Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 09:18, 17 lip 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Kasiu te strzempiochowate kule pod różami jak sie zwą...fajne sa lubię takie cudaki

To cyprysik groszkowy Gosiu. Zupełnie bezobsługowy I nic nie przemarza- roślinka dla nas
BusyBee 09:20, 17 lip 2015

frezja napisał(a)

piękne widoki

Dziękuję wszystko rośnie teraz jak szalone
Iwk4 09:20, 17 lip 2015

BusyBee napisał(a)
Larissa i pomponella i reszta świata

Witaj. Weszłam do ciebie chyba pierwszy raz i sié zachwyciłam. Właśnie tego cyprysika groszkowego chciałabym mieć, a w szkółce nie wiedzą o co się pytam. Jaka jest jego pełna nazwa?
Tworzysz piękne rabaty. Muszę sobie pochodzić po twoim królestwie i czegoś nowego się pouczyć. Pozdrawiam.
BusyBee 09:21, 17 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)
Super ta nowa rabata wyszła

U Ciebie to są super rabaty Anetko wszystko przemyślane i eleganckie. Dużo wartościowych roślin...Bardzo mi się podoba

Ale dziękuję
Kasya 09:23, 17 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Drzewko jest wyprowadzone na tę wysokość. Ja bym nie potrafiła- nie wiem jak to się robi Zostawia się jeden najsilniejszy pęd, a resztę wycina??

ja kupujac wybierałam juz takie najbrzydsze, najmniej rozgałęzione, z wybujałym pędem

to musza byc odmiany wysoko rosnące to wtedy mają takie długie pędy

zostawiasz taki pęd, albo dwa, albo nawet 3, takie dlugie, one wypuszczą rozgałezienia i kwiaty na koncu, reszte gałazek bocznych wycinasz

a za rok, przycinasz te kilka rozgalezien i juz wlasciwie drzewko gotowe

ja w zeszlym roku mialam po 3 gałazki z kwiatami na gorze, a teraz juz mam kulę, pewnie widzialas gdzies wczesniej na fotkach bo juz pokazywalam

zrobie jescze jak zakwitną
BusyBee 09:28, 17 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Witaj. Weszłam do ciebie chyba pierwszy raz i sié zachwyciłam. Właśnie tego cyprysika groszkowego chciałabym mieć, a w szkółce nie wiedzą o co się pytam. Jaka jest jego pełna nazwa?
Tworzysz piękne rabaty. Muszę sobie pochodzić po twoim królestwie i czegoś nowego się pouczyć. Pozdrawiam.

Jak nigdy nie byłaś, to witam cieplutko ja u Ciebie byłam na pewno, ale nie wiem, czy coś pisałam masz przepiękny ogród i nie wiem czego mogłabyś się ode mnie nauczyć Ale zapraszam serdecznie

Tego cyprysika polecała kiedyś Danusia. Mój to Cyprysik groszkowy "Sungold". Ja też go polecam
tu o cyprysiku
BusyBee 09:45, 17 lip 2015

Kasya napisał(a)

ja kupujac wybierałam juz takie najbrzydsze, najmniej rozgałęzione, z wybujałym pędem

to musza byc odmiany wysoko rosnące to wtedy mają takie długie pędy

zostawiasz taki pęd, albo dwa, albo nawet 3, takie dlugie, one wypuszczą rozgałezienia i kwiaty na koncu, reszte gałazek bocznych wycinasz

a za rok, przycinasz te kilka rozgalezien i juz wlasciwie drzewko gotowe

ja w zeszlym roku mialam po 3 gałazki z kwiatami na gorze, a teraz juz mam kulę, pewnie widzialas gdzies wczesniej na fotkach bo juz pokazywalam

zrobie jescze jak zakwitną

Kasiu dziękuję za super instrukcję
Według tego co piszesz- to nie jest takie trudne może powinnam spróbować...czyli muszę wybrać wybujałą roślinę

Oczywiście, że widziałam u Ciebie...ale ja jeszcze nie porywałam się na takie skomplikowane operacje
Kasya 10:11, 17 lip 2015

jak mialy ladne dlugie 2-3 pedy to zostawialam i wiazałam je razem
oczywiscie trzeba zatyczkowac zeby usztywnic

ja mam z odmiany unique, która rosnie wysoko a kwiaty nie sa bardzo cieżkie, bo jak sa za duze i ciekie kwiaty to wg mnie łatwiej mogą się ułamac
dorciabe 10:44, 17 lip 2015

Kasia faktycznie duże te Berry ajakie liście ogromne,albo twoja łapka malutka
BusyBee 10:55, 17 lip 2015

dorciabe napisał(a)
Kasia faktycznie duże te Berry ajakie liście ogromne,albo twoja łapka malutka

Liście naprawdę spore mają. Niektóre to 3x takie jak w sałacie
A moja łapka nie taka mała

Na pw napiszę Ci jaki sklep poleca Luki- znawca żurawek