Wczoraj walczyłam z hostowo-rozchodnikowym burdello to rabata za wiatą garażową ,sadziłam tam to czego miałam nadmiar a szkoda było mi wyrzucić
Jeszcze nie skończona ,przegonił mnie deszcz szału tam nie ma ,ale jak się wszystko rozrośnie to będzie ok.
Ja w zeszłym sezonie kilkakrotnie w odstępach dwu trzy tygodniowych pryskałam środkami o działaniu systemicznym, a jesienią i wiosną na bazie oleju. I w tym sezonie na tujach nie widziałam już.
Mospilan trzeba stosować w podwójnym potrójnym stężeniu na zmianę z innymi środkami bo się ćma uodparnia na opryski. Lepinoxem pryskaj. Ważne jest by wszystkie opryski stosować tak by z liści prawie kapało i nie tylko na zewnątrz, ale i wewnątrz krzaków bardzo dokładnie. Jest osobny wątek na forum o ćmie bukszpanowej
Kasiu, Dziękuję za miłe słowa
to prawda przyroda jest cudna
Fiona tak tak do figurek się upodabnia. ale i na kamieniach lubi siedzieć
i obserwować ptaszki jak rabatce kamyczkowej rajcują ..normalnie się kapią tam
Na wiosnę kupowałam ML jeszcze nie za bardzo się rozbujały ,mam je z przodu to ta rabata z Umbrami
A zakupy posadzone ,tyle że wszystko malizny i tracą się w tłumie
Edenka jeszcze momencik
Bardzo wygodny bociuś. Już parę razy go przyłapałam jak mi trawkę spod malin wybiera.
A niech tam.Ma dzieci, to dba o swoje maleństwa.
Hosty sa piękne.
Ice Folies tez bardzo ładna
witaj Elu!
O to fajnie,że takiego nachyłka masz.I to dobre wieści,że u cienie zimuje.To może i u mnie będzie zimował bez problemów.
Orliki też mam wszędzie.
Ja mam te jedne irysy syberyjskie. I niedaleko stawu.Mają tam miejsce i nawet się ładnie rozrosły. I niech dalej się rozrastają.
To może trochę rozsądź, albo komuś daj, i będą lepiej przyrastać.
Dziękuję i ja pozdrawiam
A to mój kaktus. Liczy sobie 25 lat.Małego dostałam go ( małego może z 10 cm, pojedynczy ) na imieniny od koleżanki
.A przez te lata tak się rozrósł .I od wiosny do jesieni jest na dworze. Na tarasie.