Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 22:52, 20 kwi 2020

Do góry
Jeszcze nie zdążyłam pokazać narcyzów, a już tulipany grają pierwsze skrzypce:

Dwa ogrody 22:51, 20 kwi 2020

Do góry
i takie tam

Pszczelarnia 22:43, 20 kwi 2020

Do góry
W tuneliku selery

Czosnek silny

Dwa ogrody 22:41, 20 kwi 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Prześliczne niebieskości i biele

Taaa, białego duużo jest

Pachnący różami, malowany bylinami 22:37, 20 kwi 2020

Do góry
Trzmielom zimno nie przeszkadza.

A teraz pokażę Wam siewkę floksa szydlastego. Bardzo mi się podoba mam nową odmianę

Pszczelarnia 22:35, 20 kwi 2020

Do góry
W szklarni chce już zakwitnąć amsonia, wykopana na jesieni w związku z przebudową rabaty.

Ogród w Tarnowie 22:33, 20 kwi 2020

Do góry
Renowacja starych doniczek

Pszczelarnia 22:32, 20 kwi 2020

Do góry
greglis napisał(a)
Dzień dobry Ewciu, tak wpadłam się przywitać, pięknie tu u Ciebie. Mam nadzieję że odnajdę jaszcze znajome ogrody sprzed kilku lat

Co za niespodzianka!

Dla Ciebie:

Dwa ogrody 22:31, 20 kwi 2020

Do góry
Hanuś, pewnie to nie wzrok tylko przeoczenie
Sadzone b. późną jesienią później kwitną.
Karolina - niech rośnie ku Twojej radości
Kasya - moim zdaniem szkodzi.
Dziewczyny, mam w starym ogrodzie dwie odmiany barwinka, niebieski i fioletowy. Fioletowy wolniej się rozrasta, ale też ekspansywny.
Żadnego nie posadziłabym ani przy różach, ani tym bardziej bylinach. Nie byłabym w stanie go upilnować. Na początku rzeczywiście rosną ładne zwarte kępy, ale wystarczy rok bez cięcia i podrywania - masakra. Chyba, że ktoś planuje go jako typowy zadarniacz, to co innego.

Thalie dla Was, moim zdaniem te "właściwe".

Ogród na glinie 22:31, 20 kwi 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Chciałbym Wam też pokazać starca jaki jest w mojej szkółce. Jest piękny, ale jaka cena!

Ten czyściec jest jeszcze u nas nowością miałam go
tamtym roku w donicy, a szkółki windują teraz ceny na maxa
Co się dzieje z klonikiem? Moje wszystkie puszczają już listki?
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:24, 20 kwi 2020

Do góry
na pierwszym planie cyprysik nutkajski Gloria Polonica a w tle chyba z 15 różnych odmian i gatunków - czyli skromniutka cząstka mojego iglakowego bałaganu

jodła hiszpańska Glauca będzie szyszkować

Ogród w Tarnowie 22:21, 20 kwi 2020

Do góry
Dobry czas na areację trawnika bo jest sucho i sprawnie idzie. Nisko koszę trawę, robię areację i kosiarką zbieram.

Pachnący różami, malowany bylinami 22:18, 20 kwi 2020

Do góry
Elu, skoro hiacynty zagościły u Ciebie, to też będziesz miała prywatną perfumerię.

Kasiu, wiosna spowolniła, u nas obecnie jest zimnawo.

Mariolu, u mnie w tym roku pachną wyjątkowo.

Irenko, floksy u mnie fajnie rosną. Mam nawet nowe siewki

Ula, na szczęscie rabaty mam ściółkowane, to plewienia jest mało. Teraz mam ogród pachnący hiacyntami.

Hiacynty wciąż kwitną i pachną.

Zaczynają kwitnąć drzewa owocowe. Lubię ten czas. To jeszcze młodziaki

Tu na razie jest klepisko.... 22:09, 20 kwi 2020

Do góry
No to moj M zabral głos i stwierdzil ze po co robic schody z przodu jak mozna zrobic z boku i przeciagnac podest do studni i obok miejsce na basen i się smieje ze lezak tam sie zmiesci i nie trzeba będzie brudzic nozek trawą

