Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:13, 21 kwi 2020

Do góry
i fiołków multum to tu, to tam się pojawiło i dobrze po zapach chyba najpiekniejszy na świecie

i zawilce gajowe skądś do mnie przywędrowały

Śliczne są... ale obawiam się czy nie rozejdą się po całym ogrodzie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:07, 21 kwi 2020

Do góry
I takie cudeńko zakwitło. Przylaszczka - wsadzona jako maleńka sadzonka chyba 2-3 lata temu - nie kwitła, więc spisana na straty... a tu proszę

Oby się chciała wysiać
I druga niespodzianka - zawilec grecki. Też wsadzony 2-3 lata temu - nie kwitł a teraz drugi tydzień taki niebieściutkim bukiecikiem czaruje

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:57, 21 kwi 2020

Do góry
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:53, 21 kwi 2020

Do góry
No i sasanki wpadły w kadr
Już koło 10 kwietnia zaczęły pokazywać swe cudne omszone pąki
Aż chciało się je pomiziać

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:43, 21 kwi 2020

Do góry
Te rosnące od kilku lat nie są już tak dorodne. Zdrobniały im kwiaty ale... chyba nawet bardziej mi sie takie podobają, bo takie bardziej naturalne

Przerabianie ogródka pod swój gust 00:41, 21 kwi 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Tez u was tak wietrznie?Dzis rano byly tylko 2 stopnie i przez 3 dni ma pozostac ten bardzo silny wiatr. Brr.

Cudowne zdjęcie, dlaczego ja unikałam białych narcyzy, jakie one piękne
I tulipany liliokształtne, moje ulubione, a mam ich mało
Muszę kupić.
U mnie wieje codziennie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:34, 21 kwi 2020

Do góry
Startują już hiacynty
Lubię ten moment "wykluwania się" na świat

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:30, 21 kwi 2020

Do góry
Kwitnie coraz więcej pierwiosnków

Anna i Ogród 00:24, 21 kwi 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)
I wg mojego projektu a zrobione przez mojego tatę: półka na donice oraz poręcze na dononice.

a to pomidorki które w tym roku siałam już w lutym i zaczynają kwitnąć.

Pozdro kochani - jeśli zaglądacie.

Pomidory ? Szaleństwo !

A ganeczek ozdobiony bardzo elegancko
Bylinowa łąka 00:24, 21 kwi 2020

Do góry
Hardkorowy ciemiernik - zajeżdżony, zdeptany - powstał i kwitnie.

I tawułki z siewek od Sylwii. W czterech kolorach. Bardzo lubię te ich wiosenne kolorki.

I mam pytanie do Sylwii - co to może być?
Wierzbówka kiprzyca, werbena hastata, czy trojeść? Obstawiam wierzbówkę, ale podpowiedz proszę.

I dobranoc, bo rano do pracy.

Ogród z rzeźbą 00:15, 21 kwi 2020

Do góry
Zana napisał(a)

Zagadkę mam. Co to mi wyrosło?

o zagadce dopiero dziś doczytałam - ja to się znam tyle co kleszcz co się w nogę wbije, ale też stawiam na niezapominajki - bo mam i wiem jak wyglądają
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:11, 21 kwi 2020

Do góry
I pozostając w żółcieniach
Bylinowa łąka 00:11, 21 kwi 2020

Do góry
A skoro o różach, to tydzień temu, żeby oderwać się na chwilę od ciężkich robót ziemnych pociachałam dziką różę, która co roku w połowie lata była już prawie bez liści. Wyplątałam z niej powojnika górskiego, który miał się na niej wspierać. Zdecydowałam, że wykopię ją w tym roku i posadzę tam jakiś atrakcyjny krzew - jeszcze nie wiem jaki.
Tak wygląda teraz róża. Pod nią jest rozłożona folia budowlana, która ma wygłuszyć podagrycznik. Może w tym roku uda się uporządkować to miejsce.

A taka jest sterta gałęzi z niej do spalenia.

Moje hortensjowe patyczki wsadzone prosto po cięciu do ziemi. Oby tak dalej.

Za drzwiami do ogrodu... 00:07, 21 kwi 2020

Do góry
W sobotę zrobiona wertykulacja, nawożenie i podlewanie trawnika. Działaliśmy we trójkę( większość em i syn) to w miarę szybko poszło Ale fotek brak. Uwieczniłam tylko rabatę w kroplach ze zraszaczy trawnika, które po zimie trzeba było trochę podregulować.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:05, 21 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U mnie też dwie noce z temperaturą -5 stopni. Ja trawę z wertykulacji wysypałam na rabaty, najpierw cienko, a przed przymrozkiem wysypałam grubiej. Resztę zabezpieczałam szmatami. Boję się o róże, bo mają już młode przyrosty, a ich nie zabezpieczałam.
Dorotko! Trawnik po wertykulacji znów "łaciaty" tzn. miejscami piekny zielony a miejscami gołe placki Pomimo podlewania osłabiony wertykulacją chyba padł. Podsiałam trochę ale nie ma szans aby na taką suszę coś wykiełkowało
Złote słoneczka zostawiam - bardzo je lubię, bo kwitną niezawodnie, nie pokładają się

Bylinowa łąka 23:56, 20 kwi 2020

Do góry
Ponieważ ostatnio było sporo o sadzeniu róż, to pokażę jak dały radę moje świeżaki. Widać po łodygach, że ten mróz, a zwłaszcza mroźny wiatr nie wyszedł im na dobre, ale na szczęście widać już zielone.

Te wyglądają najlepiej. To odmiana Blauwunder 08

I marketowe. Tym wszystkie zielone przyrosty mróz zniszczył.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:49, 20 kwi 2020

Do góry
Kawa napisał(a)

hej te okolice to mi baaaaardzo bliskie wręcz prawie za płotem ...
Oszzz...
Wtedy człowiek jeszcze większego doła i stresa łapie

Kontynuując temat ciemierników... Niestety te szlachetniejsze nie chcą się romnażać, arystokratki jak nic
Ciemiernik Emma też niestety bez potomstwa. Teraz złapał taki ciekawy kolor, powiedziałabym taki lekko różowo-kawowy

Te zwykłe białe nadal kwitną, choc już tak nie gwiazdorzą jak na początku wiosny

Kamila ależ działasz z nową rabatą! A i nowe nabytki roślinne super! Takie nietypowe - i to mi sie podoba!
Bylinowa łąka 23:47, 20 kwi 2020

Do góry
Niespodziankę mi zrobiła szachownica kostkowata. Już myślałam, że zaginęła. Zakwitła też śnieżyczka wiosenna, ale tę muszę przesadzić w bardziej wilgotne miejsce.

Bodziszek żałobny od Anitki odnalazł się jeden.

Zasypane floksy przebijają się do światła, a już myślałam, że je straciłam.

A takie są rosnące dosłownie niecały metr dalej.

Bylinowa łąka 23:39, 20 kwi 2020

Do góry
Piwonie u mnie na różnym etapie rozwoju. Nie wiem od czego to zależy, ciekawa jestem czy zakwitną. Niestety dalej rosną tak gęsto, ale ten rok muszą jeszcze wytrzymać.

Ostrogowiec przezimował bardzo dobrze, nawet siewki znalazłam.

Świdośliwa kwitnie. Na razie jedna z czterech taka wyrywna.

Fiołki pod tawułą Grefenheim w pełni kwitnienia. W końcu je widać choć trochę, choć marzą mi się łany tych pachnących kwiatuszków.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:36, 20 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Samo zdrowie łapiesz z brzóz
Oby wyszło na zdrowie Przynajmniej przez te 2 tygodnie udawało mi się pamiętać aby wypijać 1,5-2 litry wody dziennie. Jeszcze kilka pojemniczków z wodą w zamrażarce i trzeba będzie czekać cały rok
Milko! Zaglądam do Ciebie niekiedy ale czasu na zostawienie wpisu brak a tak pięknie i kolorowo już w Twoim ogrodzie
Ciemierniki zostawiam. Te czarują mnie mocno
Szkoda, że nie chcą się rozsiewać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies