Ja też sypałam bardzo dużo torfu rodkom. Dosypię teraz jak będę sadzić żurawinę. Sprawdzę przy okazji Ph, aczkolwiek słabo wierzę tym wszystkim miernikom.
Patrycja, to Golden Spirit??? Powiedz prosze gdzie kupiłaś tak dużą sadzonkę???ja szukam i szukam i wszędzie same małe przykurcze z tej odmiany że już zaczęłam go odpuszczać a miałam go wrysowanego w rabatę i nawet do męża mówiłam, że chyba nie znajdziemy wiekszych egzemplarzy niż 3witki na krzyż...
Za swojego dałam 40 zł stacjonarnie 25 minut drogi autem ode mnie. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale miał już taki rozmiar, że widoczny na rabacie jest. Zakup przypadkowy przy okazji dużych drzew. Potrzebowałam akurat czegoś w tym kolorze do tamtego miejsca.
Tutaj fotki z września. Miałam jedną sztukę w żeńskiej potem dokupiłam dwie kolejne. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nic nie obcinam, nic się nie wysiewa, puchato przyrastają im średnice. Jedynie przy pieleniu jak zaglądałam pod spodnie liście to są przyschnie, ale przykrywają je nowe przyrosty i nic nie widać.