Dwa ogrody 22:05, 20 kwi 2020

Do góry
GorAnia - narcyzy rosną u mnie w glinie wzbogaconej nieznacznie kompostem
ElaS - kocioł czy parnik, wanna, wanienka zawsze można wykorzystać.
Tulipanami jestem rozczarowana. Chociaż nie wszystkie jeszcze kwitną, to widać efekt suszy, wiosennych przymrozków a także pomyłek.
Urszulla- nie mam miejsca na rodkową rabatę, one też potrzebują dużo wody. Na dwa pamiątkowe muszę jednak znaleźć inne miejsce
Małgosik - taki rok na tulipany, trudno. Jednak są takie, które dały radę i zachwycają kolorem
Milka-Irenko właśnie 90% kupowanych tulipanów to miały być liliokształtne. Będą może ze dwie doniczki.
ewsyg-Ewo, brateczki cieszą niezmiennie, niezależnie od pogody i innych okoliczności
yolka- Jolu, wróciłaś Na razie narcyzy rosną, teraz do kwitnących niby Thalii, które już nabrały więcej bieli dołączają Cheerfulness, kolejne też już się szykują. Pomyśl o narcyzach
Aniu - anabuko sasanki mam, tylko nieco mniej i niższe. Widzę też sporo siewek.

makowa czerwień i malina

Zaczynam po raz kolejny... 22:03, 20 kwi 2020

Do góry
Niestety, na forum mam czas dopiero wieczorem. ☹️ Zdaję sobie sprawę, że potrzeba czasu i wiedzy, żeby tworzyć z sensem.
Tutaj widok ze schodów wejściowych. Te słupki, które są bliżej są do demontażu bo dalej jest już właściwe ogrodzenie. Na wprost rośnie klon, którego mąż chce zostawić. Szambo widać na zdjęciu, około 2m od klonu w stronę ulicy czyli w prawo.

Tutaj widok od strony wjazdu- kiedyś mam nadzieję ułożymy tu kostkę. Po prawej stronie budynek na letniak (jeszcze trzeba wewnątrz trochę prac wykonać) i obok letniaka garaż w budowie- też w tą stronę ma iść kostka od wjazdu.

Tu od strony północnej, od podwórka. Na niedocieplonej ścianie chcemy w lipcu dobudować trochę m2 na klatkę schodową i taras. A ten ganek za tą niedocieploną ścianą to już sąsiadów.

Mam nadzieję, że wyjaśniłam trochę. Jak odpalę laptopa, postaram się zrobić jeszcze jakieś rysunki na planie.
Migawki z ogródka 22:01, 20 kwi 2020

Do góry
Przedwczoraj miałam szczęście, wujkowi udało się kupić dla mnie towar luksusowy.

Dzięki temu dzieci i małżonek mogli na niedzielne śniadanie dostać kolejny luksusowy towar

Większość drożdży zamroziłam.
Podmiejski ogródek 22:00, 20 kwi 2020

Do góry
HannaR napisał(a)

Dobry pomysł.
Ale nie za bardzo to symetryczne? Może pociągnąć prawą niższą półkę jeszcze ciutek w prawo?

Haniu - dzięki za dobre słowo. Twoja opinia dużo znaczy.
Z prawej strony jest miejsce do manewru. Wydaje mi się, że najlepiej by wyglądało, żeby półki miały tę samą głębokość, ale nie mam tutaj spiny na wielką dokładność.
Szczegółowe wymiary zależą jeszcze od tego, co wymyślimy z nasadzeniami i od długości belek, które ostatecznie uda mi się zamówić.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:58, 20 kwi 2020

Do góry
Dziś zorientowałam się, że bergenie zaczynają a i Kanzany coś tam wypuszczają .
Kiedyś będzie tu ogród 21:57, 20 kwi 2020

Do góry
anka_ napisał(a)
Asiu ja też nie ogarniam tych swoich arów.

Na planie 1 kratka to 1 metr.
Na ciemnoniebiesko- linia wysokiego napięcia.
Na jasnoniebiesko- linia energetyczna.
Na różowo- wodociąg.

Asiu teren ma być przede wszystkim mało kłopotliwy. Choć teraz bardziej chodzi o układ ścieżek niz konkretne roślinki. to umożliwiłoby mi szykowanie terenu pod trawnik. No i bardzo bym chciała jakoś 'wlepić' na tym kawałku jakiś żywopłot liściasty.

A potrzebujesz tam ścieżki?
Może zrób trawnik, a na jego brzegu dopiero nasadzenia. Na trawnik można wejść, niekoniecznie tylko po ścieżkach....
Cudne ptaki.
Gruba robota u Ciebie.

zielony to trawnik
kolory to nasadzenia, czarne kropy to drzewa gdzie już linie nie przeszkadzają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies