Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeżówkowe-Love 13:12, 01 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Jest Tort jest impreza
Skromny bo skromny ale pyszny

Dzisiaj odkryłam fantastyczne działanie "Białego Bociana" znacie to ? Bo ja nie znałam..do dzisiaj

Sto lat dla Małej!
I dla Ciebie, bo spowodowałaś ten cud

Ja uważam, że w dniu urodzin dziecka zawsze powinno się dawać kwiaty matkom.
Moja Mama zawsze mi daje ❤️

Zdrówka Wam Dziewczyny!

Biały Bocian
Problemy z tujami 12:58, 01 maj 2020

Do góry

Przepraszam, jeszcze zdjęcia.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:58, 01 maj 2020

Do góry
Został do obsadzenia pas najbliżej domu

I tak ogólnie
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:57, 01 maj 2020

Do góry
Powoli obsadzam froncik - najpierw tym co już miałam
Moja bajka 12:55, 01 maj 2020

Do góry
Katkak napisał(a)

i jeszcze taki kawałek lustra na murek przykleiłam. Pewnie będzie ciąg dalszy. To kiepska namiastka co Kasia z Ogrodu złudzeń potrafi robić z luster i kamieni. Potem byliny je zasłonią, ale teraz coś się dzieje, jakieś roślinki się odbijają, przebiegające dzieci, czy pies i fajny efekt to daje.

taką pticę jeszcze w przydasiach miałam, więc przykleiłam

Kasiu, super to wymyśliłaś Jak jeszcze pociągniesz w tym klimacie ten murek to będzie cudo. Lustra dodają tajemniczości ogrodowi
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:50, 01 maj 2020

Do góry
Nawet nie pamiętałam że mam tulipany - jednak trochę uzupełniłam je jesienią
Ogród na glinie 12:48, 01 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)

Świetnie wyglądają te tulipany z bratkami Kiedy sadziłaś tulipany do donic? Przechowywałaś przez zimę?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:46, 01 maj 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia wszelkim remintom zwykle towarzyszy stres. Najważniejsze, że remont za Wami i, że jesteś zadowolona. Ogród jest przepiękny, kolorowy i prawie zapach czuję.' u mnie też solidnie polało wczoraj, ale liczę na więcej.

U mnie pada i bardzo się cieszę, zmywa brud i kurz po remoncie. Stres uwolnił mi mocna alergie skórna i jak się skończył tak alergia zniknęła, niesamowita ta obrona organizmu
Dołożyłam drugą donice z itonga by ukryć nieco dużą ciemną plamę wenge z ganku
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:46, 01 maj 2020

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:43, 01 maj 2020

Do góry
Deszczyk pada.
Przed nim zdążyłam sypnąć florovitu do trawnika pod ML przy tarasie i powitałam kolejne majowe nowości.
Doorenboosy i czosnki Purple Sensation

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:39, 01 maj 2020

Do góry
Witaj Maj!
Zamiast choragiewki, na pochód pierwszomajowy proponuję rabatę z pomylonymi tulipanami Salmon Parrot

Osiedlowy ogródek 12:35, 01 maj 2020

Do góry
Jest jeszcze takie miejsce z lewej strony, między balkonem a aronią, takie osłonięte miejsce, gorące, prawie przy ścianie budynku, do jakiej rośliny je wykorzystać? To jest w lewym górnym rogu planu.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:32, 01 maj 2020

Do góry
Zakup zbiorników na deszczówkę był jednym z najlepszym z pomysłów ogrodowych

Po nocnym deszczu znów są pełne a wczoraj je opróżniłam na rabaty LEJE wodę na rodki, które pod drzewami mają jednak niewystarczająco wilgotno mimo deszczu.

Osiedlowy ogródek 12:31, 01 maj 2020

Do góry
eM jeszcze wczoraj machnął taki szkic, tylko nie wiem co z tym rondem w środku...zasugerowal jakies ażurowe drzewko w środku ale to nie jest chyba dobry pomysł bo jak wtedy przechodzic...

Zuza Antracyt dzięki biorę wszystko pod uwagę

Ania-Nyna, też do rozważenia ta ścieżka, eM nawet coś przebąkiwał o ścieżce w tym miejscu, zaraz idziemy jeszcze raz pomierzyć wszystko, bo mój plan jak zwykle niedokładny eM ma miarę w oku

Widziałam to ramię na pomidory, fajny pomysł

Dziękuję za wszystkie rady

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:23, 01 maj 2020

Do góry
Witam, zdjęcie ukradzione od Danusi, mam nadzieję, że się nie obrazi co to za zielona roślinka zaznaczona strzałką? Thuja Whipcord? Szukam czegoś takiego niskiego, zielonego, a właśnie z frędzlami mi się podoba najbardziej
Ogródek warzywny na balkonie 12:21, 01 maj 2020

Do góry
Wczoraj udało mi się podjechać do centrum kwiatowego gdzie spotkałam przemiłą Effkę z wątku Od ogrodniczki do domowniczki. Po zakupach podjechałyśmy na szybki rekonesans jej ogrodu. Dużo śmiechu i fajnych rozmów. W pół godziny przeszłysmy i przeglądnęłyśmy ogród. Wiadomo to niewiele czasu, ale niezwykle przyjemnie poprzebywać w ogrodzie, szczególnie tak przemyślanym i zadbanym. Oczywiście całe spotkanie przebiegło z zachowaniem podstawowych zaleceń epidemiologicznych, nie było czasu na kawkę, ale to następnym razem. Na razie jest plan na zakupy trawkowe.
Cały czas brakuje mi fioletowego koloru na balkonie więc do koszyka poszły dzwonki palestyńskiej, lawendy i heliotrop. Jako zwisający dodatek mulenbekia i wyświetlający mroczne kąty wilec ziemniaczany :0)
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:17, 01 maj 2020

Do góry
Okazało się, że mam i białe czosnki w przedogródku... zupełnie zapomniałam i dziś zdziwienie . Ale później przypomniało mi się, że chyba w ub roku stwierdziłam, ze jednak wolę fioletowe .
U mnie wszystko tak upchnięte, że biedne walczą z innymi roślinami o miejsce.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:13, 01 maj 2020

Do góry
Polu kombinuj, warto
W sezonie tak to wygląda, już cieszą, bo zielone. Dzięki za pochwały, czasami coś się uda dobrze zrobić

tak już od 6 lat, tyle pamiętam mniej więcej ze zdjęć
co rok wtykam kolejne patyki, z nawyku chyba

żurawka też cały rok na okrągło w donicy i żyje już tam co najmniej 3 lata

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 12:12, 01 maj 2020

Do góry
Katte napisał(a)

No właśnie teraz jest najlepszy czas , potem nie ruszam roślin bo mści się i rosną takie wypierdki .

Tak chcę by wyglądała strona od sąsiadów bez siatki hehe .

Martwię sie tylko o moje saddźce niby żywe ale nie widać ani kiełka ;-(

Cudowna inspiracja

O sadźce bym się nie martwiła ..one są jakieś takie powolne
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 12:10, 01 maj 2020

Do góry
Trzy sa przed pergola i trzy za
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies