Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 11:58, 17 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka coś niesamowitego wyczyniasz w swoim ogrodzie, przepięknie się zmienia.
Sama często podglądam tylko wątki bez wpisu, bo albo się nie znam i nie wiem co podpowiedzieć, albo czas ogranicza, a dzieje się dużo , ale ilość kliknięć musisz przyznać imponująca jest Macham

Ewuniu, w imieniu ogrodu - dziękuję.
Co do wątków, masz rację - nie da się wpisać u wszystkich, zajmuje to sporo czasu, czasami potrzebujemy inspiracji albo zobaczyć, co nowego w ulubionym wątku. Ja też czasami tylko zaglądam, zwłaszcza z telefonu - źle się z niego pisze
Ogródek Iwony 11:53, 17 lip 2015

Do góry
Wyobraźcie sobie, że od kilku dni mam wyrzuty sumienia, że nie mam czasu wejść na inne wątki. U Madżenki nie byłam chyba od tygodnia
Więc postanowiłam wczoraj nadrobić u Małej Mi i zasnęłam nad obrazkiem cudnej róży
Jak goopia siedziałam, a właściwie jak królewna leżałam z laptopem w łóżku i nadrabiałam na wątkach - ostatni wpis o 3.00 (proszę na mnie nie krzyczeć, M by mi dał siedzenie po nocach )
Więc rano, zamiast wstać, jak Pan Bóg przykazał, ja odsypiałam zarwaną noc. Potem telefon i godzinna rozmowa - jak mi się fajnie gada z bratową , więc teraz dopiero sobie kawkę zrobiłam i siadam na chwilkę

Potem lecę szpachlować ściany w pokoju po wczoraj zerwanej tapecie przez córcię. Na gwałt potrzebuję odświeżyć jeden pokój. Nienawidzę malowania.
Ogródek Iwony 11:48, 17 lip 2015

Do góry
Już jestem - na chwilkę
Matko kochana, prawie jak u Danusi
Zamieszałam, że nikt nie zagląda, a tu tyle wpisów. Przepraszam, ze musieliście listę obecności podpisać.
Bardziej mi chodziło o to, że nam się czasem wydaje, ze nikt nie zagląda, a jesteśmy podczytywani.
I czasami trzeba się dobrze zastanowić, co się pisze, bo czytać może nas każdy.
Oby dobrze o nas myślał ten, kto nas "czyta".

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:40, 17 lip 2015

Do góry
Sebek, macham i lecę malować pokój. Dziś mam dzień nieogrodowy - a ogrodu pragnę
Mój ogród pod górkę... 09:55, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A po korę go wysyłałaś ?

wysyłałam nieraz, ale on jakiś niedomyślny, nawet wczoraj dzwonił z obi czy coś chcę, no mówię chcę ale jak nie widzę to nie wiem co, no i nic nie kupił
Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:29, 17 lip 2015

Do góry
Witaj. Zachwyciła mnie twoja lawendowa. Zaznaczam sobie twój wątek, abym mogła pozwiedzać twój ogród. Ładnie u ciebie.
U BusyBee w ogródku... 09:28, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj. Weszłam do ciebie chyba pierwszy raz i sié zachwyciłam. Właśnie tego cyprysika groszkowego chciałabym mieć, a w szkółce nie wiedzą o co się pytam. Jaka jest jego pełna nazwa?
Tworzysz piękne rabaty. Muszę sobie pochodzić po twoim królestwie i czegoś nowego się pouczyć. Pozdrawiam.

Jak nigdy nie byłaś, to witam cieplutko ja u Ciebie byłam na pewno, ale nie wiem, czy coś pisałam masz przepiękny ogród i nie wiem czego mogłabyś się ode mnie nauczyć Ale zapraszam serdecznie

Tego cyprysika polecała kiedyś Danusia. Mój to Cyprysik groszkowy "Sungold". Ja też go polecam
tu o cyprysiku
U BusyBee w ogródku... 09:20, 17 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Larissa i pomponella i reszta świata

Witaj. Weszłam do ciebie chyba pierwszy raz i sié zachwyciłam. Właśnie tego cyprysika groszkowego chciałabym mieć, a w szkółce nie wiedzą o co się pytam. Jaka jest jego pełna nazwa?
Tworzysz piękne rabaty. Muszę sobie pochodzić po twoim królestwie i czegoś nowego się pouczyć. Pozdrawiam.
Ogródek Iwony 08:57, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hm, ciekawostka. Cos testowałam. 174 kliknięcia na stronach mojego wątku przez ostatnią godzinę, 726 kliknięć przez dobę i żadnego wpisu. Dziś wieczorem prowadziłam monolog. Dobrze, że za pomocą pisma obrazkowego.

Ja jestem prawie codziennie bo od Twojego wątku zaczynam przegląd forum bo jakże by mogło być inaczej ale nie zawsze się wpisuję No proszę fajny ogród to ile wejść i zdjęcia i porady i pomocne linki i fajne dyskusje o roślinach,dużo można się u Ciebie nauczyć więc kliknięć duuuuuuuuużo I super,o to chodzi
A co tam planujecie porobić w ogrodzie przez weekend? E-musia będziesz mieć w domku?
Miłego dnia
Ogród na górce w zakolu wiślanym 08:43, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, skąd masz taki łan jeżówek? Wzdycham do nich

Iwonko, ja też.
Pięknie się rozrosły z jednego kłącza.
Już myślę o kolejnych.
Ogródek Iwony 07:52, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

W promykach zachodzącego słońca stipa świeciła

cudnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:04, 17 lip 2015

Do góry
Fajne kameralne spotkanko.
Dwa dni u ciebie nadrabiałam. W nocy nad obrazkami zasnęłam u ciebie. Teraz dokończyłam czytanie.
Myślałam, że więcej fotek żółto- pomarańczowych róż znajdę.
Wczoraj obfociłam okolice ognistej rabaty.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 07:03, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, koniecznie daj w róg na podwyższeniu hortensję. Wielkości się nie bój. Nie robisz ogrodu dla krasnoludków.
Z prawej strony masz chyba kulę bukszpanową? Ja bym tam dała liliowce w dużej ilości, np. 4-5 sztuk w ulubionym kolorze. Jak przekwitną, za trawę będą robić. Na inspirce też są tam jakieś kosaćce czy coś.
Zobacz, ja mam w kupie te zwykłe, takie babcine - nie wiem, jak się nazywają. Dają czadu od początku wiosny - najszybciej przyrastała zieleń i kwitną już miesiąc. Nie wiem tylko, czy kolor pewnie nie ten, więc byś musiała pomyśleć o innych.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/915185/original.JPG
A w Pęchcinie zachwyciły mnie żółte i czerwone posadzone w masie:

Hortkę dam tę co mam i zobaczymy, jeżeli będzie za niska to wymienię w następnych latach.

Wokół oczka rosną azalie japońskie, które chce przycinać na kulę.

Wiem że liliowce pasują, macie rację tylko ja jakoś nie jestem do nich przekonana, liście nie za bardzo mnie kręcą, a kwiaty są bardzo krótko. Pomyślę. Dzięki Iwona.

No i mam nadzieję, że tą nocną aktywność odeśpisz.
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 02:49, 17 lip 2015

Do góry
Ewuniu, zdrówka życzę. Trzymaj się.
Ogródek w którym klon osłupiał:) 02:13, 17 lip 2015

Do góry
Gosiu, koniecznie daj w róg na podwyższeniu hortensję. Wielkości się nie bój. Nie robisz ogrodu dla krasnoludków.
Z prawej strony masz chyba kulę bukszpanową? Ja bym tam dała liliowce w dużej ilości, np. 4-5 sztuk w ulubionym kolorze. Jak przekwitną, za trawę będą robić. Na inspirce też są tam jakieś kosaćce czy coś.
Zobacz, ja mam w kupie te zwykłe, takie babcine - nie wiem, jak się nazywają. Dają czadu od początku wiosny - najszybciej przyrastała zieleń i kwitną już miesiąc. Nie wiem tylko, czy kolor pewnie nie ten, więc byś musiała pomyśleć o innych.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/915185/original.JPG
A w Pęchcinie zachwyciły mnie żółte i czerwone posadzone w masie:
Ogród na górce w zakolu wiślanym 01:13, 17 lip 2015

Do góry
Reniu, skąd masz taki łan jeżówek? Wzdycham do nich
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 01:01, 17 lip 2015

Do góry
Bergenia się rozrośnie, więc chyba za blisko, przesadzisz jesienią (wrzesień może być)
Ładna jest
A ja po nocy nadrabiam zaległości. Kostki ładne, ja moją też dziś cięłam, tylko po zewnętrznej i w poziomie.
tutaj rodzeństwo twojej bergenii - w trakcie pielenia
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/91/915179/original.JPG
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 00:53, 17 lip 2015

Do góry
Edit napisał(a)

Jak pięknie. Zawsze jak wchodzę, znajduję cudny ogród. Pozdrawiam
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 00:48, 17 lip 2015

Do góry
Tuje Danica ok. 20 zł, jak ładne - za to masz ładne sadzonki bukszpanu, które możesz sama ciąć na kulki. Ja kupiłam w O wiosną i dałam im podrosnąć. Jutro zrobię dla ciebie fotki tego, co udało mi się zrobić z dwóch sadzonek posadzonych razem - koszt 2x7=14 zł
Ogródek Iwony 00:34, 17 lip 2015

Do góry
Hm, ciekawostka. Cos testowałam. 174 kliknięcia na stronach mojego wątku przez ostatnią godzinę, 726 kliknięć przez dobę i żadnego wpisu. Dziś wieczorem prowadziłam monolog. Dobrze, że za pomocą pisma obrazkowego.
Jutro porównanie mojej lawendy. Mam 3 różne źródła zakupu i nie wiem, dlaczego każda kwitnie inaczej. Od czego to zależy?
Miłych snów wszystkim życzę:
New Dawn na dobranoc

Aha, przy różowych hortensjach posadziłam dziś LM. Jeden kwiatek się złamał, był za ciężki. Kwiatek poszedł do wazonu, a gałązka do ziemi. Niech się ukorzenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies