Przesadzony wiaz Argenteovariegata, docelowo bedzie ładnie rozswietlal cien swoimi jasnymi listkami. Jeszcze biedak ale patrzac ze kupowalam go z z 1 galazka to ma potencjał, drugi ma łądniejsza forme ale nie bede zamieniac.
Deren pagodowy Variegata, ta cala gora to tegoroczny przyrost, chyba w koncu znalazl odpowiednia miejscowke, zakotwil sie ruszyl. Chociaz przy takim tempie bedzie chyba ciety docelowo
Poranny widok na bajoro, wyjatkowo w tym roku wody po brzeg. Odkorkowali wpusty i wszyscy zadowoleni. Owady, ptaki i pozostale zwierzaki traktujace bajoro jak wodopoj.
to zaledwie ulamek tego co rosnie, sa to moze ze 3 krzaczki, pieknie kwitna ale musza byc wpasowywane miedzy krzewy, bo brzydko dolem wygladaja, zreszta podobnie jak pysznogłowki. Trzeba je czyms podsadzic
Prawie wszystkie juz zakwitły-jeszcze limeligty nie do końca
Ta, o którą pytasz to zapewne Wim's Red. Jest biała-tak zupełnie biała. Najwcześniej startuje i najszybciej sie przebarwia na róż
Niby malutki, ale jednak piszą, że do 3 metrów. U mnie był w głębokim cieniu i listki ładne, błyszczące, ale szalonych przyrostów nie widzę. Jeśli przyspieszy, to znów będę musiała go przesadzić...no zobaczymy.
Scewola wiosną przy kupnie może furory nie robi, ale szybko nadrabia i zachwyca do jesieni
A do tego daje radę w tych upałach na południowo zachodnim balkonie
Na tej foci pojedyncza roślina
Kolory są od białego przez różowy po fioletowoniebieski do tego nie wymaga niczego prócz podlewania ważne by nie w słońcu i od czasu do czasu z nawozem do balkonowych
Nie wymaga żadnego czyszczenia i silne wiatry jej nie łamią, najwyżej odwracają gałązki
Halinko przeczytałam, u mnie podobnie z flokasmi, miałam 5 odmian - białe, jasnoróżowe, fioletkowe, ciemne i róż z białą obwódką, teraz zostały 3, białe, ciemne i różowe.
Mam wrażenie, że te odmianówki wyglądają tak w pierwszym pokoleniu a potem wracają do pierwotnej formy. Ewentualnie zapyliły się między sobą i ujednoliciły, co nie dotyczy białych i ciemnych, ciekawe...
Basiu właśnie widzę, że różowe takie silne a wysiałam w kuwecie budowlanej, bo zanim posadzę na miejsce stałe, chciałabym widzieć jakie kolory mają
Lidzia dzięki ja też z paczki mix
Aniu dziękuję, wydaje mi się, że nie traktuje ich niczym specjalnym mam dość dobrą ziemię używam od czasu do czasu obornik w granulkach, czasami wiórki rogowe, czasami zrobię gnojówkę z byle czego. A jak susza to podlewam co 2 - 3 dzień wodą ze studni (odprowadzam tam też deszczówkę)
Suszenie ziół trwa, mam już cytrynową melisę, pokrzywę, teraz trzecia taca kwiatów nagietka, niedługo mięta będzie
Trwa mała rewolucja, zdjęcie skraca, ta rabatka ma pół m szerokości. Mur nagrzewa się latem i wysusza kwiaty zanim dojrzeją w sposób naturalny. Wykopałam lilie, białe i czerwone, irysy syberyjskie, trochę liliowców. Teraz będą tam same sucholuby, materiał już mam tylko przenieść