Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 08:46, 29 maj 2020

Helen napisał(a)
Zuza, masz baaaaaardzo uroczo na działeczce.

Dzięki
BasiaLT 11:54, 29 maj 2020

Ależ ci się pięknie wszystko rozrasta. U mnie też trochę popadało ale jakby jeszcze chciało to nie będę protestować.
antracyt 12:55, 29 maj 2020

Ja też mam nadzieję, że deszcz nas będzie nadal regularnie nawiedzał
Muszę przyznać, że w tym roku jakoś się wszystko ładnie wzięło i rośnie w siłę. Bardzo mnie to cieszy
antracyt 21:38, 29 maj 2020

Przejeżdżałam dzisiaj przez Kórnik i coś mi z tyłu głowy szeptało: "zajrzyj do szkółki, zajrzyj do szkółki..." No i zajrzałam. Znalazłam poszukiwany na miejscówkę koło kompostownika Bez czarny Black Beauty Niestety nie wyszłam tylko z nim. Jakoś tak wyszło, że kupiłam też Perowskia i Krzewuszkę Ebony nad Iwory. To dziwny wybór, bo tak naprawdę nie lubię krzewuszek. Teraz zupełnie nie wiem, gdzie ją posadzić. Ładna jest, ale kompletnie nie pasuje mi ma rabaty. Czy krzewuszki dają radę w donicach? Z takimi kolorami mogłaby stać na tarasie.
deszczowymaj 21:49, 29 maj 2020

O jakie fajne zakupy

Krzewuszka bez problemu da radę w donicy miałam kiedyś na balkonie ,przez kilka lat później powędrowała do ogrodu
antracyt 06:21, 30 maj 2020

No to postanowione Teraz jakąś pasującą doniczkę muszę dla niej znaleźć.
mrokasia 07:39, 30 maj 2020

Miałam tę krzewuszkę, jest bardzo ładna . Niestety, uschła mi chyba w tę zimę albo zmarzła ale chyba raczej uschła... Rosła wolno więc jak najbardziej nadaje się do donicy .
antracyt 20:44, 30 maj 2020

To, że nadaje się do donicy to dobra wiadomość. Mam tendencję do zapominania o podlewaniu na tarasie, więc wiadomość o uschnięciu już mniej mi się podoba.
No zobaczymy.
antracyt 10:41, 31 maj 2020

Czy ktoś się wybiera na Letni Targ Ogrodniczy 20 czerwca na terenach otwartych MTP?
antracyt 23:21, 31 maj 2020

Czy u Was też było tak strasznie wietrznie w ten weekend?
Niby w słońcu gorąco, ale na otwartym terenie nie dało się wytrzymać, wiatr lodowaty.
Udało mi się do końca przekopać różankę. Jeszcze tylko dodam obornik i mogę obsadzać
W dziwny sposób reagują w tym roku rośliny. Poprzestawiało im się kwitnienie. Jeszcze nie zaczęła żadna stara piwonia (tylko nowy nabytek powoli rozwija pąk), a już zaczyna róża, która w zeszłym roku kwitła z ostatnimi piwoniami.
Pink Hawaiian Coral

Chyba pomyliłam przy sadzeniu dalie. Przyspieszona Cafe au lait?

Jedyny krwawnik, który u mnie wytrzymał, chociaż jest coraz bardziej miniaturowy.

To miał być bodziszek himalajski, ale wyszła kolejna pomyłka.