Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

yolka 21:59, 10 cze 2020

popcorn napisał(a)
Do tej pory też na żerdzi. Dziś w skrzynce po drugiej stronie kurnika. Wygoniły go buahaha

Twoje kury lubię coraz bardziej ha ha ha
popcorn 22:14, 10 cze 2020

inka74 napisał(a)
Przepraszam bardzo. Ślimaki są całkiem całkiem. Jajeczniczka z nimi też. Żabie udka przereklamowane

Haha. Może kiedyś spróbuję. Jednak.

Jola uśmiałam się dziś. Zaglądam do środka patrzę nie ma koguta. Na wybiegu też nie. Patrzę a on biedny po drugiej niepopularnej stronie kurnika

Dobranoc!
Kasiek 22:16, 10 cze 2020

Podziwiam Cie. Tak po prostu, po ludzku, po babiemu Kury kochane, cudne...Znajomi zimuja je w szlarni; wrzucaja kostke siana, nieprzerobiony kompost i resztki z ogrodu. Kury w ten sposon swietnie zimuja a i ziemia w szklarni, zyskuje.
Pewnie juz to ktos Ci podpowiedzial...Przyznaje sie, ze troche postow opuscilam, nocy wczoraj zabraklo
Bede zagladac, bardzo fajnie prowadzisz swoj watek, rzeczowo, interesujaco, mozna sie tu duzo nauczyc
popcorn 22:17, 10 cze 2020

Dzięki Kasia! Szklarni nie mam, ale to jest pomysł!!! Może w takim razie do jesieni uda mi się ją postawić?
Katte 22:32, 10 cze 2020

popcorn napisał(a)
Super dzięki! W o czy lm? Buźki

W O .
popcorn 07:21, 11 cze 2020

Dzięki Kasia!
Akurat brzózek chyba nie potrzebuję, ale może komuś się info przyda

Dzień dobry! Miło mieć wolny dzień. I jutro też! Jupi

Rabata z jeżówkami, arcydzięglem i kalafiorami buahaha
Przynajmniej bez chwastów. Chwilowo
Uwieczniam bo wypieliłam
nicol21 08:37, 11 cze 2020

Pod tą grzędą jest skrzynka z gniazdem? Jeśli tak to raczej bym postawiła ją gdzieś indziej żeby jajek z gówienkami nie było.

Wydaje mi się, że w ogrodzie Danusi ta kapusta włoska była w kolorze bordowym... taka ozdobna.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sylwia_slomc... 10:51, 11 cze 2020

popcorn napisał(a)
Widziałam Ula, dzięki!!! przetrzasnęłam sieć hehe znalazłam 1 sadzonkę ogrody u magdy ale jedną. Z dwoma listkami. Chyba szybciej do szefowej się wybiorę

ale dzięki!

ponawiam pytanie - ktoś widział w którymś z marketów budowlanych piwonie drzewiaste? Co roku mają ale trzeba trafić moment a ja tam w ogóle nie bywam ostatnio, nie mam niczego blisko. A tam mają lepsze ceny niż w internetach zresztą widać co się kupuje...
dzięki!

Często są w LM, ale ceny nie niskie, czy są obecnie nie wiem, trzeba szukać na stoisku ogrodowym zewnętrznym, w O też widziałam w zeszłym sezonie.
sylwia_slomc... 10:58, 11 cze 2020

Zapisuję się w kolejce na sadzonki truskawek Twoich moje mimo odmładzania chyba się wyrodziły bo owoce małe i jakieś takie miękkie jeszcze nim dojrzejąTak, że ten tego zostaw tych wąsów ciut więcej
popcorn 14:59, 11 cze 2020

Sylwia, no pewnie!!! Nie ma problemu
Do lm dzwoniłam i nie mają. Zobaczymy jeszcze może zdybię albo ktoś zauważy d
I da znać?

Byłyśmy u Rodziców, młoda ma nareszcie rower ja mam drabinkę. Nie pytajcie jak obie te rzeczy zmieściłam do mojej Aygo buahaha
Jakoś weszły

Jedna rabata odchwaszczona, zaraz zabieram się za szczyt warzywnika, tam najdawniej nic nie robiłam i to widać

Ewelina tam też czasem śpią, jak zaczną znosić jajka to przesunę oczywiście. póki co są roszady w kurniku.

Kurki w cieniu najchętniej dziś, bo ciepło

Druga taczka chwastów i trawy, która wyrosła z nasion na rabacie zamiast na trawniku heh

Kolejna piwonia. Jeden kwiatek póki co buahaha

A tę przywiozę w sierpniu od Rodziców, po trzech latach jest już całkiem całkiem