Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Miejsko & sielsko 18:15, 21 wrz 2015

Do góry
przepiękna róża.
ale to za mało!
chcesz po tej chudej doopie?
Miejsko & sielsko 17:44, 21 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sympatyczne spotkanko u Malkul o ejrzałam. Buziam

O bardzo sympatyczne spotkanie
Asisko_2005 napisał(a)
Ewa bukiet przepiękny, sama robiłaś?

Eee, sama kwiatuszki wybrałam ale pani florystyka ulepiła bukiecik dla Gosi…

atena35 napisał(a)
Przyszłam na 5 sekund, pierwsze 2 u Ciebie
Trzymam kciuki za dobre wiadomości.
Miłego dnia.

Tosia, dziękuje i trzymaj za jutrzejszy dzień!
Milka napisał(a)
A gdzie fotki ze spotkania??
Bukiet cudowny

Ech, zdjęć zrobiłam niewiele a ogród Gosi tak wspaniały

nicol21 napisał(a)
Bukiet śliczny, ale rzeczywiście dobrze że Gosia wstawiła zdjęcia bo zupełnie nie byłoby czego oglądać u Ciebie w wątku. Uff choć tych parę ładnych zdjęć

Ależ kochana, sama napisałam, że cieszę się, że Gosia dała zdjęcia bo u mnie susza
malkul napisał(a)
Ewa daj fotki dawno nie było

i pokaż tego abrona w donicy i tą donicę z klonem
bardzo nam żałujesz

Bo ja powściągliwa jestem a i szpetnie u mnie i jakoś tak, fujjj
Ewkakonewka napisał(a)
Ewa kciuki trzymam i szampana chłodzę.
Ale się rozkręciłyście
Buźki zostawiam, ale o więcej zdjęć się upraszaaaaaa.
Skalniak super jest, lubię to

A dziękuje i może się postaram ale ja wybieram się na krótki urlop

Kuba napisał(a)
Ewciu czy pokazywałaś Jude de obscure jak kwitnie, znalazłam tylko zdjęcie z pąkami, jak wysoka urosła?
Ściskam mocno

Tak, kocham Jude za zapach, kwiat, piękne zdrowe liście … love love
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:43, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
odsłona jesienna?

Gosieńko, rzadko ostatnio bywam u siebie, dom jak hotel, może za kilka tygodni zwolnię tempo, wtedy coś tam wrzucę, obiecuję. Pozdrawiam serdecznie
Typografia ogrodu 10:38, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
macham

odmachuje
"W kolorze blue" 10:33, 21 wrz 2015

Do góry
macham
Typografia ogrodu 10:33, 21 wrz 2015

Do góry
macham
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:31, 21 wrz 2015

Do góry
karolcia - dziś przeczytałam o kotce tak mi smutno to jest właśnei powód dla którego nasz Ernest siedzi w domu zamiast hasać.
trzymam kciuki mocno bardzo.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:56, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
mnie sie wydaje że lepiej coś wolnorosnącego na kostkę bo nei trzeba za czesto formować

potem tak ale na początku....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:03, 20 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Malkul Twoje gracki kwitły w ub roku prawda ? Masz gdzieś fotkę z nimi? Po dyskusjach u Jazzy i iwk4 dopadły mnie wątpliwości, ze moje być może grackami nie są

Napawam się co i rusz widokami u Ciebie. Co jedno zdjęcie to piękniejsze a ja wgapiam się a zgapić nic nie potrafię

lukaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=601
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:58, 20 wrz 2015

Do góry
Malkul Twoje gracki kwitły w ub roku prawda ? Masz gdzieś fotkę z nimi? Po dyskusjach u Jazzy i iwk4 dopadły mnie wątpliwości, ze moje być może grackami nie są

Napawam się co i rusz widokami u Ciebie. Co jedno zdjęcie to piękniejsze a ja wgapiam się a zgapić nic nie potrafię
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:37, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
lubię te zawilce

Chyba w tym roku je pokochałam, zamierzam ich sporo dokupic od Finki w Wojsławicach. Mam wbrew pozorom niewiele roslin kwitnących , ktore lubie. Zawilce na pewno do nich należą
Szmaragdowy Zakątek 19:13, 20 wrz 2015

Do góry
07_Rene – Reniu, w tym roku było wyjątkowo dużo wystawców, same byłyśmy pod wrażeniem ich ilości

Luki – Łukasz, nie ma sprawy, przeprowadzaj się do Polski centralnej…będziesz z nami jeździł!!!

jankosia – Monia, zakupów na pewno byłoby jeszcze więcej gdyby tylko gabaryty bagażnika można by powiększyć!
Mimo to, że samochód wyładowany był do granic możliwości…my cały czas kombinowałyśmy, że może zahaczyć by jeszcze o Rogów lub o jakąś inną szkółkę. I już wydawało się, że wygrało zmęczenie i brak miejsca…ale nieeeeee!!! Gdy tylko rozstałyśmy się z Bogdzią (czytaj: zrobiło się troszeczkę wolnego miejsca) natychmiast zatrzymałyśmy się przy ogrodzie zewnętrznym jednego z mijanych supermarketów. Do samochodu dosiadło się jeszcze kilkanaście małych cisów i cebulki cebulowych!

malkul – Gosia, było naprawdę fantastycznie, warto było wybrać się do Skierniewic.

popcorn – Carola, zaraz coś wkleję…
Czasem słońce czasem deszcz 18:51, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

też ogrodowo

Jakby nie było...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:45, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
ALTANO + OGNISKANO

mąż coś pogrzebał, pewnie się będzie rok robiło albo i dwa

Rok i 3 miesiace temu,dokladnie!
Czasem słońce czasem deszcz 13:12, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

też ogrodowo

prawda?
Tu ma być ogród :) 13:02, 20 wrz 2015

Do góry
Dorotka,

najwięcej o jarzmiankach dowiesz się tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/402-jarzmianki-kwiaty-jak-broszki

A takie najważniejsze info to: zasadowa gleba, cieniste miejsce, lubi wilgoć.

Jarzmianki dostałam od Malkul, ona ma je zestawione z hortensjami, przy miskantach też fajnie będą wyglądać (tylko z kolei one bardziej wolą słońce)
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:00, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
przepiękne łany werbeny!!!!!!!!!!!!

rumianka jest niesamowita mi w sezon zarosła rabatę dość gęsto a sadziąłm jak i ty takie pojedyńcze kikuty

Merci bien
Pogubiłam się po drodze... 12:11, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
niezła demolka, niesie dobre
Gosiu w porównaniu do Twojej to tyci, tyci demoleczka
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:07, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
zatrawiasz sie

Zatrawiona trochę jestem, ale ..będę bardziej...

paniprzyroda napisał(a)

Viva ma uszkodzony komputer. Dziewczyny, jeśli Ania nie ma nasion ożanki, to są u mnie

wreszcie pada

Nie mam nasion ożanki..bo nie potrafiłam ich zebrać.. albo już się wysypały, albo niedojrzałe.. tak jak ja do tego typu akcji

bacowa napisał(a)
Aniu, udało Ci się zebrać nasiona ożanki? , pisałam do Vivy o nasiona ,ale od jakiegoś czasu nie widać jej na forum.

Mariola już napisała.. nasionka są u niej.. ja coś kwatostanów uskubałam, alb czy tam są nasiona to nie jestem pewna
Viva ma zepsuty komputer

jona napisał(a)
Żurawek też nie kupowałam, żeby nie dostarczać jedzonka opuchlakom. Mroźna zima by się przydała, ale zaczynam niepokoić się o większe iglaki. Czy one wytrzymają zimę jak były tak słabo nawadniane? Podlewanie chyba niewiele pomoże, bo ile nawilży, a ziemia w głąb nadal sucha

Ja na zimę iglaki po suchej jesieni zawsze podlewam.. a sucha jesień u mnie to już standard.. i mam linię kropkującą pod"choinkami " rozciągniętą na stałe.. podpinam do niej tylko węża i się leje.. najpierw woda z basenu, a przed zimą z kranu.

Sebek napisał(a)
Też się trawkujesz na amen? Ja zurawek juz na pewno nie kupię, zraziłem się

Ja też już nie kupię... te co mam mogę sobie dzielić i rozmnażać ale kasy już nie wydam na karmę dla opuchlaków.. a w przyszłym roku pozbędę się też rozchodników jak chemia nie pomogła.. Poddałam się.. polałam żurawki i rozchodniki chemią.. Teraz ekolodzy mogą na mnie psy wieszać do woli..
Tu ma być ogród :) 10:39, 20 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

tak ja na wisonę posypałam na wierzchu obornikiem i w trakcie sezonu jak jest deszcz to sobie dozuje samo z siebie

czy suszonym też po wierzchu?? co o tym myślisz??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies