasować, prawdopodobnie następna pomyłka bo tu wg. Notatek sadziłam Orange Princess
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:06, 03 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)

Dziwne jarzęby bez koralików. Mój miał grona gdy kupowałam.
We Wrocławiu na ul. Krowiej i Kruszwickiej są duże egzemplarze Jarzęba szwedzkiego.

Tak, u nas dużo posadzonych wzdłuż drogi, na Krakowskiej też.
Małgosiu, kupiłam z koralikami, tzn pąkami, więc koraliki będą. Mnie zachwycają ich wczesne liście, bo potem całkiem inne są i też mnie zachwycają.
O tu mój z pąkami
Ma na każdej gałązce.
Ogród na glinie 05:04, 03 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Trzmielinki posadzone. Szkoda że nie są wyżej szczepione. Nie wszystkie bambusy udało się prosto wbić.

A może lepiej, że nie wysoko szczepione. Ja mam 2 sztuki wysoko szczepionych i nie wygoda z cięciem, muszę z drabiny to robić
Sezon 2017 u Hanusi 05:01, 03 maj 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dzisiaj z przelotnymi deszczami jak na maj przystało! Święto flagi- moja wisi, wiatru nie ma. Nie łopoce!

Ale kolory mam odpowiednie do chwili.

Udało się wpaść do ogrodu. Cząstka pracy wykonana, I to cieszy. Niestety, nadeszła chmura z ulewą, musieliśmy się teleportować w szybkim tempie. A po powrocie w domu - niespodzianka! Wnuk/14lat/ serwował pizzę własnoręcznie wykonaną, upieczoną i podaną! Sztu 3. Jestem happy! Dobre dziecko, chociaż już głos mu chrypi.

Piękne zdjęcie
Wnusio, skarb.
Fajnie, że działasz i że popadało, jakby tak ciut pogody i deszczu, byłoby idealnie, ale niestety rzadko tak bywa. Cieszmy się tym co jest, buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 04:51, 03 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Irenko, tak pięknie u Ciebie, że można by było siedzieć non stop Wszystko jak zwykle szaleje, u nas dopiero startuje.
Fajne te doniczki na murze A ten artystyczny but fantastyczny
Przeczytałam o tej Twojej elacie, niesamowite jak się rozrasta! Pokaż proszę jeśli możesz takie zdjęcia porównawcze teraz na wiosnę i w sezonie. Jaka to odmiana? Rozrasta się w miejscu czy się rozłazi kłączami? I jeszcze czy się sieje? Może kupię
Ściskam!

Kasiu dziękuję
U mnie leje, czasami przestaje, ale za to buja niesamowicie, niestety nie bardzo można teraz coś w ogrodzie robić, a na dodatek dopadł mnie leń.
Co do Elaty, cała nazwa to carex Elata aurea, innych nie znam.
Rozrasta się w miejscu, nie idzie kłączami jak np. hakone.
Siewek do tej pory nie udało mi się rozpoznać, ale skoro ma kwiatostan, to pewnie się siała. Ta trawa nie lubi suszy.

kwiecień, w marcu ciut mniejsze

maj

tu przy pergoli- czerwiec
w tym roku postaram się dokładniej focić tematycznie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 04:27, 03 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Lubie ten widok jak wychodzę z kawką
Widok z kuchni
Trzeba poduchy powyciągać do siedzenia juz

I to jest urok mniejszych ogrodów, że od razu jesteś w ogrodzie.
Co masz posadzone w donicy?
W kamiennym kręgu od początku 04:16, 03 maj 2020

Do góry
GorAna napisał(a)

Zachwyciły mnie te szersze kadry, pięknie jest, bo że tulipanowe bogactwo robi wrażenie, to wiadomo. Przepych niesamowity, moc kolorów, sporo mam tulipanów, które widzę u ciebie.
Aniu, podziwiam, ale też rozumiem ile trudu sobie trzeba zadać, aby taki efekt osiągnąć.

Może i ja w tym roku część tulipanów wykopięchociaż to dużo pracy i coraz mniej u mnie cierpliwości.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:49, 02 maj 2020

Do góry
Donia72 napisał(a)
Spokojnej nocy

Wzajemnie, aż tutaj mi zapachniało
Zielony AZYL 23:45, 02 maj 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Chlebek smakowicie wygląda, ja też piekę. Dziś wypróbowuję przepis z dodatkiem musli
Mam podobną skrzyneczkę do Twojej z napisami, właśnie myślałam jak ją wykorzystać?
Ładnie ruszyły Ci już trzcinniki. Ja dalej się waham jakie trawy posadzić na tej wąskiej rabacie wzdłuż siatki.

Aniu skrzynkę mam wojskową, po nabojach
Ja Trzcinniki KF lubię, to zdjęcie z lipca
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:43, 02 maj 2020

Do góry
Spokojnej nocy
Zakątek z fioletową ławeczką 23:39, 02 maj 2020

Do góry
Dobrej nocy

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:30, 02 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kasiu jestem dumna z wszystkich trzech synów, Najstarszy mieszka w Anglii i nieźle sobie radzi w czerwcu jest zaplanowane wesele, ale nie wiadomo czy się odbędzie w tej naszej rzeczywistości. Średni ma już własny dom i dwóch synków, a najmłodszy to taki synuś mamusi który wyfrunął szybko z gniazda rodzinnego, a wyfrunął za dziewczyną która studiuje w stolicy. Jest już niezależny finansowo i bardzo sobie to ceni.
Też często robię poranny obchód ogródka z kubkiem kawy w dłoniach, chyba mi lepiej smakuje w towarzystwie roślin, bo podczas pierwszej kawy mąż jest w pracy. Drugą pijemy razem. Pozdrawiam

Moje najstarsze dziecię jutro się właśnie wyprowadza Jak ja to przeżyję? Dam radę

Nie chwaliłaś się Kochana( a może mi umknęło)że będzie odcinek świąteczny w Twoim ogródeczku nagrywany Wracam od Doni gdzie wyczytałam Ale się cieszę, będzie w zimie na co czekać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies