Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 21:29, 20 maj 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Chcę się pochwalić hostami i liliowcami, które dostałam od Ani Anabuko, są śliczne i bardzo dziękuję

Emuś skończył dzisiaj podest przed drzwiami, będzie jeszcze malowany impregnatem ze 2, może nawet 3 razy.
Wyszło kolorowo, bo drzwi są żółte, kratki rude, a podest pseudo mahoń
Oczywiście zaraz postawiłam uratowane ogrodówki w nowych doniczkach

Grażynko popraw ostatni link do ostatniego zdjęcia z drzwiami. Przed słowem size wkradła się literka h. cytuj i ją usuń. Piękne hosty i piękny podest będzie. Gratuluję.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:26, 20 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

To ta sama?
Pamiętam jak dawno temu kupowałyśmy razem zakupy z netu, moja Roseum bardzo urosła, ale pompony ma mniejsze i liczne.
Przynajmniej na tym zdjęciu Twoja ma duże te pompony i bardzo dekoracyjne
W ogródku emerytki 21:22, 20 maj 2020

Do góry
Chcę się pochwalić hostami i liliowcami, które dostałam od Ani Anabuko, są śliczne i bardzo dziękuję

Emuś skończył dzisiaj podest przed drzwiami, będzie jeszcze malowany impregnatem ze 2, może nawet 3 razy.
Wyszło kolorowo, bo drzwi są żółte, kratki rude, a podest pseudo mahoń
Oczywiście zaraz postawiłam uratowane ogrodówki w nowych doniczkach
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 21:15, 20 maj 2020

Do góry
Kasia_B napisał(a)
Czy może ktos wie co to za hortensja ? Dostalam bez karteczki i nie wiem jak z nią postępować ‍♀️

Jakaś ogrodowa ?
Niby ogródek pszczółki Majki 21:14, 20 maj 2020

Do góry
A tu ciekawostka (przynajmniej dla mnie ) pod tujami wysiały mi się OGÓRKI
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:10, 20 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pamiętam jak tu było zielone "pole". Ile ty tu pracy włożyłaś to tylko inny ogrodnik doceni .
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:06, 20 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dziś po południu zabraliśmy się z eMem za odchwaszczanie kolejnych metrów ziemi. W zasadzie docieramy do końca nie licząc przyszłego trawnika oraz miejsca pod altanę i basen.

A po skończonej robocie siedliśmy sobie na chwilę przed domem a tam takie widoczki z krzesełka:

No i fajnie tak sobie siąść po skończonej robocie a tu Kasiu to bez Palibian czy coś innego? pozdrawiam
Żurawka - Heuchera 20:56, 20 maj 2020

Do góry
Dobra, bo zgłupiałam, która to Marmalade? Ta zielonkawa dziś kupiona z etykietką "Marmalade", a jest całkiem inna od tej, którą już miałam (w doniczce)
Ogród z uśmiechem 20:52, 20 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Wiosna w pełni więc i ptaki "robią" co trzeba
Kosy pozakładały u mnie gniazda w różnych miejscach: w tujach, w klonie Golden Globe przy furtce, w świerku. Już są młode i to nawet spore. Te w klonie są maciupeńkie ale nie podchodzę z aparatem bo boje się przestraszyć.

Jolanko,Normalnie nie moge uwierzyc, ze tak dlugo nie nie bylo. ogrod sie rozrasta, klony cudne, inne pieknosci tez, ale tak naprawde to strasznie sie stesknilam za TWoimi ptaszkami z charakterem na dziobie

A co do tulipanow, tych z zielonym na platkach, to odmiana z grupy viridiflora, night rider. Fajne sa, kwitna pozno, i dlugo, w porownaniu do innych. I podobnoz maja tendencje do wieloletnosci, jak inne viridiflory, ale zobaczymy.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:50, 20 maj 2020

Do góry
jarząbek w przybliżeniu...

i donice obsadzone roślinami z ogrodu... rozchodniki z hostami

a temu jegomościowi kocimiętka przypadła do gustu

buziaczki
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:48, 20 maj 2020

Do góry

no i bratusie wciąż kwitną...
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:46, 20 maj 2020

Do góry
Łubiny też już lada chwila, codzień coś nowego się rozwija... jeszcze jakby u mnie popadało to było by super...

azalie...

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:46, 20 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A gdzie fotka altanki po zmianach???
Dziś byłam w mieście po kwiatki, z zakupów przyjechałam z koleżanką, która u mnie trochę posiedziała. Później jak odpoczęłam posadziłam zakupy do dużych donic, znów odpoczywanie, później podlewanie, pryskanie i padam na twarz. Jutro zrobię fotki.

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 20:45, 20 maj 2020

Do góry
Witam, mam problem z tuja szmaragd. Sadzone w roznym czasie, jedne dwa lata temu, inne jesienią zeszłego roku, z roznych szkolek - kazda partia ma te same objawy. Gałązki robią sie czarne, nie brazowe ani suche, czarne jakby zamoczone byly w smole. Dodatkowo w niektórych drzewkach końcówki gałązek maja jakby czarne kropki. Pani ze sklepu ogrodniczego polecila oprysk topsinem. Czarne gałązki zostały usuniete, oprysk topsinem dwukrotny w odstępie 10 dni a dziś zauważyłam kolejne czarne miejsca. Będę wdzięczna za pomoc.
Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 20:45, 20 maj 2020

Do góry
SylwiaBe - głównie starsze jabłonie, i rosną też młode czereśnie, śliwki.

rabata 4 - masz rację, i dlatego zostaje na koniec, jak jesienią będę szukać nowych miejsc dla drzew. I może faktycznie zmniejszę ten kwadrat co planowałam jako romb.

A to po dzisiejszej akcji - przygotowana rabata 5. Drzewa na jesień zmiana.

No i na rabacie 1 nie ma już żółtej pęcherznicy. Trzymajcie kciuki aby odżyła jako żywopłot.

No i krok po kroku powolutku oczyszczanie rabaty 3.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:44, 20 maj 2020

Do góry
Dziś po południu zabraliśmy się z eMem za odchwaszczanie kolejnych metrów ziemi. W zasadzie docieramy do końca nie licząc przyszłego trawnika oraz miejsca pod altanę i basen.

A po skończonej robocie siedliśmy sobie na chwilę przed domem a tam takie widoczki z krzesełka:

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:44, 20 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Brawo , bajeczne widoczki
długo czeka się na takie stipowe okazy ??

Aniu dziękuję...
Pierwszą stipę kupiłam w sezonie 2018, rok temu już było jej więcej, a teraz to mi, rozsiewa się na inne rabaty, nawet na kwaśnej jej coś zlubowało...
a tu wilczomlecze szaleją...

Wymarzony sielankowy ogród..... 20:39, 20 maj 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Pieknie Monia! Tak żurawki tak mają. Moje stado rozmnażane w doniczkach poonała zima i opuchlaki... wywaliłam wszystko wraz z ziemią, nie mam ani jednej żurawki teraz buahahaha

pozdrawiam!!!

No to jakbyś kiedyś chciała te żurawki to zapraszam buźka
a tu hosty...

Przerwa na kawę... 20:39, 20 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Obiecane dla Kasyi donice. Trochę taras udało się ogarnąć

Iwonka, to ta najwieksza biala ze SS? Z obeliskiem?
Czy jeszcze cos innego?
A moze to ktoras z tych drewnianych z tylu?

Sofa ogorodowa git Fajnie, ze taki talent w domu masz
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:38, 20 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Jaka to kalina z takimi mega pomponami?

Kupiłam jako zwykłe roseum, w zasadzie ona kwitnie u mnie dopiero 2 rok a mam ją chyba z 5. 2 lata temu kwitła takimi pomponikami

A w tym roku naprawdę poszalała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies