Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:20, 25 maj 2020

Do góry
vita napisał(a)

Zabudowę tarasu buduję, od lutego. Mam nadzieję, że to ostatnia inwestycja w moim życiu. Zakończenie w lipcu, może?

Świetnie i ile nowych możliwości
Kamasaja cudowna, może i ja na nowo je posadzę
...i czadowa donica na ostatniej fotce
Przerwa na kawę... 06:11, 25 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
U was home office, u mnie garden office - w takich okolicznościach przyrody uczyłam się ustawień nowego CMSa, a co mi tam dopiero lekki deszczyk mnie przegnał.

Teraz pozostaje pytanie co powinno tam być pod nogami i jak rabaty przekształcić.

A teraz po tej imprezie poleżakuję…
Jest mega!

Ja bym rozplenice my z obu stron dała, żeby cię miziały po stópkach
Przerwa na kawę... 06:08, 25 maj 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Inka, mój czosnek, to same liście.. wywalam go, jak uraczy mnie swoim kwitnięciem w tym roku (widać maleńką główkę i niewiele większa zakwitnie). Czy z tych polecanych czosnków, masz sprawdzony ten, który ma najmniej liści?

Basia, u mnie do tej pory i Purple i Krzysztofy rosły jak gooopie…
Aż tu nagle w trzecim roku połowa Krzysztofów poszła w liście. Chyba taki rok, nigdy tak nie było.
Liczę, żr za rok się chłopaki opamiętają…
Ogrodowe marzenie Mrokasi 05:58, 25 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

Śliczna ta zielenina, i cienista i frontowo-grabowa. A możesz mi napisać co to jest? Wygląda jak czosnek, ale liście ma inne.
Raczkujący ogród u Gosi ;) 01:07, 25 maj 2020

Do góry

Jest jak jest...z uwagi na brak czasu niestety nie jest wszystko na tip top ale małymi kroczkami do przodu
Ptasi gaj 00:33, 25 maj 2020

Do góry
CD

Tutaj przy kostce też pielenie. Kostka granitowa beznadziejna wąska ktoś mi kit sprzedał i teraz co roku tak mam nie można tego wymienić bo siatka założona. Zresztą jak ogród wśród łąk i pól to tak jest nasiona się sieją te chciane i nie chciane.

Na koniec chciałam pokazać takie coś spadlo na mnie z drzewa podobno co dopiero z kokona wyszło po skrzydłach syn poznał bo ma skrzydełka sklejone i jeszcze nie rozwiniętą. Duży owad ok 4 ćma.

Ptasi gaj 00:19, 25 maj 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
O ten brzeziniak Elu z tą soczystą trawką wygląda rewelacyjnie powiem ci zainteresował mnie ten dąb, aże jeszcze w kolumnę rośnie to już wogóle super sprawa, spisałam nazwę, to będę szukać orliki w tej ilości wymiatają, ja teraz poluję na czysto białe U nas od wczoraj co jakiś czas leje, dobrze bo sucho już było, może coś więcej popada to przynajmniej by zbiorniki napełniło, coby na podlewanie było pozdrawiam Elu

Witaj Monia

Nie wiem czy białe orliki są te moje to ecru są ładne nie powiem, ale wydają mi się jakieś małe kwiatki względem tych różowych.
Na tej rabacie orlikowej nastąpią zmiany tylko czekam aby przekwitły część chore przenieść w inne miejsce. Te różowe mam wszędzie rozsiewają się i rosną gdzie popadnie.
Czasami się zastanawiam jak ja mogłam to wszystko sama znieść w reklamówkach. Oprócz drzew i krzaków.

Poniżej klony pięknie się przebarwiają na biskupi kolor jesienia. Teraz mają bordowe ogonki ktoś mi metki pozdejmowali i zapomniałam nazwę. Ft

Ten kopiec po prawej stronie foty bedzie cały różowy. Po prawej stronie biala gaura. Różowa zamówiona czekam na przesyłkę

Mam też i tak. Ta rabata mi sen z powiek spędza ale jeszcze będzie czysto i nowe nasadzenia. Najpierw pielenie i kora.

Ostatnie tulipany kwitną bylo ich więcej ale nornice zaatakowały.

Podmiejski ogródek 00:10, 25 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

na najwyższej kwaterce pojawiły się dwa cisy i trochę bylin z innych miejsc ogrodu - oczywiście, jak to ja, nieustająco sadzę za ciasno

Ojejuuuu!!! Ale żeś tu dobra nawsadzała!
Podmiejski ogródek 00:03, 25 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

Uwielbiam takie światło w ogrodzie. Potrzebujesz na tych rabatach jeszcze dużych liści: astilboidesa, rodgersji, rabarbaru.
Spóźniłam się trzy minuty z życzeniami: najlepszego
Ptasi gaj 23:54, 24 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Elu ja też lubię się rozpisać ,ale czasem po prostu nie mam za dużo wolnego czasu ,a chcę zaznaczyć ,że byłam ,wszystko obejrzałam itp....

ten zagajnik brzozowy przy skalniaku masz bardzo piękny -brzózki już duże urosły
i mam tego dęba ,ale mój ma może 80 cm cieszę się ,że taki wąski rośnie ...

Urośnie 80 cm to spory mój to był liliput. EM jak zobaczył bo był go odbierać to powiedział do pana ze szkółki czy się nie pomylił bo przyjechał.po drzewko a nie po badylka w doniczce. To była nowosc kosztował bardzo duzo.
Niedaleko mojego osiedla rosną piękne buki czerwone i zielone też wąskie i duże. Te zielone pięknie się przebarwiają. Zrobię fotki to dam znać warto mieć je w ogrodzie.

A to moje Buczki. Po prawej uratowany rododendron w zeszłym roku

Róże ruszyły u mnie. Werbena patagońska samosiejki też pełno przy kostce znowu trzeba poprzesadzac. Ciągle coś się dzieje.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 23:52, 24 maj 2020

Do góry
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć mi co dolega mojemu rododendronowi oraz mini-kiwi (zdjęcia w załączeniu) oraz jak mógłbym im pomóc ? Będę wdzięczny za pomoc.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:51, 24 maj 2020

Do góry
Zdrówka, szczęścia i równych rabatek bez chwaściorów Asia!!!
Cmokam!

Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 23:37, 24 maj 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)

Klon i bergenia

Jak byłam w ciąży, to dużo nagle bab brzuchatych widziałam dookoła. Nie żeby ich było faktycznie więcej, tylko ja je bardziej zauważałam. Aktualnie myślę o bergenii i teraz zaczynam ją wszędzie widzieć i do tego w moich ulubionych ogrodach A tutaj do tego pod gienkiem! A zastanawiam się właśnie czy jej pod mojego nie dać

Madzia pięknie masz. Zazdroszczę Ci Twojego zmysłu, tak to komponujesz ładnie!
Ptasi gaj 23:35, 24 maj 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Zagajnik brzozowy przy altanie cudny
Orliki przepiękne bardzo mi się podobają, już mam na nie miejscówkę

Witam Wiolu

Cieszę się, że ci się podoba u mnie. Orliki to od Sylwii muszę do niej napisać niech zobaczy.

Tuje i brzozy to pierwsze nasadzenia na dzialce. Brzozy mają ok 12 lat u mnie były kupione większej 2,5 m ale woreczki. Długo siedziały w ziemi aby ruszyć zresztą miały tam bardzo mokro bardzo często stały w wodzie 2010 rok powodzie i ulewy. Podsypalismy teren i od razu ruszyły co niektóre chciałam wyrzucić bo przesadzić za duze.
Ogrodnik powiedział mi aby je podsypać ponieważ korzenie mają prawie na wierzchu jak pajenczyna i jak kazał tak zrobiłam prawie 40cm ziemi i korzenie znowu sama wierzchu. PODLEwam je Teraz jak czyściliśmy oczko to woda popłynęła pod brzozy ok 5 M3 wody trawa czarna a rośnie kosze co 3 dni.

Mam jeszcze brzozo w innym miejscu jakaś odmiana że maja grubasne pnie a mają 8 lat.

Szmaragdowy Zakątek 23:28, 24 maj 2020

Do góry
i owocowo...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 23:27, 24 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Agnes Smith

Jak wygląda Agnes Smith w całości?
Szmaragdowy Zakątek 23:26, 24 maj 2020

Do góry
kwitnąco

Szmaragdowy Zakątek 23:24, 24 maj 2020

Do góry
hosty o tej porze roku są cudowne

Za drzwiami do ogrodu... 23:23, 24 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U mnie też zimny wiatr. Temperatury w dzień też dość chłodne. Przymrozków nie było, ale noce chłodne. Mogłoby już się ocieplić.
Pięknie uchwyciłaś iryski

Chyba się w końcu ociepla I deszczyk dzisiaj solidny, wszystko rośnie w oczach
W ogrodzie muszę uruchomić rzygacz, może już prognozy przymrozkami straszyć nie będą?

Szmaragdowy Zakątek 23:22, 24 maj 2020

Do góry
Troszkę wiosny, słońca i koloru....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies