Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Magara 23:11, 19 cze 2020

Asia, te Twoje zdjęcia to zawsze jakieś takie mega optymistyczne są, nawet jak piszesz, że deszczu nie ma
Chyba Ci się oczy same śmieją do tego co widzisz na żywo oraz w obiektywie i stąd efekty
Dawaj więcej, bo optymizm zawsze potrzebny
anabuko1 07:49, 20 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Wczoraj poznałam nowego ptaszka - kopciuszek to jest Bardzo ładny i cieszę się, że zagląda do mojego ogródeczka

I pięknie śpiewa
Świetne zdjęcie
galgAsia 10:07, 20 cze 2020

Chyba nad ranem coś popadało, albo tylko mżawka byłą, trudno orzec. Ulice są wilgotne, ale nie mokre, woda nie stoi. W powietrzu wilgoć, jakaś taka mżawka się unosi. Wybieram się do ogrodu, żeby rzecz sprawdzić organoleptycznie, tj. wsadzić palec do ziemi.

galgAsia 10:16, 20 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

Jaaaakie widoki!!!!
Mnie tam biorą

I te róże w stipie też
Ok, postaram się zapewnić stałą dostawę

Nowa12 napisał(a)
A co ty masz za drut kolczasty ?
Ja na róże zawsze chętnie przychodzę. A myślałam że ta MW to Ascot jest.
Drut kolczasty nie mój, jest stałą ekspozycją na sąsiedniej posesji Po wyciepaniu starego żywopłotu stał się dosyć widoczny, ale nowy szybko to zakryje - takie jest założenie i tego będę się trzymać

Na tym zdjęciu po prawej jest Ascot, po lewej, schowana w stipie MW. Jednak angielki dłużej budują krzak i niemka Ascot z przodu jest już większa. Na razie nie ruszam żadnej, zobaczymy, jak sytuacja się rozwinie
galgAsia 10:26, 20 cze 2020

syli_a napisał(a)

Dziękuję tak zrobię do samego pełna a zaglądać tu lubię. dużo się tu ciekawych rozmów toczy
Super, zapraszam Jak fajna rozmowa, to się włączaj, będzie jeszcze fajniejsza

Dorii napisał(a)
Pięknie
Dorii, rzeczywiście robi się coraz ładniej Bardzo dziękuję za dobre słowo

Magleska napisał(a)
Asia róże w stipie mnie zaczarowały moje w rozplenicy ,ale jakaś ona tam marniutka jest -chyba odgapię od Ciebie i dosadzę sobie tam stipę

rabata pod murem boska -a mur i brama robią świetne tło
Madzia Ja też je uwielbiam, co pewnie widać po ilości zdjęć .
Ale polecam też niższe miskanty - tutaj jest Adagio i też fajnie wygląda

Teraz, co wejdę do ogrodu, to się cieszę, że dziewczyny mnie namówiły na to malowanie No i kolor udało się dobrać wręcz idealnie, jest jakby stworzony do ogrodowego tła

Buziaki
galgAsia 10:31, 20 cze 2020

Gosialuk napisał(a)
Bardzo ładnie się mur prezentuje. Podoba mi się, że światło maluje ściany odcieniami.
Różyczki w trawach wręcz jak artystki pozują.
Na chmury dmucham, żeby poszły w twoją stronę. U nas pada nawet kilka razy dziennie.
Gosia, mur wyszedł nad wyraz dobrze, przyznam, że nie spodziewałam się aż tak fajnego efektu A odcienie są tym bardziej widoczne, im bardziej mur jest nierówny

Różyczki i trawy - zestaw podstawowy

Chmury dotarły - tylko deszcz gdzieś po drodze zgubiły... Tym niemniej dziękuję i proszę o jeszcze - kiedyś w końcu ten deszcz musi dotrzeć i do nas...
galgAsia 10:38, 20 cze 2020

kwartet napisał(a)
O wreszcie szersze perspektywy,podobują mi się.
Kolor tła nadał trzeciego wymiaru,ewidentnie to widać patrząc na ten nie pomalowany kawałek.Widać już że roślinki się piętrują a zegar to nie stoi na postumencie tylko lewituję w zielonym .
Trochę więcej wody z nieba życzę.
U nas teraz opady mocno obfite i trochę boję się czy dziewczyny cokolwiek będą mogły oblukać ale absolutnie nie narzekam .
Aniu, czasem trudno jest wykadrować zdjęcie, jak wokoło wszystko się toczy i dzieje dopiero Dzięki zrobieniu muru i bramy pojawiły się nowe możliwości Ten niepomalowany kawałek też się załapie na farbę, ale to później. I tam posadzę moje oczary - wiesz, jak będą jesienią świeciły w tych szarościach

Lewitujący zegar... ładnie Zaraz zacznie kwitnąć hortka Diamantino, to też doda uroku

U Ciebie to nawet w deszczu jest co oglądać, ale ja chętnie przejmę jutrzejsze opady od Ciebie, żebyście mogły różyczki podziwiać. Przyślij je kurierem, będzie szybcie
galgAsia 10:51, 20 cze 2020

Magara napisał(a)
Asia, te Twoje zdjęcia to zawsze jakieś takie mega optymistyczne są, nawet jak piszesz, że deszczu nie ma
Chyba Ci się oczy same śmieją do tego co widzisz na żywo oraz w obiektywie i stąd efekty
Dawaj więcej, bo optymizm zawsze potrzebny
Och Ty Ciągniesz mnie za uszy do góry
Proszę bardzo - żarcik przyrody: ten hibiskus zawsze kwitł na różowo...

...i chyba nic się nie zmieni - to kwiatek liliowca
galgAsia 10:53, 20 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

I pięknie śpiewa
Świetne zdjęcie
Jeszcze nie odróżniam tych wszystkich treli i śpiewów, dopiero się w nie wsłuchuję Wiem, że dookoła mam mnóstwo ptaków, jeszcze tyle do poznania
Zdjęcie wyszło, bo ptaszek był uprzejmy ładnie zapozować , mimo, że usiadł tyłem
KasiaLangier 15:08, 20 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Wczoraj poznałam nowego ptaszka - kopciuszek to jest Bardzo ładny i cieszę się, że zagląda do mojego ogródeczka

Ślicznie u Ciebie wszystko kwitnie Na róże i lilie ja jeszcze czekam Kopciuszkiem też jestem zachwycona