Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:33, 17 paź 2015

Do góry
Kasiu dziękuje bardzo

Alka u mnie gmina nie mogła dostać dotacji, ale się udało i zrobione pomijam, że wykonawcy to straszne ciarachy, ale ja jestem zadowolony nawet z tej paskudnej studzienki pod płotem przez którą musiałem pół rabaty zlikwidować

Marzenko niestety, lilie sadzę tak dla wygody by po kilku latach było mi łatwo wyjąć je z ziemi bez uszkodzeń, ale lilii tyle się nie sadzi. Do tulipanów jako roślina jednoroczna już 'dojrzałem' byłbym w stanie po kwitnieniu je wyrywać i mieć spokój bo nie znoszę ich zasychających liści dla mnie są obrzydliwe Jednak szkoda mi się napracować i zapłacić za cebule, które wiosną będą już dawno zjedzone.
No i co najgorsze, w koszyczkach nie da się uzyskać tak fajnego efektu i trudniej jest coś wepchnąć w gąszcz, ale po przekwitnięciu wyciągne koszyczki z cebulami i nie będą mnie drażniły na rabatach Jeszcze 100 tulipanów mi zostało, więc źle nie ma.

Paulino już dostały smakołyki. Ogólnie to podejrzewam z nadzeją, że to stary tunel nornicy, którą chyba wypędziłem miesiąc temu i pozostaje mi się modlić by jutro trutka i tunel były nietknięte.
Ja mam taką nadzieję, że w przyszły roku będę tylko zakładał trawnik po pracach z podjazdem i chodnikami

Sebek no nieładnie tak nie poczęstować gości smakołykami jak ja nie znoszę tych stworzeń, skąd one do mnie przychodzą to nie wiem bo z każdej strony domy i zero strat, chociaż podejrzewam, że wieść o 'nadzianej' spiżarni w towarzystwie szybko się rozchodzi
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:32, 17 paź 2015

Do góry
Ja nornicom posadziłem ostatnio stare tulipany - a niech jedzą I znów zapomniałem im cukierki wsypać... Może jutro?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:19, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Poczekamy na festiwal kolorów do wiosny Jednak od czego mamy forum - będziemy wstawiać archiwalne zdjęcia A jak nie to w listopadzie będziemy sadzić ostatnie cebulowe i sprzątać ogrody, w grudniu będzie szał świąteczny, w styczniu zazwyczaj umawiamy się na narty, a w lutym kupujemy wiosnę do domu albo wypatrujemy jej pierwszych oznak w ogrodach Szybko zleci

Dobre podsumowanie Styczeń jakiś taki najmniej przyjemny ale póżniej już z górki
Ogród pod trzema dębami 22:55, 17 paź 2015

Do góry
U mnie też były muchy w cebulach... Narcyzow nie będzie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:28, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Aga, niesamowicie urosły te rośliny - nawet mimo suszy. U mnie było wszytko podlewane, ale przed zimą i tak to co pod dachem dostanie ode mnie coś z węża. Bo jeśli nadal jest u Was sucho to rośliny mogą mieć ciężko z zimowaniem...

Pozdrawiam

Sebek, podlewaliśmy grubym wężem wodą ze stawu, wylaliśmy naprawdę sporo, inaczej większość ogrodu by padła. Ale masz rację, zimozielone trzeba będzie podlać jeśli mało wleje tej jesieni.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:27, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie popadało to sobie złożę zamówienie na krokusy Będzie łatwiej sadzić niż ostatnio - a 12 groszy za cebulkę to żal nie wziąć Jak chcesz możesz się dołączyć

A kysz ! w przyszlym roku za duzo zmian na wiosne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:19, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Marzenko, pomimo opadów śniegu był u nas jak na razie JEDEN przymrozek! To cud Nawet tak bardzo wrażliwe na niskie temparatury kanny są lekko muśnięte, także właściwie gdyby nie śnieg to nadal byłoby babie lato Moje The Fairy wypuściły mnóstwo pąków i sukcesywnie otwierają kolejne kwiaty - w zeszłym roku z tego co pamiętam kwitły do Świąt Tylko jednej hortensji serrata się mocniej dostało mrozem, Anabelle są nadal pistacjowe, a Silver Dollar ciągle różowieją Dziwna ta pogoda w tym roku

a moje hortensje "jak jeden mąż" wszystkie zbrązowiały ....
Mały ogród Kasi 22:18, 17 paź 2015

Do góry
Sebek wianek z róży robi się raz dwa. Najdłużej trwało oskubanie kolczastego krzaka z owocow
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:06, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

W Katowicach raz byłem między blokami i zostały dwa kartony, chyba znów się tam wybiorę I do paru innych Tutaj Janin jest mnośtwo

Niby Śląsk a jaka ta Janina popularna Nie wiedziałam, że to śląskie imię

U mnie też sporo Janinek ale cebul już nie mają.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:05, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Kurcze ładne te róże...

To żeby Cię pokusić...
Crokus rose

Soeur Emmanuelle - Dieter Muller

Queen of Sweden

Stephanie Baronin zu Guttenberg

Ogródek Iwony 21:59, 17 paź 2015

Do góry
Swoje ID też wiosną zgoliłem - i to mocno Odbiły, choć nie wiem do końca czy to było dla nich takie dobre, bo takie jakby stłamszone są w tym roku... Może to też moja wina, bo kilkanaście sadzonek na chyba 70 podzieliłem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:57, 17 paź 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Sebek pospiesz się Chyba, że mieszkasz tam gdzie mało osób zainteresowanych cebulami. U mnie już dzisiaj pustki...

W Katowicach raz byłem między blokami i zostały dwa kartony, chyba znów się tam wybiorę I do paru innych Tutaj Janin jest mnośtwo
Mały ogród Kasi 21:55, 17 paź 2015

Do góry
Ależ tu dzieła powstają

Wianek z róży po prostu powala - tylko sobie wyobrażam jak bardzo był pracochłonny.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:53, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Mus na Janinę napaść

Sebek pospiesz się Chyba, że mieszkasz tam gdzie mało osób zainteresowanych cebulami. U mnie już dzisiaj pustki...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:51, 17 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

400, 500 sztuk!!!
To z czym ja do ludzi
To ja sobie jednak w donicy posadzę
Jeszcze raz powiem ... pięknie to u Ciebie wygląda
Dziękuję

W donicy szafirki wyglądają bajecznie Będzie Pani zadowolona

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:45, 17 paź 2015

Do góry
Kurcze ładne te róże...
Leśne Wzgórze 21:09, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak ja dawno zająca nie widziałem!

Musisz koniecznie przyjechać
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:07, 17 paź 2015

Do góry
Aga, niesamowicie urosły te rośliny - nawet mimo suszy. U mnie było wszytko podlewane, ale przed zimą i tak to co pod dachem dostanie ode mnie coś z węża. Bo jeśli nadal jest u Was sucho to rośliny mogą mieć ciężko z zimowaniem...

Pozdrawiam
Leśne Wzgórze 20:57, 17 paź 2015

Do góry
Jak ja dawno zająca nie widziałem!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:47, 17 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Na tym zdjęciu w ogóle nie widać u Ciebie jesieni
Jaka to róża?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies