Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 06:09, 01 maj 2020

Do góry
Produkuje się jeszcze dynia... olbrzymia. Oczywiście sobie zostawię najwyżej dwie sadzonki, resztę rozdam. Tak z głupa nasiona kupiłam w delikatesach Centrum podczas zakupów spożywczych. Spolojnie - w 2014 roku miałam dynię olbrzymią w swoim ogródku i da się.

Tu się już jedna wyklówa.
Moja bajka 06:05, 01 maj 2020

Do góry
Dziś wysadzę do warzywnika moje wyhodowane aksamitki,
Pomidorki

Groszek pachnący

Produkują się jeszcze buraczki liściowe, ale ona na wysadzanie jeszcze za małe
Ogród KasiWB - część II 05:07, 01 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Anabelki

floks szydlasty

miejsce po sosnach i hortensja pnąca

Nie tniesz Anabelek przy ziemi? Ja wyglądają w sezonie jeśli nie są cięte?
Ogród KasiWB - część II 05:01, 01 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Tak, nadszedł czas na zmiany, ale nie wszystkiego, chociaż sporo Tylko rabata z Nigrą niewiele się zmieni ) Bluszcz szaleje na murze )) nareszcie

Fragment muru w 2011

Potem sadziłam bluszcz i przez kilka lat nie chciał się wspinać, a teraz jest tak ) i trzeba będzie ciąć

Kasiu, bardzo dziękuję za te wyjaśnienia, bardzo mi pomogły, tzn. rozwiały moje nadzieje że postawię takie ogrodzenie bez zmiany fundamentu.

Ten kawałek muru który pokazałaś powyżej jest przepiękny. Nie rozumiem dlaczego tak piękne ogrodzenie obsadziłaś bluszczem? Ja bym go całego wywaliła i posadziła przy nim róże pnące. Przy takim cudownym murze róże wyglądają najpiękniej
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 00:05, 01 maj 2020

Do góry
Widzę, że wątek nieco umarł... a ja bardzo lubię takie smaczki w ogrodach. Co prawda raczej stronie od kolorów i figurek - idę bardziej w starocie, cynkowe konewki i wanny, rdzawe metale, drewno itp. Podoba mi się jak Pani Danuta wplata w swoje ogrody rzeźby, stare narzędzia i inne dekoracje <3 Bardzo chętnie pooglądam więcej inspiracji od Was!

Ja niedawno przeprowadziłam się na wieś i ogarniam stary, pustawy nieco ogród. Zanim więc obsadzę te areały i wszystko mi urośnie, cieszę oczy wysiewanymi przez siebie kwiatami jednorocznymi i takimi "ustawkami" dekoracji

Dębowe zakątki 00:03, 01 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja jestem nim oczarowana.Bardzo ładny z samych zimozielonych liści.Kwitnienie ma oryginalne i bardzo ładne. Inne od reszty ciemierników.
rabata okrągła jest jeszcze do dopracowania i do obsadzenia.
ale Fioci przypadło poidełko do gustu.
Och to super informacja, że twoje hakonki rosną w korze. I to dobrze.
To może i ja im kory w dołki jeszcze dam ??
rojników ma kilka. Nieduże,ale ładnie przyrastają. Małymi odrostami może się z tobą podzielić. jak kiedyś będziemy się widziały

Dzisiaj dostałam paczuszkę z roślinkami od Basi- basia3012.
wymarzone hakonki.I ciemny ciemiernik.
Na forum są dziewczyny- ludzie od wielkim sercu )

Opakowanie mnie zaskoczyło. I ilość sadzoneczek.
Oczywiście miejsca u mnie dość na roślinki.A marzenia o roślinkach też mogą się spełniać.
Pomysł zapakowania roślin bardzo ciekawy , oryginalny i chroniący rośliny. Pokazuję, bo nigdy takiego nie znałam, i nie wpadałbym na nie.
Oto cudowna buteleczka dobroci roślinnych

Aniu, czy te sadzonki będą ciemiernikami ciemnoróżowymi to ja głowy bym nie dała. Bo mam większość ciemnoróżowych ale mam też jeden lub dwa białe. Więc może się zdarzyć też biały. One się jakoś krzyżują i siewki bywają i pstre i jasnoróżowe i ciemne. Różne, różniste.
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 23:14, 30 kwi 2020

Do góry
asica napisał(a)
2017

2018

2019

Piękne Asiu, takie gęste obym doczekała się takiego widoku
A co rośnie pod nimi?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:12, 30 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mąż też zawsze uważa, że zbędne jest kupowanie kolejnych kwiatków , bo tyle ich jest dookoła.
Takie pozytywne podejście ma tylko mój najmłodszy syn On rozumie moją pasję i w miarę możliwości pomaga mi w ogrodzie. Ja nie krytykuję jego pasji do rozgrywania bitew w terenie. Teraz był w domu ponad tydzień, więc trochę mi pomagał. Byliśmy też w lesie na spacerze, chciał mieć kilka fotek w terenie. Po drodze urwaliśmy kilka gałązek czeremchy, ona jest podobna do obieli.

Karabin służy tylko do gier w terenie, to nie jest prawdziwa broń.

Pasję trzeba mieć
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:06, 30 kwi 2020

Do góry
te drapieżne

i za płotkiem

intensywnie pachnąca fotergilla

trzmieliny w łące
Ogród nad wodą 23:01, 30 kwi 2020

Do góry
clivia napisał(a)

Chodzi Ci o ten konkretnie fragment co na zdjęciu?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:01, 30 kwi 2020

Do góry

prymule z wiosny drugi raz kwitną i to bardzo obficie

zaczyna kwitnienie thiarella, a te w donicy chyba wszystkie padły, nornica podkopała, ogryzła korzenie

pod drzewkiem na stodole takie cudne kwitną, z opóźnieniem , ale cebulowe mimo braku światła dały radę

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 30 kwi 2020

Do góry

w rowie część roślin przetrwała powodzie mimo totalnego zalania i sponiewierania znów cieszą

może jeszcze dosadzę drugie piętro floksa w innym kolorze....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 30 kwi 2020

Do góry
Tak długo w tym sezonie kwitną narcyzy, że się z floksami nałożyły kwitnieniem i zgrzyt aż zęby bolą choć w różnych miejscach posadzone

Ogród nad wodą 22:49, 30 kwi 2020

Do góry
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 30 kwi 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Zawsze mi się podobał zapach czeremchy, a synowie dobrze,że mają swoje pasje.
Faktycznie kolor pelargonii nietuzinkowy, trudny do określenia czy to róż czy to bordo a może fiolet?
Przypominam sobie, że dawno temu podobne miała moja babcia na parapecie, może dlatego podświadomie wybrałam ten kolor.
Ja las mam prawie za ogrodzeniem z trzech stron, więc zapach lasu i śpiew ptaków nieodłącznie mi towarzyszą, komary też.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:46, 30 kwi 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)

a ja uszylam nowa torebke

Bardzo ładna i praktyczna.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:43, 30 kwi 2020

Do góry
Donica się wypełnia stopniowo, piwonie sadzone jesienią zrobiły niespodziankę i przynajmniej połowa pączki puściła

kosz w tym sezonie tak obsadzony spontanicznie, rynnę za chwilę hosty całkiem zasłonią

tegoroczne rodki okazały się takimi cudeńkami

Dębowe zakątki 22:37, 30 kwi 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Super, że masz tak blisko ten zalew. Miejsce na spacery wymarzone
Szybko ruszyły Ci clematisy - pewnie to wcześniejsza odmiana.

Bliskość zalewu ma na wyciągniecie ręki.W sumie to mały lasek na końcu mojej działki przysłania mi jego widok.A zarazem oddziela mnie i daje intymność.
Ja często na swoich arach się na spaceruję, narobię,ze już tylko nad staw
swój pójdę odpocząć i posiedzieć.Lub na tarasie.Ale czasami chce się dalej wyjść. np niedzielnym dniem
Zawsze pierwszym kwitnącym powojnikiem był jeden z atragene.W tm mocno mi podsechł, czy podmarzł.I tylko jeden pęd ma żywy. Potem Kaiser zakwitnął.
A w tym inny się wyrywa.
Takie zmiany też są fajne
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:35, 30 kwi 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Dorotko pelargonie w tym kolorze zachwycają, wcale się nie dziwię, że się nie oparłaś ich urokowi. Ja teraz rzadko na targu z kwiatami bywam, mam tylko bratki z pobliskiego warzywniaka.
Syn przystojniak.
Dziękuję
Pelargonie kupiłam przypadkiem, omijam duże skupiska ludzkie.Praktycznie siedzę w domu, zakupy tylko spożywcze. No tak nie do końca, pojechałam do lokalnej szkółki, chciałam kupić wiśnię kiku, ale nie było więc przytargałam dwie róże w kolorze burgundowym.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies