Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Miłkowo - sezon 2016-2022 00:59, 19 cze 2017

Do góry
Milus dzieki za odpowidz. Widze pieniek rozy. Na zdjeciach jak krzak od ziemi bardzo ladny. Spróbuj wyslac i dowiedz sie jej nazwy.
Ogród z uśmiechem 10:08, 18 cze 2017

Do góry
Witam. Jolu wszystkiego najlepszego. Piekna pogoda wiec milego dnia. W zalaczeniu irysa wysylam dla ciebie z mojego ogrodu.

Mirkowy ogród (początki) 00:45, 18 cze 2017

Do góry
W poprzednim wpisie strzeliłam byka ma byc źywoplot a nie rzywoplot musialam wtedy nie myslec.

Mirka piekna ta szalwia muszkatalowa. Dziekuje za trawki takke ladne tak szybko urosly takie juz dorodne.
Tak sie nieraz zastanawiam jak ty to wszystko ogarniasz tu siejesz, tu flancujesz do doniczek, potem do gleby i to tylko w "łikendy" to jest nie mozliwe.

Juz przyjechalam i jutro jade na działe. Podobno roze kwitna chwasty do kolan bo padalo i jest cieplo. Bede w zywiole, ale moga mi na widok tez rece opasc i nic nie bede robila.
Wiesz przez te kilka dni to tak sie rozleniwilam, poprzestawialy mi sie godziny. Ide juz spac.

Gożdzikowa - wiejski ogród 00:22, 18 cze 2017

Do góry
Oj Basiu juz po baletach weselnych. Przyjechalam godzine temu. Skolowana bo ponad tedzien mnie nie bylo. Jutro jade na wlosci ogrodowe. Pewnie chwasty do pasa, bo emus nie dotyka sie pielenia tylko trawniczkiem sie zajmuje.

Kosil w srode wiec znowu bedzie dzisiaj kosil. Padal deszcz to wszystko rosnie.
Moje nozki wytrzymaly. Po polnocy to na bosaka sie tanczy najlepiej. Pozniej buty w reke i do pojazdu.
Gorzej z glowa bylo i jest, ile mozna popijac chora jestem od tego, nie przywyklam do takiej ilosci. Na procenty patrzec nie moge.
Dobrze, ze juz w domu. Odchudzanie od poniedzialku a abstynencja natychmiast.
Zagladałam Basiu na forum caly czas.

Wiesz dzisiaj widzialam orszak weselny po poludniu i wspomnialam o Tobie, ze ty tez dzisiaj balujesz.

Krokusowy zakątek 00:04, 18 cze 2017

Do góry
Witam. Przyszlam do ciebie z watku o rozach. Tez mam roze Gartenspas jest to pkekna roza zmieniajaca kolor z lekkim zapachem. Kwitnie od czerwca az do mrozow. Mam 3 szt ktore kwitly w zeszlym roku nieustannie. W tym roku wiosna musialam je przesadzic inna koncepcja i 2 szt troche slabsze ale dochodza do siebie.
Zauwazylam na watku o rozach, ze ma liscie chore czarna plamistosc. Opryskaj bo sie rozlej grzyb na inne roze. Zreszta profilaktycznie powinnas pryskac co 2 tygodnie na zmiane preparatami grzybobojczymi.

Horty wanilki wg mnie sa najpiekniejsze u mnie tez juz maja zalazki kwiatow.

Poza tym masz piekny dom ogrod zaczatki tez, zachecajacy do odwiedzin.
Ja w tym roku warzywnika nie mam niech odpoczywa dobrze mu zrobi. Zasialam na nim gorczyce.
Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 22:46, 17 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka, tej wiosny jeszcze same kataklizmy. Narób fotek.
Może od jakiegoś szkła się zapaliło, bo wiesz słońce mocno świeci to mogło się zajarać. Chyba nie specjalnie ktoś podpalił.
A może konkurencja truskawkowa. Ludzie to okropne stworzenia, za pieniądze jeden drugiego zamordował.
Elu dziś się natyrałam na działce posadziłam już wszystkie sadzonki co z nasion miałam.
No muszę ci się pochwalić

Turzyca włosista FC
Wiosna 2016r.

Wiosna(maj)2017r.

I dzisiejsza fotka.

Jeden sezon wystarczy aby mieć mnóstwo swoich sadzonek
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:07, 17 cze 2017

Do góry
Milka czy to ta sama roza na 3 focie od gory o ktora wczesniej pytalam.
Jak inna to podaj nazwe. Albo zrob zdjecie w zblizeniu to znajde jak sie nazywa. Bardzo ladna i prosze postaraj sie.

Ta sama i nie mam nazwy, wyślę foto do Rosarium, może oni rozszyfrują
Jak usunęłam stamtąd firletki, róża poszła jak burza, one ją tłamsiły.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:31, 17 cze 2017

Do góry
Milka jeszcze raz pisze odnosnie tej rozy. Przeciez ona nie jest na pniu zobacz wpis 13 czerw 16.07 odpisujesz BasiL roza obok jasminu rozowa. Ona sie powtarza na kilku fotach.

Zob foty ktore wstawila Danusia na str 776 na przeciwkoo jasminu i na ostatniej focie z 16 cz godz 22. jest jeden krzak tej rozy czy to jest to samo.
Jest bardzo ladna cala w kwiatach.
Ogród od zera 23:38, 16 cze 2017

Do góry
Witam. Twoja dzialka to ta z domem i plotem. Podaj ile m2.

Zaloz sobie podpis bo nikt nie bedzie do ciebie zagladal. Jak moj na dole z twoimi namiarami.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:17, 16 cze 2017

Do góry
Milka czy to ta sama roza na 3 focie od gory o ktora wczesniej pytalam.
Jak inna to podaj nazwe. Albo zrob zdjecie w zblizeniu to znajde jak sie nazywa. Bardzo ladna i prosze postaraj sie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:22, 16 cze 2017

Do góry
Jeszcze raz. Oddech zapiera nic dodac ni ujac. To chyba ta sama roza co na tej stronie fota z Danusia.
Milcia masz uwodzicielski wyglad. Najwazniejsza jest zawsze pogoda aura i miec na czym oko zawiesic, reszta to dodatki.
Pozdrawiam milej niedzieli z goscmi.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:21, 16 cze 2017

Do góry
Witam Milus. Jestem na stronie 769 na focie z jasminem jest maly krzak z rozowymi kwiatkami co to jest. W zblizeniu nie rozpoznaje.

To róża NN, na pniu, cudna, miała być biała na pniu, pomyłkę Rosarium zrobiło i mam to, super omyłka
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:09, 16 cze 2017

Do góry
Witam Milus. Jestem na stronie 769 na focie z jasminem jest maly krzak z rozowymi kwiatkami co to jest. W zblizeniu nie rozpoznaje.
Nieśmiałe pierwsze kroki 12:44, 15 cze 2017

Do góry
Witam Elka. Masz piekny teren, ale trzeba ogrod bardzo przemyslec szczegolnie skarpe. Gdyz cala woda po ulewie bedzie u ciebie i wszystko zmyje.
Nie rob wszystkiego zaraz natychmiast najpierw ppmieszkaj i zobacz jak sie teren zachowuje podczas upalow, ulew, zima itd. Gdyz lepiej budowac niz przebudowywac.
Przejrzalam caly watek Toszka ma racje. Podzel ogrod na kwartaly i planuj w tych kwartalach. Nasadzenia rob nie pojedyncze lecz grupowe.
Tuje tak luzno posadzone nie zahamuja wistru.
Swoja dzialke mam na wyjatkowym wygwizdowie i posadzilam tuje gesciej brabanty bardzo szybko risna.
Tez mam gline. 2 sztych łopata mam ziemi reszta glina nie wszedzie jest jednakowa warstwa gliny. Nieraz udaje sie przebic przez gline i jest piasek moze u ciebie jest tak samo.

Moglabym jeszcze duzo napisac, ale to wieczorem odnosnie zdrenowania skarpy.
Mirkowy ogród (początki) 16:14, 14 cze 2017

Do góry
Od peta mogło się zapalić. Zbieracze to gamonie nie mysla.
Rzywoplot dorośnie najwyżej do sadzisz po dwóch tygodniach będzie wiadomo.
Gożdzikowa - wiejski ogród 17:35, 13 cze 2017

Do góry
W przerwie przed nastepnym fikołkiem - Alhymist przepiekna juz mam zamowiona na jesien. Pa

ha ha to ty jeszcze fikasz ..mówilam nie żałuj nóg i gardła ..ale zeby tyle dni?
Mirkowy ogród (początki) 14:57, 13 cze 2017

Do góry
Może od jakiegoś szkła się zapaliło, bo wiesz słońce mocno świeci to mogło się zajarać. Chyba nie specjalnie ktoś podpalił.
A może konkurencja truskawkowa. Ludzie to okropne stworzenia, za pieniądze jeden drugiego zamordował.
U mnie tfu tfu tfu kataklizmu nie było.Wiesz em rano był na działce sąsiad sypał słomę pod truskawki tak się pyliło że em się zawinął do domu.Oni zostali na polu a co potem to jeden Bóg wie.
Mirkowy ogród (początki) 14:19, 13 cze 2017

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 11:02, 13 cze 2017

Do góry
Mirka gorczyca tez jest dobra na nawoz zielony. Szybko rosnie i mozna kilka razy wysiac w ciagu sezonu.
Pozdrawiam
Wiem Elu w tamtym roku siałam gorczycę i grykę teraz zasiałam facelie ale ona słabo rośnie na moich piaskach.W weekend em przeleci glebogryzarka i posieje gorczyce.Próbowałam też z łubinem ale on też marnie rośnie.

Powiem ci jeszcze że przyjeżdżam w weekend na działkę przez miedze sąsiad ma truskawki z daleka wydawało mi się że jakby kawałek spryskał ale jak z em przeszliśmy bliżej to okazało się że spalone(ktoś podpalił) tym również mój nowo posadzony wiosną żywopłot spalonswy.Ręce mi opadły Czy odrosnie?
Ogród za grosze 23:29, 12 cze 2017

Do góry
U ciebie juz takie piekne roze kwitnace.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies